Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBit pazarı anıları...Kaçan iri balıklar...
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bit pazarı anıları...Kaçan iri balıklar...  (Okunma Sayısı 97638 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #150 : Mart 17, 2014, 16:28:10 ÖS »

ebay, yurt dışı bizler için çok daha sağlıklı, çok daha iyi bir ortam (her ne kadar 3 martta ülkeye giren cihazım kıpırdamadan UKIM'de duruyor olsa da)...

Hurdacılar, bit pazarındaki esnaf vs. (sahibinden.com / GG'deki ilanları hiç saymıyorum bile) bence işi abarttılar... Arada sırada iyi bişeyler çıksa bile, harcadığınız emeğe, uykusuz pazar günlerine değmez...

@yavuzg : Neye ihtiyacınız varsa, forum üyeleri olarak karşılamaya hazırız. Elimizde fazla varsa sizindir (samimi olarak)...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #151 : Mart 17, 2014, 16:47:18 ÖS »

@yavuzg : Neye ihtiyacınız varsa, forum üyeleri olarak karşılamaya hazırız. Elimizde fazla varsa sizindir (samimi olarak)...

@LW3D, düşünmeniz yeter, çok teşekkürler. benimkisi ihtiyaçtan değil o "belki" hissiyatı vardır ya bildiğin. hani belki bilmemne görürüm kıyıda köşede diye...

ama artık tamamen vakit kaybı olarak görüyorum bu ziyaretleri zira 286 PC anakartı bile "retro" sayılıyor anladığım kadarıyla günümüzde. bizim cihazlar retro'yu aşmış artık bildiğin arkeolojik tarihi eser muamelesi görüyor.

yaşlandık galiba

e biraz da hak vermek lazım. bir zamanların "modası geçmiş" bilgisayar/konsol olarak çok fazla (ve doğal olarak çok ucuza) bulunabilen hemen tüm cihazlar artık el değiştirdi ve bir kısmı sizlerin bizlerin kolleksiyonlarında büyük bir kısmı da sanırım hurdacıların fırınlarında/preslerinde eridi ve yok oldu...

basit ekonomi kuralı, arz/talep dengesi. bu fiyatları çekmeleri doğal...

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #152 : Mart 17, 2014, 17:34:56 ÖS »

@ronnie'nin bahsettiği abilerin edaları görmeniz lazım Kahkaha Biz bu işi biliriz! Kandıramazsınız bizi! Bunlar çok önemli parçalar! Kahkaha Haftalardır aynı süper nintendoyu getirip getirip, götürüyorlar.Yahu ebay fiyatına alacaksam ben neden sabahın 6 sında pazara geliyorum sıcak yatağımdan kalkıp.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #153 : Mart 17, 2014, 17:37:26 ÖS »

@ronnie'nin bahsettiği abilerin edaları görmeniz lazım Kahkaha Biz bu işi biliriz! Kandıramazsınız bizi! Bunlar çok önemli parçalar! Kahkaha Haftalardır aynı süper nintendoyu getirip getirip, götürüyorlar.Yahu ebay fiyatına alacaksam ben neden sabahın 6 sında pazara geliyorum sıcak yatağımdan kalkıp.

Şu Atari 2600 kartuşları baktığımız tezgahmı o?

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #154 : Mart 17, 2014, 17:45:39 ÖS »

@toddler yav işte muhteşem ikili var ya Kahkaha retronun kralları

ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #155 : Mart 17, 2014, 17:49:29 ÖS »

@ronnie'nin bahsettiği abilerin edaları görmeniz lazım Kahkaha Biz bu işi biliriz! Kandıramazsınız bizi! Bunlar çok önemli parçalar! Kahkaha
Aynen, "internetten alırsanız ne çıkacağı belli olmaz, kargo parası verirsiniz" dedi bir de. Sanki Bit Pazarında garantili mal satıp ücretsiz servis kaldırıyorlar:)

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #156 : Mart 17, 2014, 18:12:27 ÖS »

Söğütlüçeşme bit pazarını 99-2001 arası düzenli olarak gezdim. Her hafta yeni bir şey aldığımdan değil, yapmaktan en çok keyif aldığım sosyal aktivite olduğundandı. Benim için sıkıntılı sayılabilecek zamanlardı ve iletişim zorluğu çekiyordum, sakinleşebildiğim, oyalanabildiğim zamanlar ancak sevdiğim retro cihazlar arasında geçirdiğim saatlerdi, bu yüzden sabah çok erken olmasa da -hiç hırs yapmadım- kahvaltı sonrası pazara gidip akşama kadar aynı tezgahları gezer hatta gün içinde tezgahlara nasıl yeni ürünler pompalandığını görüp şaşırırdım, sonradan keşfettim ki kaynak arka sokaklara park edilmiş anadol kamyonetlerdi

Bazen şu cılız, parmak kadar ince atari joysticklerinden birini görüp 88 yaz günlerinden birine döner, bazen de hantal 1541 veya 5.25 disket görüp 90'ların başlarına dönerdim. Ne tuhaftır ki şu başlığı okudukça o zamanlar aynı mekanlarda kafasında benimle aynı düşünceleri taşıyan birilerinin varlığını öğreniyorum oysa ki tezgahları gezerken hep yalnız olduğumu, c64 & amiga gibi cihazlara sadece benim baktığımı düşünürdüm çünkü o kadar gezinmeye rağmen aynı cihaza baktığımız kimseyi yakalayamadım bir tanesi istisna. Bir gün normalde ilgimi çekmese de 1541-2 görüp elimi atmamla beraber aynı anda birisi daha yakaladı. Birdenbire soğuk rüzgarların estiği ortamda baktım ki saçı seyrek, gözlüklü ve zayıf bir arkadaş suratıma kararsızca bakıyor, acaba bırakacak mıyım diye. O anın şaşkınlığıyla ben de bırakmadım ve "bana bu cihaz lazım" dedi, gülümseyip yeni bir arkadaş edinmenin sevinciyle cihazı kendisine bıraktım ve ahbap olduk, o gün atari 2600 kartuşları, arızalı quickshot joystick ve daha pek çok şey aldık, ismi Alp'di ve site tasarımcısıydı. Sonrasında telefonlaştık, konuştuk ama görüşemedik koptuk gitti. Diyeceğim o zaman belki malzeme çoktu ama organizasyon eksiği vardı şimdiki gibi internetten adres paylaşmak, tavsiye vermek vs. yaygın olmadığından pek çok cihazı sırf şemasını bulamam veya tamirinden anlayan kimse yoktur diye çöpe attığımı bilirim.

Bir de üsküdar tarafında var olduğu rivayet edilen bir retro bilgisayarcıyı ararken adres sormaya girdiğim parfümeri dükkanında tanıştığım ve Dolmabahçe sarayının saatlerini tamir eden bir abisine amiga 500'ümün joyport'larını değiştirten Alper isminde renkli gözlü bir arkadaş vardı, onunla da olayımız aynı olmuştu. Çıkın ortaya hadi bişey yapmıycam özledim sizi Kahkaha

Bir garip COMMODORE fanatiği...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #157 : Mayıs 05, 2014, 15:51:43 ÖS »

Amacım genel bir çekim yaparak, pazarı retro severlere tanıtmaktı. Daha önce retro namına pek birşey bulamadığımdan, karşıma bunların çıkacağınıda hiç tahmin etmemiştim... Sürpriz oldu...sizlerlede bu anı paylaşayım dedim

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #158 : Mayıs 05, 2014, 15:54:53 ÖS »

Youtube'dan yaptığım yorumu bakalım beğenecek misin? Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #159 : Mayıs 05, 2014, 16:09:48 ÖS »

inanmıyorum, şaka gibi:) üstelik mavi, 3D out run, en nadir 7. master system oyunu..

http://www.racketboy.com/retro/sega/sms/the-rarest-most-valuable-sega-master-system-games
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2014, 00:20:09 ÖÖ Gönderen: ronniefrown » Logged

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #160 : Mayıs 05, 2014, 16:16:27 ÖS »

çok düzenli biyer çok beğendim. Fiyatlar nasıldı acaba?

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #161 : Mayıs 05, 2014, 16:35:06 ÖS »

Burası bit pazarı değil...Feriköy antikacılar pazarı.. Forumdan dolaşan arkadaşlar var. Bu tür şeyler pek çıkmaz. Hatta ben ilk defa rastladım. Fiyatlar bit pazarı seviyesinde değildir. Mesela pazarda bir C64C, Tape, adaptör takım var... Oldukça temiz bir cihaz. Satıcıylada tanıştık 100 TL'ye veririm dedi (150TL'ydi...ilgilenen arkadaşlar olur son fiyat söyle dedim)... Diğer çektiğim görüntülerde yer alan bir el bilgisayarı var. Sharp'ın Printerlı vs. satıcı 400 TL istedi.. Daha önceleri bir Vestel MSX görmüştüm. Adam ilk sorduğum hafta 250TL istemişti(kutusundaydı, kitapçıkları vardı). 3-4 hafta sonra yeniden aynı cihazı gördüm ama kitaplar, kutu kalmamıştı ve fiyat 80TL'ye düşmüştü. Playstation 2 oyunları gördüğüm oldu. 10 TL'ye veriyordu satıcı (ilgimi çeken oyun olmamıştı) 3-4 tane vardı...PS3 oyunları çıktığı oluyor (ilginç bu hafta pek görmedim) ve fiyatları 30 TL civarı. Pazarlık olsa 20'ye alınabilir... Master System oyunları ise tanesi 5 TL'ydi. Bir tanesinin kitapçıkları var, diğerlerinin yok. Arada sırada nadirde olsa retro namına birşeyler çıkıyor...Keşke diğer pazarlarda böyle düzgün olsa, içerik zengin olsa dedirten bir yer. Sizlere pazarı tanıtmak için bayağ video çektim. Yıllarca gidip karşıma çıkmayan retrolar, kameraya gülümsedi

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #162 : Mayıs 05, 2014, 20:15:07 ÖS »

@LW3D bit olamayacakkadar güzel görünüyor zaten Ama yurtdışındaki bit pazarları da böyle
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2014, 22:35:04 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #163 : Mayıs 05, 2014, 22:36:11 ÖS »

@LW3D ya kusura bakma ben o 3'ü "E" yerine kullanıyosun zannederek hep LWED yazdım. Yavuz uyandırdı menzuya. Kusura bakma

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #164 : Mayıs 05, 2014, 22:47:12 ÖS »

Sorun değil canım Farkındayım...LightWave3D'den geliyor...LW3D

Aslında her şehire, bu yukarıdaki gibi düzenli, sağlıklı bit pazarları kazandırmak gerek. Girişi bile ücretli olsun, alınan ücretler, mekanların bakımı, temizliği için kullanılsın düşüncemi, bir çok belediyeye yazılı olarak bildirmişimdir. Yukarıdaki Feriköy (Bomonti) bit pazarının dahi bu fikrimin yansıması olarak hayat bulmuş olma ihtimali beni mutlu eder... Yıllar önce Kadıköy bit pazarı kapandığında, daha önce epostayla yaptığım istekleri kabul eden Mustafa Sarıgül'ün, bit pazarı isteğimi, olumlu değerlendirdiğini hayal edip, hep mutlu olurum Tek sorun, bu tür mekanların, bizim daha çok cihazları bulduğumuz hurdacılardan, sokaklardaki kağıt toplayıcılardan oluşmaması. Hepsi profesyonel olarak antika eşyalarla, ürünlerle ilgilenen insanlar ve ne yazık ki bir oyun konsolu, oyun görmek çok kolay olmuyor. Yinede fırsat buldukça ya ZX80 vardır hayaliyle gidiyorum Haftaya yine kamerayla gideceğim. Keramet kamerada

Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: