Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Adım Adım Arcade Kabin Yapımı  (Okunma Sayısı 44934 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Mart 22, 2013, 04:22:55 ÖÖ »

yavuzg: bu projeyi okudum ve bastan sona hayranlikla izledim. oncelikle en icten sekilde tebrik eder saygilarimi sunarim. boyle projelere bayiliyorum. bircok disiplini biraraya getiren projeler. elektronikten, marangozluga, yazilimdan, boyaciliga kadar pekcok alanda ter dokmeyi gerektiriyor. ustelik bunlari internetten okumak arastirmak kadar, Turkiye'de ilgili saglayicilari bulabilmek ve onlarin dilini konusmayi cozebilmek de bir o kadar emek istiyor.

Ayni zamanda bunu bir apartman dairesinde yapmak, periyodik olarak yapilan o mintika temizlikleri falan inanilmaz bir sabrin gostergesi. Ben yillar once suntadan 6 cekmeceli bir calisma masasi yapmaya kalkmistim. Turkiye'ye yapi marketlerin ilk girdigi yillardi. Ev sunta tozundan yasanmaz hale gelmisti. Bu kadar duzenli ve temiz calisabilmeni buyuk hayranlik ve saygi ile izledim.

sanirim onumuzdeki bir zamanda ben de bu ise kalkisabilirim. bana ilham kaynagi oldun. senden cok ogreneceklerimiz olacak
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 22, 2013, 22:48:08 ÖS »

nightlord, hastalık seviyesinde acayip zevkli bir hoby bu dikkat o pisliği talaşı gördün işte fotoğraflarda. onu hergün temizlemek bile rahatsız etmiyor insanı.

sanirim onumuzdeki bir zamanda ben de bu ise kalkisabilirim. bana ilham kaynagi oldun. senden cok ogreneceklerimiz olacak

yaptığım çalışma ilham verdiyse ne mutlu, her türlü konuda elimden geldiğince yardımcı olurum...

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mart 22, 2013, 23:13:33 ÖS »

böyle bir seye kalkissam, ortaya cikan toz talas yuzunden heralde esimle saglam bozusuruz.

bu tip konularda destek cok onemli tabii:)

AmigaAmigaAmiga
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Nisan 01, 2013, 00:36:07 ÖÖ »

Şimdi eloğlu LCD kullanarak bildiğin PC oyunuyla "virtual pinball" uygulaması yapmış, bizde bu pinball olayı hiç tutmadı, hiç sevilmedi. Benden ticari bir öneri. Lcd ekranlı "virtual langırt" şekline getirilirse eğlence sektöründe lunapark vs. ciddi talep görebilir. Kollar butonlu Swiçli olmayacak, Dönme hareketi mouse tekeri gibi sonsuz bi kontrolör ile, kolların dikine hareketi özel yapım 50 cm sürgülü potans ile algılanacak. PC'ye kollar için driver, birde Langırt oyunu yazılacak. Buyrun toparlayabilecek varsa toparlasın.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Nisan 01, 2013, 01:04:07 ÖÖ »

üstad özellikle amerikalılar bu pinball olayına hayran. hoby olarak da arcade kabin yapanlar gibi ev için pinball yapanlar var. şahsen ben de pinball olayını hiç sevmem. hep beyzbol gibi yabancı ve tatsız gelmiştir. Hatta kabin yapanlar pinball simulatörleri için kabinin sağına soluna el gelen yerlerine mutlaka buton koyarlar onu bile koymadım, hiç işim olmaz...

senin fikre gelince, bizde langırt olarak bilinen konuyu "foosball" olarak bilir gavur amcalar ve maalesef senin fikrini çoktan çalmışlar   

http://www.ubergizmo.com/2012/11/classic-match-foosball-table-lets-you-play-virtual-foosball-on-your-ipad/

yine de iyi fikir 

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Nisan 01, 2013, 01:25:06 ÖÖ »

Bunu daha önce gördüm, güzel ürün, ama bu haliyle public bi ortamda kullanılmaz, kolları söküp kasaya taksam dedim 10 yaşındaki kızımın bile bozabileceği naziklikte, HDMI'den Full HD Tv ye taksam oyunun frame'i çok düşük görünüyor. Gerçeklikten çok uzak.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Nisan 02, 2013, 09:39:23 ÖÖ »

senin fikre gelince, bizde langırt olarak bilinen konuyu "foosball" olarak bilir gavur amcalar ve maalesef senin fikrini çoktan çalmışlar  

http://www.ubergizmo.com/2012/11/classic-match-foosball-table-lets-you-play-virtual-foosball-on-your-ipad/

yine de iyi fikir 

Bu benim eski bir fikrimdi...ama bilinmeyecek birşeyde değil tabii ki.. Sonra PS3 move koluyla oynanabilen bir langırt fikri aklıma geldi sanırım onu henüz yapan olmadı...Yapacak olan varsa, ilginç bir uygulama olabilir

Not: 8 yaşındaki kızım ve aynı yaşlardaki yeğenlerimle evde her türlü konsol, bilgisayar olmasına rağmen, langırt oynuyoruz...bayağda eğleniyoruz

AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Nisan 02, 2013, 12:06:23 ÖS »

Şimdi eloğlu LCD kullanarak bildiğin PC oyunuyla "virtual pinball" uygulaması yapmış, bizde bu pinball olayı hiç tutmadı, hiç sevilmedi. Benden ticari bir öneri. Lcd ekranlı "virtual langırt" şekline getirilirse eğlence sektöründe lunapark vs. ciddi talep görebilir. Kollar butonlu Swiçli olmayacak, Dönme hareketi mouse tekeri gibi sonsuz bi kontrolör ile, kolların dikine hareketi özel yapım 50 cm sürgülü potans ile algılanacak. PC'ye kollar için driver, birde Langırt oyunu yazılacak. Buyrun toparlayabilecek varsa toparlasın.

Bence gerçek langırt masaları halen üretilip satılıyorken; lunapark, arcade salonu gibi "public" ortamlarda LCD'li filan sanal langırt rağbet görmez.

Belki, yer darlığından dolayı, ev kullanımı için üretilebilir.
O durumda da ipad gibi 10 inch ekrana sahip bir cihaz gerçekten çok küçük ve gerçeklikten çok uzak olur. Şöyle en azından 22 inch olacak ki birşeye benzesin.   Karizmatik

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Nisan 06, 2013, 01:03:59 ÖÖ »

Şöyle en azından 22 inch olacak ki birşeye benzesin.   Karizmatik

22" az, şöyle 42"-46" arası bi LCD TV'den yapmak lazım aslında ki "gerçekçi" olsun;). allahtan langırt merakım pek yok, yoksa eşim bi gün eve geldiğinde salondaki LCD'yi göremeyince herhalde canıma okurdu...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Mart 18, 2014, 09:52:34 ÖÖ »

Emulasyontürkiye'deki başlığı dönüp dönüp tekrar okuyorum. Biraz detay bir sorum olacak. Kontrol paneli üç parçadan yapmışsın. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla ölçeksiz bir çizim yaptım. Aşağıda görebilirsin. Pleksiglası büktükten sonra kırmızı ile işaretlediğim köşe gayet 'rounded' görünüyor. Ama alttaki parça düz kesilmişti. Pleksi montajından önce bu köşeye pah vermek gerekmiyor mu? O detayı montaj toleransı içinde mi düşünüyoruz? Pleksiglass kendi mi hallediyor?

*  (33.1 KB, 640x480 - Görüntüleme: 1918 kez.)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mart 18, 2014, 10:43:35 ÖÖ »

Hort!

Sorun plexy'yi kavisli büktükten sonra kontrol plexy'nin panelin diğer uçlarına nasıl tam oturduğu ise cevap "oturmadı" Kahkaha oturmayacağını zaten tahmin ediyordum.

Ne yaptım dersen:

1) Plexy'yi biraz uzun kesmiştim.
2) Plexy'nin bükülen köşesini tam kontrol panelin kavisli köşesine oturttum.
3) Yukarı kısım biraz daha yukarıya aşağı kısım ise biraz daha aşağıya uzadı.
4) Fazlalıkları Dremel ile tekrardan kestim.
5) Yukarı kenar ve aşağı kenarlara yakın yerlerden tekrar delik açıp vidaladım.

Uzun plexy levhaları bükmek çok riskli iş. Reklamcılarda bu iş için ısınan borular kullanılıyor. Ben ise bu işi "free hand" yapmıştım ısı tabancası ile. Soğutmadan, homojen şekilde bir sağa bir sola aynı hat üzerinden ısıtman gerekiyor. Bu sebeple bir daha yaparmısın dersen yapmam.

Orijinal arcade kabinlerde de böyle bir uygulama yok zaten. Ya düz plexy ile kontrol panelin sadece üstü kaplanmış (vidalanmış) ya da ahşap panelin üstüne ince bir metal levha kaplanmış ve desen bu metal levhaya vinil sticker olarak yapıştırılmış.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Mart 18, 2014, 10:50:11 ÖÖ »

Ne kadar naif düşünüyorum. Ben pleksinin her iki yüzeye de tam oturduğunu zannediyordum. Alttaki köşe açılı kesilmişken pleksinin nasıl yumuşak döndüğünü anlamaya çalışıyordum. Ön tarafta biraz boşluk var demekki.

Aslında ben de söyledin gibi hiç bükmeden vidalamayı düşünüyordum. Bütün çizimlerimde o şekilde zaten. Ama arada gereksiz bir cesaret geliyor işte!
« Son Düzenleme: Mart 18, 2014, 10:55:19 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: