kerem bende rüyanda görürsün diyorum yeni projeyi bu 2 oluşumda çok güzel bence. Playstation mantığıyla bir amiga üretilirse o süper olur işte yeni teknolojiyi kullanan ama eski çipsetleride barındıran yeni bir oluşum ama bill gates ölmeden olmaz adam öne geçmek isteyeni satın alıyo çünki... Bakın apple ın başına gelenleri core 2 duo ya geçtiler yavaş yavaş pc ye dönüşüyolar yok oluyo machintosh ruhu yani... Hatırlayın kurulum yıllarını bili gates pencere sistemini aplle dan çalmıştı win 3.1 i yaptı diğer sistemlerden de çala çala hatalı bir mimariye yapıştırınca pc ler doğdu, halen multitask diil niye, çünki ordan burdan toparlama sistem o yüzden. Siz hiç mp3 dinlerken cd takınca sapıtmayan pc gördünüz mü ? pentium kaç olusa olsun...
Bill Gates, pencereleme sistemini Apple'dan aldı denemez. Apple, Xerox'dan lisanslayarak almıştır pencereleme sistemini. Pencereleme temel kavramları dışında Windows ve MacOS fazla benzeşmemekte.
Microsoft'un bence yaptığı en büyük hırsızlık, Digital Research Inc'in CP/M işletim sisteminin alelacele kopyalanarak MS-DOS'un ortaya çıkarılmasıdır (ki buna ön ayak olan da Gary Kildall'un IBM ile pazarlıkta uzlaşmamasıdır.).
Ayrıca bu kapitalist düzende kim aynı konumda olsa Bill Gates'den farklı olmazdı. Sistem bu işte. Daha farklı olan ayakta kalamaz veya bu konuma gelemez zaten.
Amiga olayı da geleceğe yönelik olarak bitmiştir, kalplerdedir. Rüyalarımızda NextGen OS olarak kullanabiliriz o başka. Temennimizdi ama olmadı malesef. CBM gibi zamanının dev bir şirketi bile Amiga'nın gücünün farkına varamadı ve dünyayı saran bir işletim sistemine dönüştüremedi, şu anda imkansız. Donanımı lisanslamadılar, tek şirket olarak da PC furyasına (hızla gelişen ve ucuzlayan donanım) karşı dayanamadılar.
OS5 ile "groundbreaking" birşeyler oluşturdularsa (ne zaman gün ışığına çıkar bilinmez) o başka, ama onun da zaten adı dışında Amiga ile bir bağlantısı olamaz.
Sonuçta Clone-A ve Minimig projeleri gerçekten de takdir edilecek projeler. Donanımın soyutlanması konusunda yazılımsal çözümlere alternatif olarak gerçekten faydalı olacaklar.