Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ogame hakkında  (Okunma Sayısı 12128 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 29, 2014, 01:32:07 ÖÖ »

Gece gece nereden aklıma geldi bilmiyorum ama bundan 7-8yıl önce deli gibi oynadıgım bir oyundu(3-4 diyecektim hesap yapınca çok daha eski oldugunu farkettim zaman hızla akıp geçiyor)

Sizlerden de bu oyunu oynayan; Filom gelecek diye gece 05:46'ya saat kurup uyanan uyanamayıp filosu vurulan varmıydı bilemiyorum. Ama benim oldukça çok vaktimi aldıgını itiraf etmeliyim.

Bilmeyenler içinde oyun hakkında kısa bir özet vereyim;

Oyun bir uzay simulasyonuydu ve kurulum vs gerektirmeyen web tarayıcısı üzerinden online oynanan uzayda bir gezegene sahip olarak başlanan gezegenden hammadde çıkartılarak ve o hammaddelerle kargo,koloni ve savaş gemileri yaparak diğer gezegenleri sömürmeye başlanarak ilerleyen. Görselligi olmayan bir oyundu. İttifak kurulabiliniyor ve ittifak içerisinde ticaret yapılabiliniyordu.
Oyunda 3hammade vardı.
1Metal 2kristal ve 3 detorium.

Oyunda ki en saçma olan ama oynanabilirligini sağlayan konuysa başka koordinata gönderdiginiz Filo'ya sadece ''geri dön'' komutu verebiliyor olmanızdı.

Şu mantığı kurmaya çalıştık hep 150bin km hızla haraket eden bir gemiyle nasıl iletişim kurulabilinirdi ki? Şimdi düşünüyorum da Binlerce km hıza gemileri ulaştırabilecek kadar teknoloji ilerlemişse iletişim neden bu kadar geri kalmış.

Elbette bu sadece bir oyundu. Ama 6ay- 1yıl boyunca gece gündüz oynarak ürettiginiz herşeyi yapacagınız 1saniyelik bir hata ile kaybetme şansınız vardı hatta bu konuyla ilgili internette dolaşan bir video vardı. Onuda sizinle paylaşayım. bence burada Çocuk ogame oynamıyor ama olsun o zaman bu video efsaneydi.

Siz bu oyunu oynadınız mı hakkında ne düşünüyorsunuz merak ettim.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2014, 01:35:06 ÖÖ »

napıyo lan bu deli dana
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2014, 01:36:11 ÖÖ »

ben zamanında travian çok oynadımda ogame e hiç girmedim iyikide girmemişim diyorum ama ismini duydukça hala uzaktan bana gir diye bi ses geliyor sanki.. buda acayip oldu
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2014, 01:39:39 ÖÖ »

''Bu dana'' muhtemelen başka bir oyun oynuyor ancak gece gündüz demeden aylarca emek verip kurdugunuz filo yaptıgınız saniyelik bir hata yüzünden yok oldugunda fazlasını yapmak istiyorsunuz emin olun. Gerçi ben sakince karşılayıp filoma aydan kitlendiklerini gördügümde bilgisayarı kapatıp bir daha da oyuna girmedim sanırım yapılacak en iyi şeyde buydu. ve Sanırım bir çok kişi bu oyunu böyle bıraktı. oyuna heyecan veren yan bu olsa da bu kadar acımasız olmamalı.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2014, 01:41:03 ÖÖ »

ben zamanında travian çok oynadımda ogame e hiç girmedim iyikide girmemişim diyorum ama ismini duydukça hala uzaktan bana gir diye bi ses geliyor sanki.. buda acayip oldu
Ben travian'da denedim ve oynadım Ogame'min yanında çok çok basit kaldıgına emin olabilirsin.

Ama iyiki girmemişsin. Çıldırtmak için bire bir  oyundu.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2014, 02:36:29 ÖÖ »

"gece gündüz demeden aylarca emek verip kurdugunuz filo yaptıgınız saniyelik bir hata yüzünden yok oldugunda fazlasını yapmak istiyorsunuz emin olun"

sen hiç diabloda lvl55 hardcore karakterini öldürdünmü..
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2014, 09:42:52 ÖÖ »

Ogame i 2 sene aralıksız oynayıp (2004 nisan - 2006 temmuz) geceleri 20dk bir uyanıp filo kontrolü yapmaktan beyin hücrelerimi hızlıca yok ettiğim bir oyundu. Sistemlerde 12 bin oyuncu olurdu dolarsa başka bir evren açılırdı. Ben ilk duyanlardanım herhalde 2.Evren de oynamıştım 36.lığa kadar yükselmiştim ve daha çok etraf ile dost geçinip savaş kalıntıları toplayıp savunma yapardım. Bir tane AY ım olduğu o gece inanılmaz keyiflenmiştim çünkü Ölüm yıldızını patlatınca bir şans dahilinde ay oluşma ihtimali vardı. Şu an bile bunları yazarken birden aklıma geliyor ve şaşırıyorum kendime Sonrasında iş arkadaşıma oyunu devrettim çünkü evlendim ve ikisinden birinden vazgeçmeliydim neyse o çocukta 1 sene oynadı ilk 50 deyken başka bir arkadaşına devretti sonrasını bilmiyorum...

O sıralar TV de haber programında bile haberi yapılmıştı Ogame in. Bir arada evren 2 de bir çok hesap çalındı ve hacklendi. O kişilere ulaşıp sistemimi yok etmemeleri için ikna etmiştim sonra geri verdiler ve mucizevi bir bug sayesinde sistemi dondursalarda malzemeler birikmişti milyonlarca maden deli gibi bir farkedilse yağmalanıcak diye ödüm kopuyordu 1 hafta kadar süre içerisinde hepsini bina silah yapımına kullandım kimse farketmeden.

Sonuç olarak da bir daha o tarz bir oyun oynamamaya söz verdim kendime. İnanılmaz zaman harcamışım hatta nişan olacaktı biz arabada giderken bile kontrol ediyordum cepten gezegenleri...

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2014, 13:58:59 ÖS »

6 sene oynadım.
Sigaradan beterdi.
Bıraktım. Başka bir şey anlatmak istemiyorum. Bulaşır tekrar falan

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2014, 15:36:11 ÖS »

Tek olmadigimi gormek guzel. bende uzun yillar oynadim. simdi neden diye soruyorum kendime.
Neden neden neden , o kadar zaman kaybi neden?

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2014, 16:15:57 ÖS »

Rakipler gerçek insanlar olduğu için herhalde böyle bağladı bizleri. Bana ilk saldırmaya çalışanı def ettikten sonra akşamına ben saldırmış ve yağmalamıştım. Sonra bir muhabbet başladı arkadaş olduk. Epey bir zaman. 6-7 kişiyle tanıştım oyundan sonra bile mesajlaştım.

Oyunu devrettiğim arkadaş ise işi büyüttü dışarıda buluştular hatta birinin düğününe gittiler , biri birine iş buldu vs. Ben bir gece oyun oynama bahanesiyle o zamanki müdürümün evine gitmiştim. Sabaha kadar yedik içtik

Bunlarda düşünmeden işin içine girdikten sonra bırakmamamızı sağlayan nedenlerdendir...

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Pe@ceR
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 29, 2014, 17:19:49 ÖS »

Türkiye'de ilk Ogame oyunu oynanmaya başladığında ardı ardına 8 evrende birden 8 hesapta oynamaya başladım. İlerlememin yeterli olmadığı 5 tanesini bırakıp 1,2 ve 4. evrende de çok uzun süre devam ettim. Gerçekten "hastalık" dan başka tanımı yok bu oyunun. O yıllarda tek bağlantı şekli dial-up olunca evde telefonun ya da elektriğin kesilmesi gibi öngörülemez sebeplerle kaybedilen filolar, daha önce söylendği gibi gece 3-4 lere filo dönüşüne kurulan saatler, ittifalar, diplomasiler, rekorlar, nanit, döteryum, metal, kristal falan derken bir yerden sonra hayatımızı oyuna göre yaşamaya başlıyorduk.

Oynadığım her üç evrende de ilk 100 (birinde ilk 10) içerisinde iken bir yaz tatilinde hesapları dondurdum tatil dönüşü oynarım diye ve sonra tıpkı sigara gibi geri açmadım hesapları ve zaman aşımından silinip gittiler. O dönemde hesabıma 1 milyar para teklif eden olmuştu. Hatta nette benden daha düşük hesaplar daha pahalı fiyatlara satılığa çıkıyordu..

Şimdi http://galaktiksavaslar.com adresinde "skywalker" evreninde evren birincisi olarak devam ediyorum. Ama kayfi bozmadan, günde sadece 1-2 kez göz atıp kolonilerden hammadde toplayarak, pek savaş yapmadan keyfiyle oynuyorum. Zaten çok fazla oyuncu da yok. Nostalji isterseniz sizi de beklerim
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2014, 21:46:04 ÖS »

Türkiye'de ilk Ogame oyunu oynanmaya başladığında ardı ardına 8 evrende birden 8 hesapta oynamaya başladım. İlerlememin yeterli olmadığı 5 tanesini bırakıp 1,2 ve 4. evrende de çok uzun süre devam ettim. Gerçekten "hastalık" dan başka tanımı yok bu oyunun. O yıllarda tek bağlantı şekli dial-up olunca evde telefonun ya da elektriğin kesilmesi gibi öngörülemez sebeplerle kaybedilen filolar, daha önce söylendği gibi gece 3-4 lere filo dönüşüne kurulan saatler, ittifalar, diplomasiler, rekorlar, nanit, döteryum, metal, kristal falan derken bir yerden sonra hayatımızı oyuna göre yaşamaya başlıyorduk.

Oynadığım her üç evrende de ilk 100 (birinde ilk 10) içerisinde iken bir yaz tatilinde hesapları dondurdum tatil dönüşü oynarım diye ve sonra tıpkı sigara gibi geri açmadım hesapları ve zaman aşımından silinip gittiler. O dönemde hesabıma 1 milyar para teklif eden olmuştu. Hatta nette benden daha düşük hesaplar daha pahalı fiyatlara satılığa çıkıyordu..

Şimdi http://galaktiksavaslar.com adresinde "skywalker" evreninde evren birincisi olarak devam ediyorum. Ama kayfi bozmadan, günde sadece 1-2 kez göz atıp kolonilerden hammadde toplayarak, pek savaş yapmadan keyfiyle oynuyorum. Zaten çok fazla oyuncu da yok. Nostalji isterseniz sizi de beklerim

Aman bizi bulaştırma...

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2014, 22:01:58 ÖS »

Bkz. Age Of Warring Empire

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stac.empire.main&hl=tr

https://itunes.apple.com/us/app/age-of-warring-empire/id654673401?mt=8

Yaklaşık 1 yıldır oynuyorum, tuvalette, metroda, otobüste, tatilde vb.

İnsanı bir disipline sokuyor...

Tavsiye ediyorum ama sonra beni suçlamayın
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2014, 22:50:44 ÖS »

Ben o oyunu bıraktım epey oldu

Şimdi devir Clash of Clans devri Kahkaha

Age of ile Clash arasında epey bir fark var.

Age of durağan, Clash ise daha akıcı.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2014, 23:00:04 ÖS »

Ben o oyunu bıraktım epey oldu

Şimdi devir Clash of Clans devri Kahkaha

Age of ile Clash arasında epey bir fark var.

Age of durağan, Clash ise daha akıcı.

Clash of Clans, AoWE'ye göre oldukça basit kalıyor, müptelası olan arkadaşlardan takip ediyorum zaman zaman. CC daha çok karikatürize ve relaks, AoWE ise daha abstrakt, gerilimli ve sürükleyici bir oyun. Gerçek bir AoWE'ciyi CC'nin tatmin etmesi mümkün değil yani
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: