Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneNightShift Fotoğrafları...
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NightShift Fotoğrafları...  (Okunma Sayısı 72064 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 09, 2007, 02:17:05 ÖÖ »

Ordaki beyaz kelimsi saçlı abiyi görünce kendimden utandım
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2007, 02:28:52 ÖÖ »

O abi büyük olasılıkla forumlarımıza da üye olan arada bir buralara uğrayan "Hades". Saç rengine ve tepedeki açıklığa bakıp karar vermemeli, erken beyazlayanlardanmış kendileri

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 09, 2007, 09:30:00 ÖÖ »

NightShift'in tekrar düzenleneceğini düşünüyorum. Partiye katılımın az olması organizatör arkadaşları ve çok emeği olan Vigo'yu üzmüş olabilir. Ama her inişin çıkışıda vardır. Bence katılımın az olmasının altında yatan sebepler sorgulanmalıdır. Bunun basitçe tanıtımın yapılmamasından, kaynaklandığını sanmıyorum. Bu durum belkide kendimize çeki düzen vermemizi ve daha iyi partiler, daha çok katılımın başlangıcı olabileceğini düşünüyorum... Bence partilerimize sahip çıkmalıyız..

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2007, 12:22:34 ÖS »

öncelikle NS2008'den önce yapılacak 7D7'ye sahip çıkın da NS organizatörlerine gaz verin di mi ama
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2007, 13:11:57 ÖS »

Alıntı
NightShift'in tekrar düzenleneceğini düşünüyorum. Partiye katılımın az olması organizatör arkadaşları ve çok emeği olan Vigo'yu üzmüş olabilir. Ama her inişin çıkışıda vardır. Bence katılımın az olmasının altında yatan sebepler sorgulanmalıdır. Bunun basitçe tanıtımın yapılmamasından, kaynaklandığını sanmıyorum. Bu durum belkide kendimize çeki düzen vermemizi ve daha iyi partiler, daha çok katılımın başlangıcı olabileceğini düşünüyorum... Bence partilerimize sahip çıkmalıyız..

Forumdaki potansiyel gelme hevesi içinde arkadaşları kaçırmamak ile başlanabilir.
Önce elinimizde cevheri değerlendirelim.Zaten hiç anlamayanlar gene gelmeyecektir.
Yönetici
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 09, 2007, 13:42:50 ÖS »

Alıntı
öncelikle NS2008'den önce yapılacak 7D7'ye sahip çıkın da NS organizatörlerine gaz verin di mi ama 

Daha önceden olduğu gibi commodore.gen.tr site yönetimi ve üyeleri olarak her zaman yanınızdayız. Elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Umarız 7D7 çok güzel bir parti olacak, NightShift 2008 düzenlenecek ve belki yeni partilerde bunlara eklenecek... Sizlere (Nightshift ve 7DX organizatörleri) bir kez daha düzenlediğiniz organizasyonlardan dolayı teşekkür ederiz..
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Mart 09, 2007, 14:38:11 ÖS »

hhahaha ciddimi?... 153 üyenin kaçı geldi partiye?... "yönetici" nickli arkadaş sanırım LW3D diil... arkadaşlar, 3-5 kişinin gelmesi ile bu işler olmuyor... tr-demoscene de 300 küsür kişi var üye listesinde... burda da 153.. yani total de 500 kişi görünüyor, amigacı c64cü ve demoscene ci olarak... aegis'in forumunda üye sayısı : 2407 diyor...
çok kaba bi math yapalım... 2407 + 311 + 153 = 2781 bunu 3 e bölüyorum ( 3 farklı forum ya ) = 957 çıktı.... hadi bunuda 2 ye böliiim = 478.5 ....

geçen yıl rekor yapan nighshift'e 128 kişi gelmişti...

durum aynen bu...

yani eğer gerçekse bu sayılar, almanyadaki scenerlardan sayımız 3 kat fazla...

peki nightshift'e neden ite kaka 69 kişi gelebiliyor...

şuna emin oldum, partiye gelen herkese, girişte 50 YTL verseydik eminim sayı 100'ü belki geçerdi...

şuna da üzüldüm, ns2006 da 5-10 milyarlık hediye dağıttık... ps2'den psp'ye, nintendo game-cube, dtv filan... sanırım kitle bunlar için geldi partiye
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 09, 2007, 15:20:32 ÖS »

Forumdaki potansiyel gelme hevesi içinde arkadaşları kaçırmamak ile başlanabilir.
Önce elinimizde cevheri değerlendirelim.Zaten hiç anlamayanlar gene gelmeyecektir.
"Potansiyel gelme hevesi" <- of ya bu nedir be abicim? "Cebit fuarına acayip bir potansiyel gitme hevesindeyim" gibi bir cümle kurmadım ben hayatımda. İlgimi çeken birşey oldumu gider bakarım, olmadımı otururum evde kıçımın üstünde.

Kimsenin cevheri text ortamından belli olmaz. Partilere gelip kendinizi göstereceksiniz, elinizden geldiğince yetenekleriniz doğrultusunda birşeyler üreteceksiniz ya da ordaki scenerlardan bu konuda destek isteyeceksiniz. Örneğin random bir şekilde beni seçip geleceksiniz ve "ben pixel grafik nasıl çizilir çok merak ediyorum" diyeceksiniz. Ben de size diicem ki "ben bu işlerden anlamam pek, bak şurdaki arkadaş Turbo/Bronx, Tunç Dindaş. arkadaş bu işin gurusudur. gel seni onunla tanıştıriim". Bu işler böyle yürür.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Mart 09, 2007, 15:25:48 ÖS »

kendi adıma konuşmak gerekirse;

iyiki gelmişim de vigo gibi gerçekten bu camia için emek veren kişilerin olduğunu görmüşüm...hatta commodore.gen.tr den arkadaşlarla tanışmakta ilginç oldu benim için.

Ben o gün bir arkadaşımı çağırmıştım ama gelmedi mesela;
Yaşlar zaten ilerlemiş olduğu için kişiler zaman da ayıramayabiliyorlar.Parti için belki yeteri organize olmadı forum siteleri...en azında bunu söylemek yanlış olmayacaktır.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Mart 09, 2007, 15:32:01 ÖS »

Alıntı
"Potansiyel gelme hevesi" <- of ya bu nedir be abicim? "Cebit fuarına acayip bir potansiyel gitme hevesindeyim" gibi bir cümle kurmadım ben hayatımda. İlgimi çeken birşey oldumu gider bakarım, olmadımı otururum evde kıçımın üstünde.

Benim gibi scene'lığın S'sinden anlamayan.Sadece oyun tarafında olan ve ilk kez bu forum üzerinden sizler gibi emekçilerin olduğunun farkına varanlar adına söyledim...

"Siz bu kişileri kaçırırsanız anca kendi kendinize gösterirsiniz o çalışmaları" demek gayet doğru olacaktır ve olmuştur zaten.

Ben objektif olarak bakıyorum siz olaya scener bakış açısı ile baktığınız için dediklerim masal gibi gelebilir...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mart 09, 2007, 16:29:12 ÖS »

Vigo organizasyona katılım açısından sıkıntılı ve üzgün olmanı anlıyor ve hak veriyorum. Ama bu forumdaki insanların hepsinin potansiyel Demo Party katılımcısı olarak görmen bence doğru değil. Tr-Demoscene'de 300 üzerinde üye var. Tam potansiyel orada.. Ama katılanlara oranladığın zaman yine kullanılabilir bir veri elde edemiyorsun.

commodore.gen.tr ve diğerleri ancak size yeni katılımları sağlayabilirler. Demoscene'i sevdirip, ilgiyi uyandırabilirler. Bunun oranının düşük olması çok normal. Çünkü bu forumlardaki çoğu kişi scener değil. Hayatında demo izlememiş olan var. Oyun oynamaktan başka birşey yapmamış olan var. Commodore'una bir teyp için 10-15 YTL ayıramayan var. Kısacası katılımın az olması konusunda bu üyeleri suçlamak çok yanlış olur.

Ama düzenlediğiniz partilere baktığınızda, yeni sima ve yüz olarak kimler geldi diye incelediğinizde commodore.gen.tr'yi orada göreceksiniz. Umarım önümüzdeki partilerde gelen arkadaşlarımızın sayısı dahada artacaktır.

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Mart 09, 2007, 16:49:15 ÖS »

abi commodore ve amiga sadece oyun makinesimidir?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mart 09, 2007, 17:08:51 ÖS »

Alıntı
abi commodore ve amiga sadece oyun makinesimidir?

sorunun cevabını nasıl vereceğimi sende biliyorsun ama insanların bu cihazları istediği gibi kullanma özgürlüğü var. Eğer oyun aracı olarak kullananları üretkenliğe taşıyacaksak, demoscene'de yarışacak bireyler olarak görmek istiyorsak... o zaman ya demoscene partilerini yurtdışından farklı bir konsepte oturtacağız yerel düzenlemeler getireceğiz... ya da demoscene ne eksilir, ne artar bir yapısı vardır böyle kabul edeceğiz diyeceğiz..

mesela daha öncede belirttim. "My First Intro" semineri çok güzeldi. Bunun gibi seminerleri arttıracağız. Amiga'da grafik.. C64'de assembler diyeceğiz. Bu tür workshop'lar yapacağız.. ve partilere herkesin gelmesini sağlıyacağız. Yurtdışında giriş paralı olabilir..ama burada bedava diyeceğiz.. çay kahvede bedava Çay kahve yoksada "ayranımız budur, yarısı sudur diyeceğiz" Bu tür bir yaklaşımla, oyun oynayan arkadaşlar, üretken kısıma geçebilirler diye düşünüyorum. (Burada demoscene'e uzak insanlardan bahsediyoruz. Ben C64'ümü 1985'de almış, öncesinde 2 sene boyuncada araştırmalar yapmış biri olarak o günden beri C64, Amiga, PC kullanıyorum..Benim bile bu ikinci partim oldu... )

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Mart 09, 2007, 17:12:21 ÖS »

abi partinin maksadı, commodore severleri, amiga severleri, konsol severleri, acaip enteresan makine severleri biraya getirmek... adam demo yada demoscene sevmesede, alır gelir makinelerini kurar bi köşeye, millet gelir bakar ne oluyor diye, oyunmu oynicaklar, kurarlar oynarlar... partinin amacı "aynı makine yada makinelere gönül veren insanlar DOPLAŞSIN" diye...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Mart 09, 2007, 17:16:55 ÖS »

doplardan kimse yoktu hakkaten diyerek olayı yumuşatim..Bir dogu ordaydi.. Amiga fanatigi..

Giriş ücreti falan olmasın.. Daha çok kişi toplaşır... Ama bu iyimi olur, kötümü ona bişey diyemem...

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: