Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelClone-A - %100 Amiga 500 uyumlu yeni Amiga
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Clone-A - %100 Amiga 500 uyumlu yeni Amiga  (Okunma Sayısı 25585 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 06, 2007, 14:20:54 ÖS »

Clone-A projesi en son 31 Mart 2007 tarihinde Almanya'nın Aachen şehrinde düzenlenen bir toplantıyla sergilenmiş ve katılımcılardan büyük ilgi görmüş. Yapılan testlerde sadece 1 programın sistemi kilitlediği ama bunun disket okuma hatasından mı kaynaklanıp kaynaklanmadığı anlaşılamamış ve aynı hatayı bir daha üretememişler. Kısacası Amiga500 ile %100 uyumlu olan Clone-A projesi emin adımlarla yoluna devam ediyor.. Bu haberle ilgili ayrıntılar aşağıdaki sayfada..

http://ami.ga/news/news124_e.htm

Clone-A sistemiyle ilgili ayrıntılı bilgileri ve Individual Computer'den Jens Schoenfeld ile yapılan bir söyleşiyi, Total Amiga dergisinin 25. sayısında bulabilirsiniz.

Total Amiga dergisinin 25.sayısındaki bu röportajı aşağıdaki bağdan indirebilirsiniz.

Jens Schoenfeld ile Clone-A üzerine söyleşi (PDF, 363KB)

Fotoğraflar Amiga.org sitesinden alınmıştır..Daha fazlası için tıklayınız.

Not: Düzenlemede fotoğrafları ekledim...

« Son Düzenleme: Nisan 06, 2007, 16:31:47 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2007, 15:43:51 ÖS »

uçuk kaçık olacak ama ;

USB ile PC bağlantısı yaparak ADF'den boot etse veya built-in HD'li gelse anca iş yapar bence.

Kullanıcı kolaylığı yaratması önemli.1200 uyumluda çıkar hoş olur...

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2007, 16:39:32 ÖS »

Simdi ben annamadimki alet nedir ne deildir...
Normal Amiga gibi bise ; ben isterim ki kucuk olsun SD kart sokim adf'lerden oyun oyniyim , istersem usb'den klavye joy baglim.Ben o zaman amiga devrimi oldu derim...
zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2007, 16:41:14 ÖS »

ADF boot etmek için PC bağlantısına gerek yok. Floppy Disk Emulatör projesi var. Projeler tamamlandığı zaman Clone-A chipsetli amiga ile floppy disk emulatör kullanamaman için hiçbir sebep yok. 
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2007, 16:45:55 ÖS »

Amiga devrimi olacak...Burada görülen sadece geliştirme aşamasındaki durum. Öncelikli amaç Amiga'nın custom chiplerini bire bir olarak FPGA kartlarıyla oluşturmaktı. Bu yukarıdaki fotoğrafta bunu görüyoruz. Gerçek Amiga500 üzerindeki, Amiga Custon chipleri yerine geliştirilme aşamasındaki kartlar yerleştirilmiş ve sorunsuz çalışmış.

Gelecekle ilgili planlarda farklı tasarımlar söz konusu. İstediklerinin hepsi ve daha fazlasını oluşturabilecekler. Röportajda aklınıza gelebilen herşeyi yapabiliriz diyorlar.. Röportajı okuyunca güzel bir haberide orada göreceksiniz. Bunu tamamladıktan sonra AGA chipleriyle ilgili tasarım çok zor olmayacaktır diyor..

Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2007, 16:47:53 ÖS »

Ben kısaca yok 20$'lık NULL MODEM KABLOLARI yok efendim Kadıköy'de kimsede olmayan 2.5'luk ide kabloları olmaksınızın arada.
Direk kullanıcı özgürlüğü ve kolaylığı sağlayan Amiga Clone'u cihazların
vitrinlere çıkması ve bir gün teknoSa veya MegaVizyon'da

"Yıllardır özlenen Amiga Oyunları Geri Döndü" gibisinden büyük puntolar ile yazılan afişlere rastlamak...

Yoksa DTV gibi kullanışsız ve içinde oynanabilecek az sayıda hit bulunduran oyuncaklar değil...
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2007, 16:54:11 ÖS »

Heyyyt bee.Kim tutar seni Silencer, yürü bee

Amiga Fanatiği seni :p

Ben açıkcası klon olayına sıcak bakmayanlardanım.Yeniden devrim yaratacak bir AmigA üretsinler başım üstüne..

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2007, 17:07:36 ÖS »

Minimig (Mini Amiga) tam istediğin şey Bakkada...hem de board bitmiş durumda.
Clone-A ve Minimig'in farklı projeler...

Clone-A ile bildiğimiz kadar aynı düşünceye sahip bir diğer projede Minimig. Minimig projesinde yine FPGA işlemcileri kullanılarak, yeni teknolojiyle Amiga üretilmesi planlanmış. Projeyi üstlenen ve gerçekleştiren Dennis van Weeren projesini bu yaz opensource bir proje olarak yayınlayacakmış. Görünüşe göre Minimig, Clone-A'dan ilerde. Clone-A'nın avantajı ise tamamen işlemcileri logic-analyzer gibi cihazlarla inceleyerek, birebir oluşturmaya çalışmalarında yatıyor. Dennis'in projesindeyse bildiğim kadarıyla, Winuae kaynakları referans alınmıştı.

Minimig boardu bitmiş hali (bence bir bakın) ---> http://www.minimig.de/img/minimig_rev_1_0_pcb.jpg

daha fazla fotoğraf için tıklayınız (Lotus vs. çalışıyor)

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2007, 17:29:51 ÖS »

Alıntı
Ben açıkcası klon olayına sıcak bakmayanlardanım.Yeniden devrim yaratacak bir AmigA üretsinler başım üstüne..

Yeniden devrim yapacak bir Amigayı ancak rüyanda görürsün Elimizdeki Amigalar yavaş yavaş eskiyor.Arıza çıkarınca parça bulamıyoruz. Misal, Alice, Alice diye bağırsan çağırsan bulamıyorsun. Birkaç seneye kadar Amiga bulmakta zorlaşacak. O nedenle elimizdekilerin yeni teknolojiyle üretilmiş olanları, yeni teknolojilere adapte edilmiş olanları çok önemli... Bence her iki projede güzel.. Senin hayalinde güzelde, o bir rüya...O nedenle gerçekçi olmakta fayda var.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2007, 17:32:18 ÖS »

evet clone-a ile minimig'in yapim felsefelerini karsilartirirsak birinin tumden gelim (minimig) digerinin tumevarim (clone-a) oldugunu iddia edebiliriz. minimig, winuae kodunu baz aldigindan daha hizli ilerliyor, ama yuzde yuz uyumlu olmayabilir. Clone-A ise custom chipleri direk baz alarak bir emualsyon iddiasinda oldugundan cok daha zor bir proje ama sonuclandiginda gercek amiga chipsetine daha uyumlu bir proje oalcaktir.

su anda bu entryi yazarken kafam bir dunya oldugundan muhtelif yanlislardan sorumluluk kabul etmiyorum yarin duzeltiriz artik

Retro Hincal Uluc
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2007, 18:29:54 ÖS »

@Devilish

aslında ben yeni AmigA'cı değilim.sanırım 1991 yazında 1mb'lı Amiga 500'üm vardı.

ben sadece oyun tarafı ile ilgilendim.donanımı doğrusu beni ilgilendirmiyordu taaki sizlerle tanışana kadar.

yani yeni yetme değilim ama eksiklerim olduğunu da biliyorum.

saygılarımı sunarım.
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2007, 23:24:43 ÖS »

kerem bende rüyanda görürsün diyorum yeni projeyi bu 2 oluşumda çok güzel bence. Playstation mantığıyla bir amiga üretilirse o süper olur işte yeni teknolojiyi kullanan ama eski çipsetleride barındıran yeni bir oluşum ama bill gates ölmeden olmaz adam öne geçmek isteyeni satın alıyo  çünki... Bakın apple ın başına gelenleri core 2 duo ya geçtiler yavaş yavaş pc ye dönüşüyolar yok oluyo machintosh ruhu yani... Hatırlayın kurulum yıllarını bili gates pencere sistemini aplle dan çalmıştı win 3.1 i yaptı diğer sistemlerden de çala çala hatalı bir mimariye yapıştırınca pc ler doğdu, halen multitask diil niye, çünki ordan burdan toparlama sistem o yüzden. Siz hiç mp3 dinlerken cd takınca sapıtmayan pc gördünüz mü ? pentium kaç olusa olsun...
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2007, 23:27:10 ÖS Gönderen: tabu » Logged

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2007, 18:37:38 ÖS »

kerem bende rüyanda görürsün diyorum yeni projeyi bu 2 oluşumda çok güzel bence. Playstation mantığıyla bir amiga üretilirse o süper olur işte yeni teknolojiyi kullanan ama eski çipsetleride barındıran yeni bir oluşum ama bill gates ölmeden olmaz adam öne geçmek isteyeni satın alıyo  çünki... Bakın apple ın başına gelenleri core 2 duo ya geçtiler yavaş yavaş pc ye dönüşüyolar yok oluyo machintosh ruhu yani... Hatırlayın kurulum yıllarını bili gates pencere sistemini aplle dan çalmıştı win 3.1 i yaptı diğer sistemlerden de çala çala hatalı bir mimariye yapıştırınca pc ler doğdu, halen multitask diil niye, çünki ordan burdan toparlama sistem o yüzden. Siz hiç mp3 dinlerken cd takınca sapıtmayan pc gördünüz mü ? pentium kaç olusa olsun...

Bill Gates, pencereleme sistemini Apple'dan aldı denemez. Apple, Xerox'dan lisanslayarak almıştır pencereleme sistemini. Pencereleme temel kavramları dışında Windows ve MacOS fazla benzeşmemekte.

Microsoft'un bence yaptığı en büyük hırsızlık, Digital Research Inc'in CP/M işletim sisteminin alelacele kopyalanarak MS-DOS'un ortaya çıkarılmasıdır (ki buna ön ayak olan da Gary Kildall'un IBM ile pazarlıkta uzlaşmamasıdır.).

Ayrıca bu kapitalist düzende kim aynı konumda olsa Bill Gates'den farklı olmazdı. Sistem bu işte. Daha farklı olan ayakta kalamaz veya bu konuma gelemez zaten.

Amiga olayı da geleceğe yönelik olarak bitmiştir, kalplerdedir. Rüyalarımızda NextGen OS olarak kullanabiliriz o başka. Temennimizdi ama olmadı malesef. CBM gibi zamanının dev bir şirketi bile Amiga'nın gücünün farkına varamadı ve dünyayı saran bir işletim sistemine dönüştüremedi, şu anda imkansız. Donanımı lisanslamadılar, tek şirket olarak da PC furyasına (hızla gelişen ve ucuzlayan donanım) karşı dayanamadılar.

OS5 ile "groundbreaking" birşeyler oluşturdularsa (ne zaman gün ışığına çıkar bilinmez) o başka, ama onun da zaten adı dışında Amiga ile bir bağlantısı olamaz.

Sonuçta Clone-A ve Minimig projeleri gerçekten de takdir edilecek projeler. Donanımın soyutlanması konusunda yazılımsal çözümlere alternatif olarak gerçekten faydalı olacaklar.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2007, 10:50:50 ÖÖ »

Alıntı
Bill Gates, pencereleme sistemini Apple'dan aldı denemez.

Denir Bak yazıyorum. Bill Gates, pencereleme sistemini Apple'dan aldı

şakası bir tarafa Apple birçok teknolojiyi Palo Alto'daki Xerox araştırma merkezinden almıştır. Fakat Microsoft'un faydalandığı yer Apple'dır diye biliyorum. Steve Jobs'un Apple'dan ayrılmasına sebep olan John Sculley (Apple'ın 1983'de yönetimine gelen şahıs), microsoft ile yaptığı anlaşmada, Microsoft'un Apple sistemlere yazılım üretmesi karşılığında, Apple teknolojilerini kullanmasına izin vermiştir. Bu anlaşma bildiğim kadarıyla Apple tarihinin en kötü anlaşması olarak anılmaktadır. Konuyla ilgili yazıyı şu anda tam olarak bulamadım ama aşağıdaki sayfalarda birşeyler yazıyor..

http://www.guidebookgallery.org/articles/sortingoutfactfromfiction

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2007, 11:02:23 ÖÖ »

Fakat Microsoft'un faydalandığı yer Apple'dır diye biliyorum. Steve Jobs'un Apple'dan ayrılmasına sebep olan John Sculley (Apple'ın 1983'de yönetimine gelen şahıs), microsoft ile yaptığı anlaşmada, Microsoft'un Apple sistemlere yazılım üretmesi karşılığında, Apple teknolojilerini kullanmasına izin vermiştir. Bu anlaşma bildiğim kadarıyla Apple tarihinin en kötü anlaşması olarak anılmaktadır. Konuyla ilgili yazıyı şu anda tam olarak bulamadım ama aşağıdaki sayfalarda birşeyler yazıyor..

http://www.guidebookgallery.org/articles/sortingoutfactfromfiction

Hazır konu olmuşken, meraklılarına Pirates of Silicon Valley (1999) filmini tavsiye ederim.

http://www.imdb.com/title/tt0168122/

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: