Merhaba Arkadaşlar!
Ben Toygar, 81 İstanbul doğumluyum.
1999'dan 5 ay öncesine dek Antalya'da yaşamış son 6 aydır yeniden İstanbul'a dönmüş bir web geliştiricisiyim.
İlk bilgisayarım olan A500 ile 1992'de tanıştım o zamanlar bile bir Amiga fanatiğiydim 97 yılına kadar inatla Amigamı kullanmaya ve Amigaya göre (o zamanlar) geri gördüğüm PC'ye geçmemeye direndim. Daha sonra malum uyumluluk ve mesleki gereksinimler nedeni ile PC'ye geçtim.
Yıllar sonra 2008'de benim gibi eski "Amigacı" olduğunu öğrendiğim bir arkadaşımla sohbet esnasında Amiga camiasından ve retroculardan haberdar oldum ve o heyecanla tekrar bir A500 edindim... Bir süre o zamanki iş yoğunluğum ve askerlik vb gibi sorunlardan dolayı heycanla başladığım ilgiyi sağlıklı bir şekilde devam ettiremedim fakat son 7 - 8 aydır ve özellikle de İstanbul'a geri taşınmamdan sonra hem buradaki kaynak erişimlerine güvenim hem de artık daha rahat vakit ayırabildiğim için Amigaya hakettiği ilgiyi geri vermek kararıyla yola çıkmış bulunmaktayım!
Temel amacım iyi bir donanım koleksiyonuna sahip olabilmekle beraber Amigada işimden gelen bir merakla hobi olarak uygulama geliştirmek, ihtiyaçlar doğrultusuna işimizi görebilecek programlar üretmek. Bu konuda siz uzman kardeşlerimden bilgiyi sömürmek amaçlı olarak ortalıkta dolanıyorum bilginize...

Bu hayalimi gerçekleştirebilmek için de oldukça ciddi bir şekilde hem donanım hem de yazılım olarak kendimi eğitmeye başladım.
Gençliğimde bilgisayarcılarda o tezgahın arkasında bulunan hayran hayran baktığım ağabeylerimin - ablalarımın (bu gün bir geliştirici olmama sebep olan) o heveslendirici ortamlarını yeniden ama bu sefer tezgahın arkasındaki olarak yaşamaya karar verdim...

Umarım burada hem kendimi geliştirebilir hem de sizlere en iyi şekilde yardımcı olabilirim.
Hepinize sevgiler saygılar selamlar...