Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetikinci el sitelerindeki garip/saçma/uçuk ilanlar
Sayfa: 1 ... 104 105 [106] 107 108 ... 130   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ikinci el sitelerindeki garip/saçma/uçuk ilanlar  (Okunma Sayısı 819192 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Humphrey
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 923


The right man in the wrong place


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1575 : Aralık 06, 2020, 10:01:26 ÖÖ »

Bu forumdan , ya listemden yada beni arayıp elinde A’dan varmı diye soran , sonra ne olur 50 dedi isem 40 olurmu diyen, sonrada o parçanın en temizini bekleyen , alan , aradan geçen zaman sonra aynı parçadan , bitpazarı veya letgodan fazlasını bulup, 150 den koyup satan arkadaşlar var.
Sırf bu yüzden artık buraya makul fiyat ile bir şey koyamıyorum çünkü , benden 250 ye alıp az bi daha sonra 1000 tl ye aynı cihazdan koyanlar biliyorum ve bu gücüme gidiyor.
Hatta listemde ben yakın zamanda 250’ye satmışken 1000 tl ye satılanı , cevher bulmuş gibi alan minyonlarada şaşırıyorum Ney
« Son Düzenleme: Aralık 06, 2020, 10:04:08 ÖÖ Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
BioMenace
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.625



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1576 : Aralık 06, 2020, 10:26:35 ÖÖ »

Alıntı sahibi: ZeldaZonk

BioMenace, tabii ki anlamakta zorluk çekmiyorum. Anlamıyorum kelimesini mecazen kullanıyorum. 3. madde için şunu söyleyebilirim ki size, bit pazarına sabahın köründe gidip, gününü buna harcayıp, cihaz bulup, adaptörünü vs eksiğini tamamlayıp, temizliğini onarımını yapan kişi buna bir emek harcamıyor mu sonuç olarak? Aldığı fiyatın üzerine eklediği kâr kişinin gezerken ve pazarlık ederken (eğer yapmışsa onarım ve temizlik yaparken) harcadığı zamanına ve eforuna biçtiği değerdir. Bu değeri kendisi ve alıcısı dışında kim belirleyebilir başka.


Ben bit pazarına giden aldığı fiyata satsın dememiştim, daha spesifik bir örnek vermiştim. Özetlersem, bit pazarı esnafının 1 lirasına bile göz dikip bin bir cinlikle ürünün fiyatını düşürüp aynı malı on katına satanlar fırsatçıdır demek istedim. Yoksa tabi ki bit pazarında gezersin, zaman harcarsın, risk alırsın, test edersin, temizlersin, satarsın, araya da fiyat farkı doğal olarak yansır.

Alıntı sahibi: ZeldaZonk

Ayrıca evet istifçilik takdir edilecek bir davranış da yerilecek bir davranış da değil bana kalırsa. Hatta insanların istifçiliğini yargılamak bize de düşmez. "Bu adam istifçidir, biriktirir biriktirir piyasa bize mal bırakmaz, ne kadar ayıp çirkin işer yapıyor yazıklar olsun" vesaire bir yargılama o kişiye yapılacak bir saygısızlıktan ibarettir bana kalırsa. Birisini bu şekilde yargılama ve bir nevi "ayrıştırma" bir hobiyle ilgilenerek bir alt kültüre dahil olabilmiş bizlerin yapacağı en son şey bile olmamalı. Takdir edilecek bir davranış da değil çünkü ortada bir başarı bir fayda gibi bir şey yok neyi takdir edelim ki zaten?. Sonuçta istifçilik bir huydur, psikolog değilsek üzerine çok da kafa yormaya gerek yoktur.


İstifçilik bir davranış bozukluğu, evet. Doyumsuzluğu, aç gözlülüğü de beraberinde getiriyor. İstifçilere faydam da yok zararım da yok ama istifçiliği yanlış buluyorum, bu benim ilkelerime göre hoş değil. Öte yandan istifçiler zaten kendine zarar veriyor, uzun yıllar ellerindeki malların kölesi oluyorlar. Zaten bir süre sonra hepsi pişmanlıktan ne yapacağını bilemiyor. İstifçiliği özendirmem, gördüğüm yerde eleştiririm ama hepsi saygı sınırları içerisinde tabi ki.

Alıntı sahibi: ZeldaZonk

Son olarak, burası bir hobi ortamı ve pazar değil buna katılıyorum. Satış burada amaç değil araç olarak görülebilir buna da katılıyorum. Fakat bu satışın satış olduğu gerçeğini değiştirmez. Satışlar belli kurallar çerçevesine oturtulabilir forumun yetkililerince, onların bileceği iştir. Fakat satış işleminin söz geçirilmesi mümkün olmayan yanları vardır. Mesela kimse kalkıp burada "bir C64'ün taban fiyatı 300 taban fiyatı 800 olarak belirlenmiştir." şeklinde bir şey diyemez. Bu satış işleminin doğasına aykırıdır. Böyle bir kural konulduğunu varsayarsak, satış bölümü kendi kendine ölecektir. Dolayısıyla satış bölümü varsa belli kurallar elbette olmalıdır fakat bölümün varlığı devam etsin isteniyorsa, satış fiilinin doğasına müdahale edilmesi anlamsız olur ve beklenemez. Kurrallar çok sıkı olursa bu aynı zamanda bir noktada forumun satışta sorumluluk almasına neden olur. Forumun satışlardan sorumlu olması da çok manalı bir işlem olmaz. Dolayısıyla bir denge söz konusu ve olmalıdır da zaten. Bu denge satış işleminin temel doğasına müdahale etmemekten geçecektir.
Uzun sözün kısası "Bu pahalıdır, satıcı yüksek fiyat istiyor." demek bambaşka "Bu pahalı çünkü bunlar fırsatçı bunlar adi bunlar cindir." demek apayrı bir şey.
Bütün bunların dışında bilmeyen birini fark edince yolabileceğini düşünerek hareket etmek, bunu yapan satıcı da olsa alıcı da olsa çirkin bir harekettir bu noktada size katılıyorum. Sırf piyasada yeni diye koparabildiğini koparmak ayıptır. Ne güzel ki forumdaki satış başlığımızda ilan fiyatıyla beraber açılıyor.
Saygılarımla.


Hem fikiriz. Pahalı satan kişi fırsatçı olmayabilir. Ya da tam tersi, fırsatçı her zaman pahalıya satmaz.


Genel olarak: Yazılı iletişim ister istemez okuyanın o anki haline göre yorumlanabiliyor. Sert, katı, olumsuz, kendi fikrini zorla dikte eden birisi değilim, yazdıklarım arkadaş sohbetindeymişiz gibi anlaşılsın lütfen

Forumda satışın yasaklanması: Bu konu çok konuşuldu, yasaklanırsa forumun en az yarısı foruma uğramaz. Üstelik forumdakiler olarak ihtiyaçlarımız için forum dışındaki platformlara mecbur kalırsak vay halimize.

Benim anlamadığım yer tam olarak şu: Bir arkadaşımız X liraya bir mal satıyor normal karşılanıyor. Başka bir arkadaşımız benzer bir malı 4X liraya satıyor o da normal karşılanıyor. Sanki hobi ortamında değiliz de borsada hisse, mezatta sanat eseri, bit pazarında mal satıyoruz / alıyoruz. Buna bir çözümüm yok, kimsenin yok sanırım
Logged

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1577 : Aralık 06, 2020, 13:26:52 ÖS »

İş dönüp dolaşıp insanda bitiyor... Eğer insanlar arasında tercih etme şansınız varsa, bu yukarda sayılanların çoğuyla karşılaşma ihtimaliniz azalır. Hele bizimki gibi küçük bir toplulukta, sanki bu daha kolay... Ürünü verdiğim adamı biliyorsam, alış amacını biliyorsam ona uygun olan şekilde cihazı/oyunu veririm. Eğer bilmiyorsam piyasa fiyatı etkili olur.

Şahsım adına bazen fiyatları çok uygun buluyorum. Bazen çok abartı... Abartı olana sözüm olmuyor, bir sonraki zamana kadar bekliyorum. Yurtdışından alıyorum. Ne aldığım şey ekmek/su gibi ihtiyaç ne de 1 yıl sonra alsam çok eskiyecek Bazen konunun bir zevk, herkesin ilgilenemeyeceği bir konu olduğunu kaçırıyorsunuz hatta çok ciddiye alıyorsunuz gibime geliyor... Amiga 1200'e 10000TL fiyat çekmiş adam... Bana ne... Ne ilgilendirir? A1200 almasam neyim eksilir. Al raspberry'i Amigan olsun... Atom fiziğine başlayacak değilsiniz ya... Ama abi adam 10TL'ye aldı, 10000'e satıyor... Bana ya da sana ne? Bit pazarından aldı...Eeee Farklı bir cihaz mı? Bit pazarına düşünce namusumu kirleniyor Kahkaha nedir yani... Pahalı mı geldi... Alma... Olmadı daha erken saati kur, karanlıkta bit pazarında dolaş...

Şu istifcilik konusuna gelecek olursak... Ben de çok doğru bulmuyorum. Yani elimde her cihazdan en fazla 2 (bazen 3 tane) bulundurmaya çalışıyorum. Fazla olanı zaten buradaki arkadaşlardan sattığım ya da satış yaptığım bir platformu biliyorsunuz. Ama kardeşim, adam biriktiriyor. Bundan zevk alıyor. Tatmini bu yönde... Beni çok ilgilendirmiyor. Psikolojik rahatsızlıkmış, değilmiş bunu tıp insanlarına bırakmak gerek. Adam belki yatırım yapıyor... Ticaretini yapamz mı? Zamanında 100TL'den A1200 toplamış, şimdi 5000TL'den satıyor. Olur. Adamda 1000 tane arcade board var... zamanında toplamış, şimdi ebay'da satıyor.. Ne güzel... O dönemler hurdacılar parça pinçik kırıyordu o kartları. Bugün ama çok pahalı diyen insanların, kartların varlığından bile haberi yoktu... Yani bu hikayeler, bu tek taraflı bakış açılarıyla yargıya varmalar sürer gider... Siz elinizdekiyle mutlu olmayı, bunun bir hobi hatta ucuz olmayan bir hobi olduğunu aklınızdan çıkartmayın...Arkadaş çevrenizi geliştirin, iyi insanlarla, iyi ilişkiler kurun...O cihazlar size bir şekilde ulaşır...

- yine hızlı hızlı yazdım, geri dönüp tekrar okuyamayacağım hatalar için kusura bakmayın.
Logged

onursapci
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 5.067


80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1578 : Aralık 06, 2020, 13:33:23 ÖS »

Doğrusunu yazmissin zaten okumana gerek yok abi
Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Aktug
Üye
****
Mesaj Sayısı: 357



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1579 : Aralık 06, 2020, 13:34:22 ÖS »

Çok değil bir-iki hafta önce bir malın parasını gönderip satıcı kargoladıktan sonra ( kısaca satın aldıktan sonra ) satıcıya mesaj atıp "iki katını vereyim bana sat" "tüh yeah... ben üç katını verebilirdim" "Malı kargodan çekme hakkın var bak  yardımcı olurum istersen. Sen kargodan geri çek ben hem masrafı öderim hem de ne istiyorsan 3 katını öderim" diyenleri gördükten sonra bu fiyatların normal olduğunu düşünüyorum.

Bir diğer grupta ağır işsizlik sebebiyle boş vakti bol olanlar ya da belirli bir çıkar için bu malların düşük fiyatla el değiştirmesini istemeyen - fiyatları yüksek tutmaya çalışan manipülatörler. Bu arkadaşlar alıcı olmadan ilanları itinayla dolaşıp uygun fiyatlı gördüklerine mesaj atıp "yaw arkadaş çok ucuza satıyorsun bak bu mal aslında bu kadar eder" deyip bu konuda bahsi geçen abuk sabuk ilanları referans gösteriyorlar. Yok demeyin bu durumla net olarak 4-5 defa karşılaştım.

Neticede isteyen istediği fiyata satışa koyar buna satmak diyemeyiz. İstediği parayı teslim alıp ürünü teslim ettiğinde -satmış- olur. Bahsettiğimiz ürünler genel geçerliği-kullanımı olan ürünler değil. Çok küçük bir kitle tarafından talebi olan ürünler. Toyota’ nın XXX model aracının katalitik konvertörü Afrika’ nın savanlarında yaşayan bir yerli için ne ifade ediyorsa ( ya da ne kadar işine yarıyorsa ) nüfusun büyük bir kısmı için de retro cihazlar o anlamı ifade ediyor. Binlerce – on binlerce insan bu cihazlara meraklı değil. Kimse satın almazsa eninde sonunda fiyat indirirler. İndirmezlerse de sattıkları her neyse ev temizliği - depo temizliği esnasında yanlışlıkla çöp olur gider. Yok belirledikleri fiyattan satış yapabiliyorlarsa da zaten söyleyecek fazla bir şey kalmıyor.
Logged
sertacarslan
Üye
****
Mesaj Sayısı: 275



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1580 : Aralık 07, 2020, 06:21:32 ÖÖ »

https://letgo.onelink.me/O2PG/acbaab8

Logged

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
izmirmaster
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 5.098



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1581 : Aralık 07, 2020, 08:35:36 ÖÖ »

abovvv



Logged

LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1582 : Aralık 07, 2020, 10:19:25 ÖÖ »

En yüksek teklif belki de budur ya da henüz hiç teklif olmadığından sallama bir rakamdır (bir umut).
Logged

sertacarslan
Üye
****
Mesaj Sayısı: 275



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1583 : Aralık 07, 2020, 19:15:04 ÖS »

En yüksek teklif belki de budur ya da henüz hiç teklif olmadığından sallama bir rakamdır (bir umut).

Fiyat 53 bin TL. olmuş
Logged

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1584 : Aralık 07, 2020, 20:13:42 ÖS »

elimizdekileri 25000'den versek %100 kar elde edeceği böylesi bir durumu geri çevirmez herhalde!
Logged

Aktug
Üye
****
Mesaj Sayısı: 357



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1585 : Aralık 07, 2020, 20:33:52 ÖS »



Fiyat, pazarlık filan neyse de... "Favoriye Ekleyenler Engellenecektir" kısmı bir tuhaf geldi. Bir insan sattığı bir ürünün beğenilerek favoriye eklenmesinden neden rahatsız olur? Satıcının potansiyel alıcının iletişimini "engelleyerek" kapatması kimin zararına olur? Allah malum kişilere sabır versin.
Logged
phoenix
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 1.612



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1586 : Aralık 07, 2020, 21:42:29 ÖS »



Fiyat, pazarlık filan neyse de... "Favoriye Ekleyenler Engellenecektir" kısmı bir tuhaf geldi. Bir insan sattığı bir ürünün beğenilerek favoriye eklenmesinden neden rahatsız olur? Satıcının potansiyel alıcının iletişimini "engelleyerek" kapatması kimin zararına olur? Allah malum kişilere sabır versin.
Ne kullanıyor bunlar? Sultan Süleyman'ın hazinesini satıyorlar sanki Kahkaha
Logged
Davlf1
Üye
***
Mesaj Sayısı: 200



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1587 : Aralık 07, 2020, 22:20:31 ÖS »

Bu ses kartlarının ibreli vu metreli olanları var. Onların kutusundan bulup kulaklık amplifikatörü yapmak istemişimdir hep..
Logged

Sonī Kabushiki-Kaisha
june8efe
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 1.278



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1588 : Aralık 08, 2020, 08:58:58 ÖÖ »

herkes letgo'ya birer ilan açsın mesela

commodore64  80.000tl
amiga500     100.000tl

gibi fiyatlardan. sonra aşağıdaki ilan sahibine takas olurmu diye mesaj atılabilir.


Logged

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1589 : Aralık 08, 2020, 09:55:44 ÖÖ »

Elimdekileri yarı fiyatından verip, %100 kar etmesine yardım etmemek için kendimi zor tutuyorum Kahkaha
Logged

Sayfa: 1 ... 104 105 [106] 107 108 ... 130   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: