Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)SCARTCADE (VGA-SCART Dönüştürücü)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 34   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SCARTCADE (VGA-SCART Dönüştürücü)  (Okunma Sayısı 475549 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Mart 26, 2013, 21:18:42 ÖS »

3) Harici bir 5V adaptör kullanmak (devreyi 5V ile beslememiz gerekiyor) ve devreye basit bir DC-DC convertör (5V=>12V) modülü de eklemek.
  yavuzg, 3.şıkta bahsettiğin 5volttan 12 volta çevirici DC-DC konvertör modülü hakkında bilgi verebilir misin

selam g 600, burada tek bir besleme (örn. adaptör, USB v.s.) ile farklı voltajlar elde etmenin çeşitli yolları var, onlara örnek vermeye çalıştım.

örneğin şu devre 5V DC'yi 12V DC'ye dönüştürmek (step-up DC/DC Converter) için kullanılabiliyor (Örn. USB'den besleme için mesela)

Ya da ana besleme 12V ise buradan 5V (step-down DC/DC Converter) elde etmek için şu devre kullanılabilir:

Ben yaptığım devrelerden birisinde (ilk fotoğraftaki devre) bunu kullandım mesela... Yanlız 7805 (LM340T-05 kullandım ben) biraz ısınıyor, küçük bir aluminyum soğutucu takmam gerekti (fotoğrafta görebilirsiniz).

Diğer devremde ise (son fotoğraftaki devre - gerçi kutuya koydum onu görünmüyor içi) direk PC power supply'dan gelen molex ucu bağladım (Yani convertör devreye ihtiyaç olmadan hem 5V hem de 12V alabiliyorum zaten)
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 23:38:08 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Mart 27, 2013, 10:30:51 ÖÖ »

Yavuz eline sağlık, devreyi dün gece kısa da olsa deneyebildim ve gözlerim doldu

Zamanında adımdan bile iyi bildiğim oyunlarla (final fight, captain commando) deneme yaptım ve aslına o kadar uygun görüntü geliyor ki resmen zamanda yolculuk yaptım, çok teşekkür ederim.

Televizyonun servis menüsüne girişi bulamadım o yüzden yanlardan kısma ve overlay iptal etme işlerini yazılımsal olarak halletmem lazım sanırım çünkü ekranın yanlarında ufak kayıplar yaşıyorum. Nvidia kontrollerinde görüntüyü sağa sola kaydırmayı buldum ama küçültmeyi bulamadım, belki başka bir program vardır bu işi yapan.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Mart 27, 2013, 11:37:57 ÖÖ »

çok bllgilendirici ve açıklayıcı bir çalışma oldu teşekkürler, müsait olduğum bir zamanda devreyi yapmaya çalışacağım
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Mart 27, 2013, 12:11:33 ÖS »

... belki başka bir program vardır bu işi yapan.

PowerStrip.

ama tavsiyem eğer kabin ortamında kullancaksan ikinci el bir Grundig, SONY v.s. bilinen kaliteli bir marka (ve de internetten servis menüsü giriş kodunu bulduğun) bir TV alman. Millet o TV'leri ellerinden atmanın yolunu arıyor zaten nerdeyse üste para verirler bi de hayır dualarını alırsın  Kahkaha

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Mart 27, 2013, 13:03:04 ÖS »

... belki başka bir program vardır bu işi yapan.

PowerStrip.

ama tavsiyem eğer kabin ortamında kullancaksan ikinci el bir Grundig, SONY v.s. bilinen kaliteli bir marka (ve de internetten servis menüsü giriş kodunu bulduğun) bir TV alman. Millet o TV'leri ellerinden atmanın yolunu arıyor zaten nerdeyse üste para verirler bi de hayır dualarını alırsın  Kahkaha

Servis menüsünü açamasam bile şu an idare eder şekilde ve tam istediğim görüntüde çalışıyor ama bir başka önemli sorun da tv açılır açılmaz stand by konumuna gelmesi, tabi bu durumda da kumandadan açmak gerektiği için otomatik olarak scarta geçmesinin esprisi kalmıyor stand by iptal edecek bir formül bulmam lazım ?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Mart 28, 2013, 02:54:30 ÖÖ »

... ama bir başka önemli sorun da tv açılır açılmaz stand by konumuna gelmesi, tabi bu durumda da kumandadan açmak gerektiği için otomatik olarak scarta geçmesinin esprisi kalmıyor stand by iptal edecek bir formül bulmam lazım ?

TV'nin açma/kapama butonuna parmağınla "sonuna kadar" basarken TV'yi fişten çek. Parmağın hala butona basılı iken TV'yi tekrar fişe tak. Eğer TV kendiliğinden açılıyorsa (stand-by'a düşmeden) çözümü buldun demektir. Çözüm, daha önce bahsettiğim gibi TV açma/kapama butonunun söküp yerine kablo lehimlemek veya butonu japonla yapıştırmak (ciddiyim) veya telle sabitlemek.

Bu dediğimi bir denesene merak ettim...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Mart 28, 2013, 03:09:48 ÖÖ »

Servis menüsünü açamasam bile şu an idare eder şekilde ve tam istediğim görüntüde çalışıyor

CommodoreFan, senin TV Arçelik'miydi? Forumlarda servis menüsüne şu şekilde girilebildiği yazıyor;

Kumandadan "MENU" sonra 9 3 0 1

Bir dene istersen... (Bazı TV'leri "Otel" moduna alabiliyormuşsun servis menüsünden. Bu sayede fişe elektrik gelince TV otomatikman açılıyormuş)

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Mart 28, 2013, 10:28:24 ÖÖ »

Menü olayı yemedi üstad Ben de günlerdir forumlarda gezip her tür arçelik kombinasyonunu not ediyorum ama şimdiye kadar uyan olmadı. 72 ekran siemens'i denedim, menüsüne de ulaşabiliyorum ama onu kabine koymak istemiyorum çünkü iki dakikada gözleri bitirdi.

Açma kapama düğmesi testini bugün yapacağım.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Mart 29, 2013, 01:34:43 ÖÖ »

Testi yaptım maalesef o da yemedi, açılınca standby durumuna geçiyor. Başka alternatifler bulacağım artık

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Nisan 06, 2013, 01:08:27 ÖÖ »

Testi yaptım maalesef o da yemedi, açılınca standby durumuna geçiyor. Başka alternatifler bulacağım artık

commodorefan, naptın? monitör bezeli yapabildin mi? ben bi 25" (63 ekran) sony kestirdim gözüme (hafif de bombeli tüpü var, flat değil yani - tam istediğim tarz) sahibinden.com'da. ucuza bağlayabilirsem onu kullanıcam. evdeki 72 ekran TV senin de söylediğin gibi kabine büyük gelecek gibi...

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Nisan 06, 2013, 01:19:41 ÖÖ »

Alıntı
commodorefan, naptın? monitör bezeli yapabildin mi? ben bi 25" (63 ekran) sony kestirdim gözüme (hafif de bombeli tüpü var, flat değil yani - tam istediğim tarz) sahibinden.com'da. ucuza bağlayabilirsem onu kullanıcam. evdeki 72 ekran TV senin de söylediğin gibi kabine büyük gelecek gibi...

hocam zaten benim bu tv'nin üzerine bu kadar düşmemin nedeni tüpün bombeli ve cam renginin eski olması, yani birebir arcade havası  zaten zamanında yerli üretim makinelerin neredeyse hepsinde kullanılan tüp aynı. Henüz bezel yapamadım ama yarın ciddi ciddi kılı kırk yararak ölçümler yapıp sonra da plexy kestirirsem evin içinde haka dansı yapıcam  Kahkaha

camoka27
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Nisan 25, 2013, 17:35:56 ÖS »

yavuz bey ben bu devreyi tekstil makinamdaki 7 inçlik macronomo yani tek renkli mönitörün yerine normal bir tv baglamak için yaptım.ilk önce denemek için 82 ekran arçelik tv ye bagladım.görüntüde aşşagıdan yukarı kayma var.acaba kondansatör degerleriyle oynayarak bu kaymayı önleye bilirmiyim.devre için teşekkür ederim.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Nisan 25, 2013, 20:30:41 ÖS »

selamlar camoka27,

devrenin çalışma prensibini kabaca biliyorum ama sonuçta yabancı forumlardaki bilgiler üzerine bunu yaptım. yani TV tamircisi falan olmadığımdan "hah sorununuz şudur" diyemeyeceğim, o açıdan lütfen kusura bakmayın.

Ancak kabaca "amatör" fikrimi sorarsanız, görüntüde eğer yavaş yavaş bir kayma varsa TV'nizin V-Hold (vertical-hold) diye bir ayar düğmesi olması lazım bir yerlerde(ya arkasında, ya içinde, ya menü olarak) onunla oynayarak görüntü kaymasını engelleyebilirsiniz belki. Bunun dışında o kandansatörler görüntü frekansı ile ilgili değil, sadece yüksek frekans parazit sinyallerinin filtrelenmesi için.

Görüntü çok hızlı kayıyorsa (yani belli ki senkronizasyon tutmuyorsa) C-SYNC sinyalini TV'ye aktaramamışsınız demektir (SCART fiş ve çapraz kablolama sorunu hakkındaki yazıma bakınız).

camoka27
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Nisan 26, 2013, 11:21:47 ÖÖ »

yavuz bey önce cevabınız için teşekkür ederim.galiba C-sync sinyalini aktaramadım.buda devreyi yapamadıgım anlamına gelir.
http://www.aliexpress.com/item/Universal-PC-VGA-to-TV-AV-RCA-Signal-Adapter-Converter-Video-Switch-Box-Supports-NTSC-PAL/657212395.html
bu sitedeki alet işimi görürmü sizce.yani en azından derli toplu ve çeşitli cevirme imkanları var ve fiyatıda uygun.şimdiden cevabınız için tşk ederim.
birde 15khz çıtıcı olan bir alet tv ye görüntü verebilimrmi?

« Son Düzenleme: Nisan 26, 2013, 11:48:38 ÖÖ Gönderen: camoka27 » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Nisan 27, 2013, 22:41:13 ÖS »

PC'ye soft15Khz kurdunuz mu?

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 34   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: