Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arcade stick tavsiyesi  (Okunma Sayısı 17606 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 14, 2013, 15:12:51 ÖS »

Merhabalar,
Evde arcade gecesi yapmak niyetindeyim. Başta Street Fighter II olmak üzere çeşitli  arcade oyunlarını oynatacak eski arcade makina kontrollerine yakın bir şeyler arıyorum. Nette http://www.konsoloyunlari.net/konu.php?t=8056 adresinde şöyle bir şey gördüm (250 TL).

Bilen, kullanan var mıdır, önerir misiniz? Bunun yerine daha uygun fiyatlı iş görecek bir şeyler bilen var mıdır?
Eskinden hatırımda kalan Kontorland diye bir markanın arcade stick'i vardı ama sanırım aktif satışı yok artık.
İlgilenenlere teşekkürler.

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2013, 18:06:43 ÖS »

Piyasada satılan en iyi cihaz bu. Daha iyisini kendin yapman gerekiyor

AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2013, 18:29:18 ÖS »

Linktekini kullanmadım ama bende Kontorland'ın arcade sticki var.
Bence gayet kullanışlı. Düğmeleri büyük. Altında ağırlık demiri var. Ayrıca vantuzları da var.
Hem PS2'ye hem PC'ye (USB) takılabiliyor.
Son versiyonları PS3'ü de destekliyor.
Dediğiniz gibi üretimi durmuş bile olsa sahibinden veya GG üzerinden bulunabiliyor.

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2013, 19:51:54 ÖS »

Ailemizin birmilyoncusu dx.com'a baktın mı?

http://dx.com/s/arcade+stick

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2013, 20:34:26 ÖS »

MAME, evdeki dualshock tarzı oyun kollarıyla pek keyif vermiyor. Arcade'lerin sol elde 'stick', sağ elde butonlarla oynanan sistemi ancak bu keyfi verebiliyor. Bu durum benim gibi 'homecomputer' tandanslı oyun müptelaları için alışana kadar ciddi bir sorun teşkil etmiştir. Normalde ev bilgisayarlarındaki oyunlar 'stick' ağırlıklı olduğundan (şayet solak değilsek) sağ elle kontrole alışmışızdır (bu arada ellerimiz de az su toplamamıştır). Arcade'lerde ise 'buton'lar çok daha fazla öneme sahiptir ve butonlar'a sağ elle 'yapıştırma'nın müthiş bir keyfi vardır.

İyi bir alternatif bulursan bu kervana biz de katılalım.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2013, 23:35:31 ÖS »

Bilen, kullanan var mıdır, önerir misiniz? Bunun yerine daha uygun fiyatlı iş görecek bir şeyler bilen var mıdır?
Eskinden hatırımda kalan Kontorland diye bir markanın arcade stick'i vardı ama sanırım aktif satışı yok artık.
İlgilenenlere teşekkürler.

Selam o yerli üretim bir arcade control (kol ve butonların tipinden anladım), satan arkadaş uğraşmış ve sanırım yarı-seri üretim bi şekilde sipariş üzerine yapıyor. İçin de de encoder olarak sanırım bizim "joypad hack" dediğimiz şekilde PC veya tercihen xbox joypad'i var. Ben kullanmadım (ki tuş dizilimi benim tercih edebileceğim bir ergonomide değil) ama fiyatı çok da abartılı gelmedi (bu işlerle bi süredir uğraştığım için biliyorum az  )

Şöyle ki:

- 2 x joystick (Muhtemel çin malı Happ ultra veya competition kopyasıdır 30-35 x 2 => 70 TL)
- Butonlar (20 x 5 TL = 100 TL)
- joypad (15-50 TL arası artık ne varsa içinde)
- Kasası lazerde kesilmiş sanırım (20-30 TL suntası + 15-20TL arası lazer cutter kirası => 50 TL diyelim)

Ne etti? 200-230 TL arası...

Yani onu yapan kimseyle hiçbir ilişkim yokt yanlış anlaşılmasın ama kendiniz yapmak isterseniz (ki kimse 1 tane iş için size laser cutter kiralamaz 15 TL ye) uğraşırsınız, daha ucuza da çıkmaz.

Haa tabii kendim yapıyor olsam Sanwa stick ve butonlar kullanırım o ayrı... 

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2013, 23:51:42 ÖS »

Verdiğiniz link türk malı çakma, ince işçiliği çok kaba.
gerçeği budur http://www.xgaming.com.

İlaveten bu işi ben seneler evvel hayata geçirmiştim ama tutturamadım. Daha internet yaygın değildi, CHIP dergisinin Şubat 1999 sayısında yer alan reklamım. Tam bir fiyaskoydu. Tonla para vermiştim şuncacık reklama.

* con1.gif (30.18 KB, 395x124 - Görüntüleme: 2293 kez.)

* rek.jpg (16.23 KB, 400x300 - Görüntüleme: 2126 kez.)
« Son Düzenleme: Mart 15, 2013, 00:09:17 ÖÖ Gönderen: hakanzade » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2013, 00:29:09 ÖÖ »

İlaveten bu işi ben seneler evvel hayata geçirmiştim ama tutturamadım. Daha internet yaygın değildi, CHIP dergisinin Şubat 1999 sayısında yer alan reklamım. Tam bir fiyaskoydu. Tonla para vermiştim şuncacık reklama.

üstad tebrikler valla, o zamanda böyle bir şey düşünüp yapmaya cesaret etmek, bravo doğrusu... hadi şimdi bu iş bir anlamda bir "retro hoby" (ki Türkiye'de pek de yaygın olduğu söylenemez) ama o zamanda retro falan değil gerçekten arcade salonlarının olduğu bir dönemde böyle bir şeyi düşünüp üretmek...

üzüldüm.

imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2013, 01:04:13 ÖÖ »

Verdiğiniz link türk malı çakma, ince işçiliği çok kaba.
gerçeği budur http://www.xgaming.com.

Hmm. O zaman yurt içinde Kontorland stick'i 2. el aramalı veya emsali bir ürünü dx'den getirtmeli...

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2013, 01:16:30 ÖÖ »

Hmm. O zaman yurt içinde Kontorland stick'i 2. el aramalı veya emsali bir ürünü dx'den getirtmeli...

DX'den getirtilebilecek boyutta bir şey değil ki. Muhtemel gümrüğe takılır. Üstelik ne kontörland ne de DX'den getirteceğiniz bir "ucuz" stickde gerçek arcade kontroller kullanılmıyor. Plastik kıytırık şeyler (Qanba falan almıyorsanız). Üstelik hiçbiri 2 kişilik değil...

gittigidiyor'da "bavul ticareti" yapan satıcılardan orijinal stick siparişi verebilirsiniz belki güveniyorsanız (Hori, VXSA, MadCatz hatta x-arcade'in orijinalini bile satıyorlar). Onlar da 400-500 TL civarında... (Ben onlardan satın almadım bu arada - kendim yaptım)

elinizden iş geliyorsa kendiniz yapsanız en iyisi bence.
« Son Düzenleme: Mart 15, 2013, 02:07:58 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

commodore500
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2013, 13:06:18 ÖS »

Ben de kontorland kullanıyorum çok memnunum..

http://www.sahibinden.com/listing/alisveris-oyun-konsol-aksesuar-kontorland-8857-arcade-joystick-ps3-108478669/detail/
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2013, 19:26:41 ÖS »

Bu işte en babası tabiki HORI.. Ben linkdeki çakmasını aldım. İçini açtım malzemesi pek kaliteli değil. Özellikle tuş takımı switch tarzında değil, iletken lastik den yapılmış. Ağır durması için içine döküm ağırlık koymuşlar. sadece kol trafı switch li onunda kasaı plastik. 1 yıldır kullanıyorum dfena değil işimi gördü. Piyasada 80-90 TL gibi rakamlara bulmak mümkün

http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/sony-ps3-icin-playtech-pro-arcade-fighting-stick-72633169
Lobotomika
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2013, 18:35:22 ÖS »

Ben bu stickten kullanıyorum, işçiliği çok kaba olduğundan istediğim açıya göre kasasını alttan testereyle alçaltıp açısını değiştirmem gerekmişti. Sonra japon tarzı stick takıp butonları da değiştirdim, bambaşka bir cihaz oldu, bu halinden memnunum ama tekrar bundan almam. Kontorland stick ve butonlarının gerçek arcade parçaları ile değiştirilebildiğini sanmam bu yüzden kontorland'e tercih ederim yine de.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: