Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAmstrad CPC 6128'deki inanılmaz mantık hatası
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amstrad CPC 6128'deki inanılmaz mantık hatası  (Okunma Sayısı 12780 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 03, 2013, 22:27:14 ÖS »

Koskoca amstrad cpc 6128 modelini oluturmuşsuzn. süper z80 işlemciyi koymuşsun. BASIC 1.1 ' i güncellemişsin. 3'' disket sürücüde eklemişsin. Neden adam gibi tv out çıkışı koymadında bizi monitörde veya bir modülatördan elektrik almaya ittin.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2013, 22:28:33 ÖS »

ozaman nasıl monitör satacaktı
genel ticari maksatla düşün

Koskoca amstrad cpc 6128 modelini oluturmuşsuzn. süper z80 işlemciyi koymuşsun. BASIC 1.1 ' i güncellemişsin. 3'' disket sürücüde eklemişsin. Neden adam gibi tv out çıkışı koymadında bizi monitörde veya bir modülatördan elektrik almaya ittin.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2013, 22:42:32 ÖS »

Basligi gorunce taş 3" disket surucuye gidecek diye dusundum ama TV OUT'a gitti
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2013, 22:46:28 ÖS »

model 6128 /664 olurda taş kaya ne varsa 3" sürücü nasibini almazmı
hadi herşey tamam millet yer tekel olurum diye sürcüyü koydun
önüne gelen 720 kb disket sürücülere geçiyor sen başka alemlerdesin
lastikli disket sürücümü olur
hadi lastik koydun kaucuk lastikmi konur
saydır gitsin

Basligi gorunce taş 3" disket surucuye gidecek diye dusundum ama TV OUT'a gitti
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2013, 22:59:54 ÖS »

aslında o zamanlar yazıcıoğlunda disketler arasında en pahalı satılan bu namussuz disketlerdi. fakat diğer disketlerden çok daha fazla sağlam. bence amstrad cpc serisini adam eden o zamanlar bu disketlerdi. tabiki eğer 3'5'' koysaydı daha fazla satılırdı fakat birde gerçek varki ikinci disket sürücü olarak her zaman 3'5'' disket sürücü takılıyordu. insanlar bunu o zamanki elden ele dolaşan yabancı discmaglerden rahatlıkla çözebilirlerdi. fakat sanırım türkiyede o zamanlar bunu bilen kiişşi sayısı azdı. en azından internet gelmeden önce ben duymamıştım

konu başlığını açmam bir mantık hatasıda amstrad cpc den gelsin diyeydi Kahkaha

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2013, 23:04:34 ÖS »

Yanliz CPC6128'de TV OUT olmamasi da tuhafmis. Ben bunu yeni ogrendim.

TV OUT konusunda bir tuhaflik da Amiga 500'dur. Adam VIDEO OUT koymus ama siyah beyaz!!!  O kadar composite video soketi koymussun, renkli sinyal getirsene oraya yahu! Olacak sey degil. Aklim almiyor  Kahkaha   
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2013, 23:10:27 ÖS Gönderen: memrah » Logged
memoryx17
Üye

Ankara'dan bir retrocu (Mehmet)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2013, 23:17:35 ÖS »

Evet katılıyorum. Amiga 500 deki mono composite çıkış tam bir saçmalık. koy oraya renkli composite çıkış.

3xCommodore 64, Amiga 500, Sinclair ZX Spectrum 48K, Sinclair ZX Spectrum +2, 2xAtari 800XL, Vestel MSX, 2xSEGA MD2, Amstrad CPC464
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2013, 23:26:00 ÖS »

Yanliz CPC6128'de TV OUT olmamasi da tuhafmis. Ben bunu yeni ogrendim.

TV OUT konusunda bir tuhaflik da Amiga 500'dur. Adam VIDEO OUT koymus ama siyah beyaz!!!  O kadar composite video soketi koymussun, renkli sinyal getirsene oraya yahu! Olacak sey degil. Aklim almiyor  Kahkaha   

O dönemlerde B/W monitörler inanılmaz ucuzdu renkli monitörlerin 1/4 üne B/W monitör alınabiliyordu.Interlaced modlarda B/W monitörler çok az titreme yapıyordu ve dot crawl daha az oluyordu. Sanırım ofis kullanımlarındaki rahatlık için böyle bir şey düşünülmüş olabilir. Hatırladığım kadarıyla A520 ler cihaz ile birlikte zoraki satılıyordu.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2013, 23:48:19 ÖS »

Amstrad'in modulatorune bir gozattim internetten. Cihazin icinde sadece RF modulatoru yok, ayni zamanda RGB->composite cevirici var. Acaba farkli TV sistemleri (PAL/SECAM) kullanan ulkeler icin tek bir 6128 uretip, farkli modulatorler ile pazarlamak sureti ile maliyeti mi dusurmeyi hedeflemislerdi.

Fransa'da 6128 cok populer olmus bildigim kadariyla. Ve oradaki TV sistemi o zamanlar SECAM'di diye hatirliyorum. Avrupa'nin geri kalan bir cok bolgesi ise bildiginiz gibi PAL kullanirdi. Ilginc bir sey de; normalde icinde RF modulatoru olan Sinclair Spectrum +2 modeli'nin Fransa'ya ihrac edilen versiyoununda modulator yoktu, ve RF soketi olmasi gereken yerde koca bir bosluk vardi. Tek baglanti sansi PERITEL diye bilinen baglantiydi.

« Son Düzenleme: Kasım 03, 2013, 23:51:55 ÖS Gönderen: memrah » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2013, 10:57:15 ÖÖ »

model 6128 /664 olurda taş kaya ne varsa 3" sürücü nasibini almazmı
hadi herşey tamam millet yer tekel olurum diye sürcüyü koydun
önüne gelen 720 kb disket sürücülere geçiyor sen başka alemlerdesin
lastikli disket sürücümü olur
hadi lastik koydun kaucuk lastikmi konur
saydır gitsin

Sony (yani kendine mahkum edip müşteriye geçirme) felsefesi...
shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2013, 17:32:50 ÖS »

mp1 ve mp2 bide mp3 modelleri çıkardı tv outta gerek yok satma politikasının geniş versionu benim eşim bile cpc464 scheinder kullanıyordu. bunları geçin o zamanki bilgisayar teknolojisi
geniş değildi.bundan 10 sene sonra belki düşünen sesle çalışan makinalar olacak. görürmüyüz görmezmiyiz bilemem.

disket sürücüsüne gelince hakkatten dandik. hem disketleri bulunmuyor.

bazı arkadaşlarımın dediği gibi disket sürücüleride kalktı flashlarla

lanse edilse tüm oyunlarıda içinde barındırsa oynamaya ömür yetmez.

amstaradlarda yada specturumlarda bi şi yapmak istiyorsak flash drive gibi flash card yada flash bellek süper olurdu.

konuyu mantık hatasına çevirmeyin.. tamamen parasal kapitalizm aşk savaş hepsi var bunun içinde...
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2013, 17:34:20 ÖS »

bu mantık hatası başlıklarını tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış şeklinde yorumlasam konuyu açan abi kızarmı
shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2013, 17:43:14 ÖS »

konuyu açan belliki bu işin uzmanı fabrikada genel müdürmüş personel şefiymiş tasarlamış basmış döküm yapmış dağıtmış ortaya amstrad çıkmış.
bizler çok şey bilmeyiz bildiklerimizi paylaşırız tartışırız hepsi ayrı bi konu..
her konuya yazı yazmaya bıkmam ama yazıyı okuyanlar bana kızar buda her konuda
bir şey bilip bilmeden yazdığımdır.demekki ben bişi bilmiyorum.

konuşmamız gereken ne yapabiliriz. yada tüm konsolları bi tek makinede toplayabilirmiyiz tasarlayabilirmiyiz kar amaçsız satmazmıyız ne kazandıracak bize..
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2013, 17:56:22 ÖS »

bu mantık hatası başlıklarını tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış şeklinde yorumlasam konuyu açan abi kızarmı

Senden de bekliyoruz bir tane. istedigin makineyi sec. Kahkaha

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2013, 18:01:03 ÖS »

valla yapılacak şeyler pek destek görmüyor gözlemlediğim kadarıyla.. biraz cahil cüheyla gibi takılsamda muhabbetlerde (alçak gönüllülüğü çok severim) aslında 5 yıl gömülü sistemlerde software tester lık yapmış birisiyim. Linux ve windows ta amatör developerlıklada uğraştım, yıllar sonra A500 e kavuştuğumda buna birkaç şey yazayım belki ortak birşeyler yapılabilir gibi bir düşüncem vardı. (Sağolsun bu siteden bir arkadaşta bana amiga platformu konusunda yardımcı oldu) Fakat açılan bazı başlıklardan artık kimsenin yorum yapmaya bile vakit ayırmadığını gördükçe tamamen bıraktım. Hala birisi bir gaz verse amigaya en azından güncel popüler oyunları port etmeye çalışabiliriz ama açtığımız başlıklarla kalır sanıyorum. Örneklerinide görüyoruz malesef..
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: