Merhaba arkadaşlar
Aslen İzmirli olup maalesef Ankara'da yaşamak zorunda bırakılmış bir vatan evladıyım.
Commodore 64 ile 1991 yılında tanıştım. Çok güzel günlerimiz geçti kendisiyle. Sayısız joystick parçalandı, krizlere girilip çıkıldı.
Adaptörün sigortası attığında otobüsle Bornova'dan Hatay'a gider, doğru hatırlıyorsam Panda Bilgisayar gibi bir yerden yenisini taktırırdım. Ayrıca yine o bölgede Türk Koleji karşısında cihangir mi çilingir mi oyun satan biri daha vardı... İzmirliler bilir, hatırlatır umarım.
Arkadaşımın Multi Ice III kartuşunu çok kıskanırdım. Yeterli param olmadığından kendi kartuşumu yazmak üzere Commodore Basic ile ruh hastası şeyler yapmaya başladım. Sanıyorum 10.000 satırlık manasız bir program üretmiştim. Kasetten yarım saatte falan yükleniyordu. İşlev? Elbette işlevsiz. Sprite Öldür komutuna cevap olarak "Oha hepsi öldürülür mü" falan gibi saçma sapan şeyler yazıyordu. Gençlik işte... Ve evet... Benim iç 1541'im olmadı

Kafama kazınan oyunlar derseniz Giana, Shark, Barbarian falan geliyor. Sim City bile güzeldi. Hele Alsancak'tan Street Fighter 2 adlı oyunu alıp eve dönüşümü hala hatırlıyorum.
Sonrasında ani bir upgrade ile PC dünyasına geçtim. Karşımda 40mb harddiski olan bir 286 vardı. Yine gençliğin verdiği heyecan ve hayvanlık ile götürüp koskoca Commodore 64ümü lastik ördek parasına sattım. Hala utanıyorum, hala kendime kızıyorum. Bugün alkolik olduysam tek sebebi yaptığım bu büyük ayıptır.
Neyse... Bu acı olaydan yıllar sonra ikinci el bilmemne sitelerinden birinden bir adet Commodore 64 aldım kendime. Kendisi şu an yanımda. Mesai bitse de eve gidip kursam diye bekliyorum. Kurulumu gerçekleştirince bu güzelliğin fotoğrafını sizlerle paylaşacağım.
Böyle muazzam bir ortama dahil olmak benim için büyük mutluluk gerçekten. Sevgiler, saygılar vs...
10 CLS
20 PRINT "slunlucky"
30 END