Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCGTR C64 Oyun Yarışması - Ana Başlık
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CGTR C64 Oyun Yarışması - Ana Başlık  (Okunma Sayısı 92055 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2014, 23:25:00 ÖS »

Kurallar:
7. Snapshot özelliği ile kayıt almak serbesttir.

Bu kural kafamı karıştırdı biraz. Snapshot derken, vice deki  snapshot özelliğimi
yoksa farklı bir şey mi ?

Vice deki özelliği kullanırsak trainer olmaz mı.  Kahkaha

Yada bu özelliği;  hani oynarken, tam cafcaf lı yerde işimiz çıktı diyelim.
Kaydedip, bir kereliğine mahsus olmak üzere, kaldığımız yerden devam etmek için mi kullanabiliriz.

Yada; skor tabelasındaki skorlar kaybolmasın diye mi, bu özelliği kullanacağız ?

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Şubat 04, 2014, 08:51:59 ÖÖ »

Evet snapshot özelliğinden kasıt: VICE'da Sanpshot, diğer bazı Emulatörlerdeki save state denilen sistemin o anki durumunu kaydederek daha sonra aynı ana geri dönmeyi sağlayan özellik.

Buradaki düşünce oyunun başındaki kolay kısımları tekrar tekrar oynamak yerine bir kez geçtikten sonra kayıt alarak zaman kazanmak. Veya sürekli yandığınız bir yer varsa, orayı yanmadan geçtikten sonra kaydetmek vs. vs. Böylece her defasında en başından oynamaya gerek kalmadığı için skor geliştirmek de kolaylaşıyor. Bu bir trainer değil mi? sorusu ise gri bölgeye düşüyor. Bence bir trainer değil, çünkü yine kendimiz oynuyoruz. Sadece profesyonel stüdyo albümlerindeki gibi en iyi performansların üst üste eklenmesi durumu doğuyor. Bir mazeret daha var, snapshot özelliği yasak desek bile birileri kullanabilir ve biz kullanıldığını farketmeyiz.

Ya işi abartıp her saniye kayıt alırsak? Orası da size kalmış. Ben o kadar uğraşmazdım.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2014, 10:24:46 ÖÖ »

@wizofwor, ben snapshot almadan gidiyordum. Kahkaha

O kuralı da ilk okuduğumda vice den ekran yakalayabileceğiz gibi algılamışım.
Gerçi niye öyle düşündüysem  ha print screen ha vice den ekran yakalama.
Aynı işlemler için farklı maddeler yazılmaz. O zaman çok dikkat etmemişim.  Masum

Kişisel fikrim snapshot olmasa daha iyi olur..

Sonraki oyun için, bu kuralın geçerli olup olmaması konusunda oylama yapabilir misin ? 

« Son Düzenleme: Şubat 04, 2014, 10:35:50 ÖÖ Gönderen: cdemir » Logged

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2014, 10:36:08 ÖÖ »

@wizofwor, ben snapshot almadan gidiyordum. Kahkaha

Ben de yahu . Aklıma bile gelmedi snapshot olayı... Benim her oyunum birbirinden farklı oluyor. En başları oyunun kolay gibi geliyor ama adamların ne zaman nereden ateş edeceği belli olmadığı için pat diye ölünebiliyor en başta bile (ki denge bozucu oluyor). Bir de ben hep şu mayınları unutuyorum ama o da benim ayıbım tabi .

Ben snapshot alarak oynadığımda cheat kullanmış gibi hissediyorum. Snapshot özelliğini kullanmayalım diye karar alsak bile kimsenin kullanmayacağını garantilemek zor onu da kabul ediyorum ama, neticede bu iş bizim kendi iyi niyetimize bakıyor her türlü, yoksa cheat kullanmayı da engellemek imkansız... Baksanıza aramızda oyunu hack'leyip skor yazdıran adam var Kahkaha

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 04, 2014, 10:51:26 ÖÖ »

Baksanıza aramızda oyunu hack'leyip skor yazdıran adam var Kahkaha

Bencede snapshot olmasa iyi olur.Olayın ruhuna ters,sonuçta gerçek c64'de oynasak,snapshot alabilecekmiyiz.

Tek snapshot bilirim,o da glance'in muhteşem demosu

Fakat oyunu hack'lemek serbest olsun Kahkaha
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2014, 11:54:28 ÖÖ »

cdemir sormasa kurtlar kuşlar yiyecek bizi Bende Snapshot kullanmıyordum... Ama bunu engellemenin ya da tespitin yoluda yok... Kullanılmasında bence sorun yok (daha önce bileydim iyiydi )

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 04, 2014, 13:07:23 ÖS »

Ben bu snapshot veya save state özelliğini hep kullandım. Gerçek C64'te de Multi ICE III'le save state yapardım. İsterseniz oyuna göre karar verelim. Bu oyunda çok gerek yok gibi. Ama daha uzun bir oyunda faydalı olabilecek bir özellik çünkü. 

https://docs.google.com/forms/d/1Dsl0H9ICLTFp6pLdDvcKDMG6TGP5oKUYS_e5qXw0Kz4/viewform
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2014, 13:33:54 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 04, 2014, 13:54:10 ÖS »

Oylama için teşekkürler. Ben hayır dedim.

Belediye seçimleri öncesi iyi bir antreman oldu Kahkaha

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Şubat 17, 2014, 11:41:05 ÖÖ »

Mart ayında oynanacak oyunlar için anket açtım ancak linki paylaşmadan önce buradan bir kamu oyu yoklaması yapayım. Benim adaylarım Addicta Ball, Jumpman Jr, Nebulus. Siz de adaylarınızı yarına kadar yazarsanız. Herkezin fikirlerini ekleyip linki öyle paylaşayım.

İlave: Canabalt
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2014, 11:45:57 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Şubat 17, 2014, 11:45:16 ÖÖ »

International Karate.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 17, 2014, 12:27:46 ÖS »

Katakis veya Rick Dangerous
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2014, 12:30:27 ÖS Gönderen: joker_ » Logged
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Şubat 17, 2014, 13:22:33 ÖS »

Ben akşama oyunları inceliyeyim. Sonra oyumu kullanayım.

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Şubat 17, 2014, 13:26:56 ÖS »

Ben bu turnuvalara katılmak isterim, hem de çok. Hile yapmak çocuk oyuncağı olduğu için katılmıyorum. Ancak ideal çözümü de biliyorum.

Modifiye edilmiş bir Vice versiyonu. Özellikleri:

1) Kartuş ve monitör desteği (ve diğer tüm benzeri özellikler) devre dışı bırakılacak.
2) Snapshot yükleme ve kaydetme iki farklı encryption algoritmasına sahip olacak.
3) Bu iki algoritmayı destekleyen bir encryption/decryption toolu hazırlanacak.
4) Bu mecburi değil ancak daha low level hacklere karşı oyunların kodlarına 6510 Asm tarafında private key esasına dayalı bir high-score checksum eklenecek.

Daha sonra oyunlar encrpyted ve yalnızca modified Vice versiyonunda yüklenebilecek şekilde yayınlanacak. Oynayanlar istedikleri kadar snapshot alabilecekler ancak snapshotları geri yükleyemeyecekler, çünkü farklı bir encryption'a sahip olacak. Ancak bu export ettikleri snapshot'ı decryption tool'una sahip kişilere gönderdikleri zaman merkezi bir noktada yetkili kişi tarafından decrypt edilip skor görüntülenebilecek.

Alın size secure bir yöntem. En fazla 3-4 günlük bir iş, tabii vakti olana.
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2014, 13:28:45 ÖS Gönderen: Skate » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Şubat 17, 2014, 13:33:56 ÖS »

oyunu oynarken camtasia açılacak.. Oynarken kayıt yapılacak, dereceye girenler videoları youtube'a upload edecekler daha kısa bir secure yöntemi

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 17, 2014, 13:39:27 ÖS »

oyunu oynarken camtasia açılacak.. Oynarken kayıt yapılacak, dereceye girenler videoları youtube'a upload edecekler daha kısa bir secure yöntemi

Oyunu başkasının oynamadığını nerden anlayacaz Kahkaha.

Ya ne adamlarsınız hile yapılacak da ne olacak yani allahaşkına... .

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: