Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: os 3.9 yardım  (Okunma Sayısı 3933 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
herakleus
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 02, 2013, 09:14:43 ÖÖ »

ben pc de os 3.9 kurmak istedim ilk defa denedim imajı moun ettim pc ye neyse kurdum
boingball updatelerini yapamadım bir mesaj çıkıyor orjinal cd birde mounted falan yazan bir yazı update olmuyor acaba imajı cd ye çeksem ozaman olurmu anlamadım
uae de nasıl kuruluyor anlatacak biri varsa yardım bekliyorum

2 sorum daha olucak
1: worbench de mesela bir pencere açtığımda icon lar dağınık oluyor bunları nasıl toparlarım düzenlerim pencere icine
2: cf karta atığım whd load oyunlar gözükmüyor yani show all file dedikten sonra görüyorum kapatıp açınca tekrar aynı şeyleri yapıyorum
ben devamlı gözüksün istiyorum nasıl yaparım yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

A1200 4gb CF 020  şimdilik
sonyz1
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2013, 18:11:28 ÖS »

bende hazırlık yapıyorum amiga1200de kurucam
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2013, 21:40:06 ÖS »

İmajı Windows'da bir 3ncü parti programla mount edip, imaj sürücüyü WinUAE'ye "filesystem" olarak tanıttıysan elbette olmaz.

...ancak imajı bir CD'ye çeker ve OS3.9'da PC'nin CD sürücüsünü mount edersen olur.

Bunu başarmak için OS3.9 kurulumunun "L:" yolunda bir "CD Dosya sistemi" kurulu olmalı (örn. AmiCDFS) ve "Devs:DosDrivers/" konumunda aşağıdaki satırları içeren bir "mountfile" (örn: CD0, CD1 veya CD2 adında bir dosya) bulunmalı.

Kod:
Device = uaescsi.device
Unit = 0
Filesystem = L:AmiCDFS

Not: "Unit =" değeri CD'yi taktığın CD sürücünün sistemdeki kaçıncı CD Sürücü olduğudur (ilk sürücü 0, ikinci sürücü 1 vs.).
Not2: Belki imajı CD'ye çekmeden, imaj sürücüyü OS3.9'a mount edebilirsin (hiç öyle denemedim).

Diğer iki soruya gelince:
1) Açılan bir penceredeki simgeleri hızlıca düzenlemek için "Amiga +." tuş kombinasyonunu kullanabilirsin. Ada göre, tarihe göre vs. düzenleme seçenekleri için sağ fare menüsündeki "Window" menüsündeki "Clean up by" seçeneğini kullanabilirsin.

2) Yukarıdaki yöntemle düzenlediğin simgelerin konumlarını ve eğer seçtiysen pencerenin "Show all files" durumunu kalıcı hale getirmek için; "Window" menüsündeki "Snapshot > All" seçeneğini kullanabilirsin.

Alper
herakleus
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2013, 11:40:57 ÖÖ »

tesekkurler abi sağol

A1200 4gb CF 020  şimdilik
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: