@silencer: partilerde pc ve baska modern consollarda (gp2x, psp vs) urunler de oluyor. fakat olaya winning eleven turnuvasi eklemek konusunda sana katilmiyorum. Oyun turnuvalari farkli organizasyonlar ve hedef kitleleri de farkli. Bizler de duzenledigimiz organizasyonlarin kapsamina dair bir yerlerden bir cizgi cizmek durumundayiz. Ve oyun turnuvalari (hele hele winning eleven) bana gore bu cizginin bayagi disinda. Bu oyun turnuvalarini kotulemek degil yanlis anlama. Hatta belki oyun turnuvalari duzenleyenlerle iletisime gecip o organizasyonlarda belki bir kac demo gosterimi falan yapmak lazim.
@lw3d: ucretle ilgili verdigin geri beslemeyi cok degerli goruyorum ben kendi adima. Ancak hala partinin ucretli ve ucretsiz olmasi arasindaki farkin katilimci sayisina etkisini direk olarak belirleyemiyorum mevcut partilerden. Dedigim gibi keske olay giris ucretine bagli olsa da kaldirdigimizda partiler yeni ziyaretci ile dolup tassa.
@commodore.gen.tr nin katilimi: Bence forumda genel olarak en aktif olan, gunluk bazda mesajlari kontrol eden ve cevap yazan 10-15 kisilik grubun su an buyuk bolumu zaten partiye geldi. Bu yuzden tesekkur ediyorum
@tanitim konusu: Tanitimin yeterli yapilmamasi konusu bu tip zamanlarda en kolay elestirilen ama aslinda uygulamaya gecildiginde en zor olan konulardan biri. Bu en azindan bu forumdaki uyelerin kullanabilecegi bir gerekce degil bence. Gerek bu forumdaki postlarda gerek verilen linklerde fasikul fasikul bu konuyu tanittik. Sorulan butun sorulara ve yapilan butun elestirilere tek tek usenmeden ve davetkar bir uslupla cevap verdik. Sadece Scene nedir Parti nedir gibi konularda yazdigim bugune kadarki yazilari toplasam 80-90 sayfalik bir kitap olusturabiliyorum.
Fakat forumlarin disindaki tanitim elbette cok daha artirilabilir. Genel olarak bir "Farkindalik" yaratma cabasi icinde olduk hep yillardir. Fakat bu isler zor isler. Cok tutarli bir planlama, halkla iliskiler ve pazarlama stratejisi gerektiriyor. Ve bu ise bizlerden daha cok zaman ayiran profesyoneller olsa belki cok daha hizli ilerler. Fakat bizler su anda bu kadar kisiyi "demoscene'e" maruz birakabiliyoruz. Elimizden geleni bu.
Nasil daha iyi tanitim yapilabilecegi ile ilgili onerilere ben her zaman acigim sahsen. Fakat bu onerilerin uygulanabilirligi bugune kadar hep fikri ilk ortaya attigimizdan daha zor oldu