Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merhaba! :)  (Okunma Sayısı 10239 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TyR
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 13, 2013, 02:11:52 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar!

Ben Toygar, 81 İstanbul doğumluyum.
1999'dan 5 ay öncesine dek Antalya'da yaşamış son 6 aydır yeniden İstanbul'a dönmüş bir web geliştiricisiyim.

İlk bilgisayarım olan A500 ile 1992'de tanıştım o zamanlar bile bir Amiga fanatiğiydim 97 yılına kadar inatla Amigamı kullanmaya ve Amigaya göre (o zamanlar) geri gördüğüm PC'ye geçmemeye direndim. Daha sonra malum uyumluluk ve mesleki gereksinimler nedeni ile PC'ye geçtim.

Yıllar sonra 2008'de benim gibi eski "Amigacı" olduğunu öğrendiğim bir arkadaşımla sohbet esnasında Amiga camiasından ve retroculardan haberdar oldum ve o heyecanla tekrar bir A500 edindim... Bir süre o zamanki iş yoğunluğum ve askerlik vb gibi sorunlardan dolayı heycanla başladığım ilgiyi sağlıklı bir şekilde devam ettiremedim fakat son 7 - 8 aydır ve özellikle de İstanbul'a geri taşınmamdan sonra hem buradaki kaynak erişimlerine güvenim hem de artık daha rahat vakit ayırabildiğim için Amigaya hakettiği ilgiyi geri vermek kararıyla yola çıkmış bulunmaktayım!

Temel amacım iyi bir donanım koleksiyonuna sahip olabilmekle beraber Amigada işimden gelen bir merakla hobi olarak uygulama geliştirmek, ihtiyaçlar doğrultusuna işimizi görebilecek programlar üretmek. Bu konuda siz uzman kardeşlerimden bilgiyi sömürmek amaçlı olarak ortalıkta dolanıyorum bilginize...  Kahkaha

Bu hayalimi gerçekleştirebilmek için de oldukça ciddi bir şekilde hem donanım hem de yazılım olarak kendimi eğitmeye başladım.
Gençliğimde bilgisayarcılarda o tezgahın arkasında bulunan hayran hayran baktığım ağabeylerimin - ablalarımın (bu gün bir geliştirici olmama sebep olan) o heveslendirici ortamlarını yeniden ama bu sefer tezgahın arkasındaki olarak yaşamaya karar verdim...

Umarım burada hem kendimi geliştirebilir hem de sizlere en iyi şekilde yardımcı olabilirim.

Hepinize sevgiler saygılar selamlar...

A500 | A500 Plus + A590
venturis
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2013, 02:22:01 ÖÖ »

Şu tesadüfe bak, ben İstanbul'dan Antalya yerleştim. Sen de antalya'dan İstanbul'a yerleşmişsin. 8 senedir antalya'dayım hep bir amigacı arkadaşım olup onunla disket oyun,donanım vs.  Ne varsa paylaşmak istemişimdir hep. Kısmet değilmiş. Çok şanslıyım ki bu site var insanlar arasında tüm mesafeleri kaldırıyor. Aramıza hoşgeldin Toygar, bol amigalı günler diliyorum.

Amiga500,snes,xbox,ps2hdd
TyR
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2013, 02:28:17 ÖÖ »

Hadi ya! Teğet geçmişiz desene..

Olsun problem değil ailem emekli olunca Antalya'ya taşındı ve hala orada oldukları için bir kaç ayda bir geliyorum, geldiğimde haberleşiriz, buluşup yine sohbet ve bilgi paylaşımı yapabiliriz.  

A500 | A500 Plus + A590
venturis
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2013, 02:32:36 ÖÖ »

Çok memnum olurum. Hiç canlı bir amiga sevdalısı görmemiştim. (Son on yıldır) Çocukken vardı da Abi'lerimizin dizinin dibinden ayrılmazdık sensible oynamak için. Ben Merkez'de oturuyorum. İnşaalah Birgün görüşürüz. Beklerim.

TyR
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2013, 02:36:51 ÖÖ »

Geldiğimde haber veririm mutlaka görüşürüz. Fırsat olursa orada bir arkadaşım daha var bahsettiğim "Amigacı" onla da tanıştırırım seni ki o Amiga konusunda bayağı bir deneyimlidir, sana orada parça ve teknik bilgilerde yardımcı olabilir.

A500 | A500 Plus + A590
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2013, 07:57:53 ÖÖ »

Toygar Dostum,
Hoş Geldin aramıza
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2013, 08:49:41 ÖÖ »

Aramıza hoşgeldin. Tam yerine geldin bence. Projeleri gördükçe hevesin ve isteğin artacak.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2013, 09:11:40 ÖÖ »

Hoş geldiniz.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2013, 13:45:23 ÖS »

Hoş geldin. Küçük topluluğumuzu seveceğine eminim.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
siber06
Uzman

8 bit is enough for me ;)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2013, 13:59:07 ÖS »

Hoş geldin Toygar Bey. Retro ve paylaşımın tavan yaptığı biricik topluluk olan commododre.gen.tr'de bilgi sömürüsünü sonuna kadar yapabilirsin. Buradaki her üye bu konuda kapılarını sonuna kadar açacaktır.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 13, 2013, 14:30:47 ÖS »

Hoşgeldiniz

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 13, 2013, 15:13:58 ÖS »

Hoşgeldiniz

AmigaAmigaAmiga
venturis
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 13, 2013, 16:36:28 ÖS »

Geldiğimde haber veririm mutlaka görüşürüz. Fırsat olursa orada bir arkadaşım daha var bahsettiğim "Amigacı" onla da tanıştırırım seni ki o Amiga konusunda bayağı bir deneyimlidir, sana orada parça ve teknik bilgilerde yardımcı olabilir.
çok teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle.

Zen
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 13, 2013, 16:46:27 ÖS »

Hoş geldin aramıza
TyR
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 13, 2013, 17:04:49 ÖS »

Hoşbulduk.