Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 64'ler Dergisi  (Okunma Sayısı 378064 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
darksoul
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #180 : Mart 31, 2010, 12:39:09 ÖS »

33. sayının taranması bitti, yawaş yawaş ilerleniyor işte. Bu aralar zaman bulmak biraz sorun yaratıyor benim için.

Belki biraz sert olacak ama "bık bık bık" yapmamak lazım. Neticede bu tarz şeyleri yapan insanların hiçbir mecburiyeti yok, hobiden ötürü ve paylaşmak istenildiğinden ötürü böyle bir duruma giriliyor. her bir dergi minimum 40 sayfa.

1 sayfanın taranıp adam gibi ayarlanması ve jpg olarak kaydedlilmesi aşağı yukarı 148 saniye sürüyor. 40 sayfa üzerinden gidersek, toplamda sadece taramak için harcayacağınız süre 5920 saniye. (yani 98 dakika)

Sayfaları acrobat'a koyup optimize bir şekilde pdf'e export etmek için 320 saniye diyelim, ve ilgili sayının kapladığı alan da yine ortalama 15mb olsun. webe yüklemek de türkiyedeki komik internet bağlantıları neticesinde 340 saniye diyelim. (11-12dk)

Toplamda yine ORTALAMA olarak 1 sayıya ayırmanız gereken süre 110 dakika ediyor.

Sizler için bunu bilgisayarınıza indirmek (~4mb bağlantı ile) 51-52 saniye.

O yüzden çan çan yapıp bencil olmak yerine efendi gibi yapılan işe saygılı olmayı deneyebilirsiniz. ha işinize gelmiyorsa oturur kendiniz yaparsınız...

Hadi selametle

sanırım lafın bana, ama benim lafım sana değil. Zira ben öyle 2 cilt 64ler kaybettiğim için kusura bakma haklı olarak serzenişlerdeyim. Olan şu, benim kızdığım mevzu şu yani, millet "yapacağız edeceğiz heyo!" diye çıkıyor, her tarafa reklam veriyor (bkz: facebook) sonra da bir anda hiçbir pdf,cbr o bu şu vermeden milletten aldığı materyallerle kayboluyor. Bunu yapan benim eskiden yakın olduğum bir arkadaşımdı. Burada, bu topic dahilinde perpetual_007 özelinde teşekkür ediyorum gibi olmuş, yanlış olmuş, ama esasen ortaya iyi kötü bir pdf birşey çıkarttıysanız eyvallah. Teşekkürler, emeğinize sağlık.
perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #181 : Mart 31, 2010, 13:32:45 ÖS »

Yaptığın açıklama (harbi biraz sert kaçmış ) ve emeğin için ben de teşekkür ederim.
33.sayı bitti demişsin.33'e kadar tüm sayılar bitti mi ? önünde kaç sayı var (yani tüm sayılar var mı sende) ? istersen sayıları taramayı bölüşelim.ne dersin ? mesela 51.sayıya daha başlamamışsınızdır sanırım. (biraz sonra taramaya başlayacağım çünkü Kahkaha )
« Son Düzenleme: Mart 31, 2010, 13:45:31 ÖS Gönderen: perpetual_007 » Logged
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #182 : Mart 31, 2010, 13:49:02 ÖS »

Yaptığın açıklama ve emeğin için ben de teşekkür ederim.
33.sayı bitti demişsin.33'e kadar tüm sayılar bitti mi ? önünde kaç sayı var (yani tüm sayılar var mı sende) ? istersen sayıları taramayı bölüşelim.ne dersin ? mesela 51.sayıya daha başlamamışsınızdır sanırım. (biraz sonra taramaya başlayacağım çünkü Kahkaha )

babacım sen bak keyfine, daha oraya gelemedim bile ama evet 33e kadar hepsi bitti. bir ara vakit ayarlayıp nete koyacam.  benim niyetim dergi başı ortalama 15-16MB'da tutmak dosya boyutunu. Eğer denk getirebiliyorsan ve çıktısını pdf olarak alıp koyabiliyorsan mis gibi olur. çünkü bu saatten sonra 300dpi alıp onu matbaaya götürüp "abi ben bunları bastırmak istiyorum" diyen denyodur, ferhat'dır, Güzel'dir. zahahah  

Gerek yok öyle birşeye. Kuşe kağıtlar için birşey diyemem ama ilk 12 sayı direk orjinalliğini bozar. Ama varsa bi babayiğit "abi ben tüm sayıları indesign'da orjinal tasarımlarını bozmadan yeniden hazırlarım, sonra da delikanlı gibi bastırırım" diyen boynumuz kıldan ince.

CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #183 : Mart 31, 2010, 13:53:03 ÖS »

sanırım lafın bana, ama benim lafım sana değil. Zira ben öyle 2 cilt 64ler kaybettiğim için kusura bakma haklı olarak serzenişlerdeyim. Olan şu, benim kızdığım mevzu şu yani, millet "yapacağız edeceğiz heyo!" diye çıkıyor, her tarafa reklam veriyor (bkz: facebook) sonra da bir anda hiçbir pdf,cbr o bu şu vermeden milletten aldığı materyallerle kayboluyor. Bunu yapan benim eskiden yakın olduğum bir arkadaşımdı. Burada, bu topic dahilinde perpetual_007 özelinde teşekkür ediyorum gibi olmuş, yanlış olmuş, ama esasen ortaya iyi kötü bir pdf birşey çıkarttıysanız eyvallah. Teşekkürler, emeğinize sağlık.

Valla ilk başta kızdım açıkçası. mantıklı açıklaman için eyvallah, ama o ortadan kaybolanların bizle alakası yoktur diyebilirim en azından. Zaten facebook'daki grubun sahipleri de

* Can Ulaş
    * Ali Rasim Mingü
    * Abdurrahman Pala
    * Orhan Cevher
    * Baris Yalcinkaya
    * Ulaş Apak
    * Ufuk Cetinkaya

Ulaş dışında hepsini tanırım, tanırız. Bir yamuk olmaz yani Gerçi barış yalçınkaya hatırlar mı beni bilmiyorum ama Dolayısıyla arkadaşlarını gözden geçir derim

perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #184 : Mart 31, 2010, 14:00:03 ÖS »

O zaman ben yavaş yavaş 51'den geriye devam ediyorum.nasıl olsa ben senden farklı tarıyorum.300dpi. (tararken nostalji takılıyorum.tekrar tekrar incelemek.eski günleri hatırlamak çok zevkli.) dosya boyutları ort 70-80mb oluyor. ilerde dediğin gibi birgün bir babayiğit çıkıp sayfa düzenlemesini yapıp (elbet birgün bu işlemleri nispeten daha kolay kullanmamızı sağlayacak programlar çıkacak /bulacağız) üstüne bir de bastırır.ilerleyen yıllarda teknoloji neler getirir bilemeyiz. işin teknik kısmından anlamam ama 300dpi (hatta bir ara 600dpi yapsam diye düşündüm) de olsa bastırırken gerekli ayarlamalar yapılıp bastıralamaz mı ? nasıl olsa orjinal boyutlarını biliyoruz.
« Son Düzenleme: Mart 31, 2010, 15:22:16 ÖS Gönderen: perpetual_007 » Logged
Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #185 : Nisan 01, 2010, 16:17:13 ÖS »

Taramlar için çok teşekkürler.
longbow75
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #186 : Nisan 02, 2010, 05:35:53 ÖÖ »

Eyvallah saolun... Commodore dergilerini de bekleriz...

Commodore Forever!
kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #187 : Nisan 02, 2010, 14:08:17 ÖS »

Sağolun arkadaşlar.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #188 : Ocak 20, 2011, 23:49:48 ÖS »

arkadaslar, 64'ler dergileri icin google da bi hesap yaratip dergileri oraya upload ettim (rapiddeki eski linkler calismiyor) haberiniz olsun. perpetualin yaptigi cbr leride pdf'e ceviricem isallah.

64'ler

C64 Turkiye dergileri

Commodore dergileri (maalesef dvju formatinda)

Amiga Dunyasi

MegAmiga

Commodore Amiga

Digerleri (Amiga show, Sizin Amstrad, Atari)
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2011, 01:46:32 ÖÖ Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #189 : Ocak 21, 2011, 00:00:53 ÖÖ »

güzel bir iş başarmışsın. Google docs'da kaybolmazlar.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #190 : Ocak 21, 2011, 00:02:53 ÖÖ »

Eline sağlık. Tek bir yerde durması iyi oluyor. Fırsatını bulayım arşive devam ederiz.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #191 : Ocak 21, 2011, 01:07:39 ÖÖ »

Ooooooh heryerden ulaşabileceğiz güzelim dosyalara Sağolasın dostum emeğine sağlık güzel paylaşım, +rep Coze  Kahkaha

Siteleri mi karıştırdım  Ney

Bir garip COMMODORE fanatiği...
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #192 : Ocak 21, 2011, 01:49:47 ÖÖ »

arkadaslar tesekkurleri ben degil taramada emegi gecen arkadaslar hakediyor, onlari da bildigim kadar emegi gecenler dosyasinda belirttim.

64'ler dergisinin yerini degistirdim, ilk hesapta yer kalmamisti, yeni hesap actim. link degisti (update edildi)

Amiga Dunyasini hangi arkadasimiz scanlemisti ? haydar abi diye aklimda kalmis ama tam hatirlayamiyorum, forumdada basligini bulamadim ...

Retro Hincal Uluc
perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #193 : Ocak 21, 2011, 01:59:33 ÖÖ »

Şu adreste vardı 12 sayı ama benimkiler daha eklenmemişti, bir de ac7 vardı sanırım.Neyse böyle de güzel olmuş. Bir ara devam edeceğim 51.sayıdan geriye doğru.kaç aydır gözümün önünde duruyor ama işte... her an olabilir. (nabız yokluyorum.hehe.) sonra da commodore lara gelecek sıra ama onlardan korktuğum için sanırım yavaş davranıyorum.sonra da gameshow lara devam edeceğim.muhtemelen emekliliğimi bulur.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #194 : Ocak 21, 2011, 08:23:12 ÖÖ »

Amiga Dunyasini hangi arkadasimiz scanlemisti ?

eline sağlık coze,12-13 sayı kadar ben scanlemiştim
Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: