Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBit pazarı anıları...Kaçan iri balıklar...
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bit pazarı anıları...Kaçan iri balıklar...  (Okunma Sayısı 97593 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Şubat 07, 2014, 09:15:01 ÖÖ »

Hiç bir pazarı maceram olmadı ama, 2003 veya 2002 yazı idi.
Bizimkileri Esenler otagardan yolcu ettikten sonra vakit geçirmek için otogarın alt katlarını dolaşırken Kaktus bilgisayar diye bir eski bilgisayar tamırcı (hurdacı) karışımı bir dukkana gördüm. Dukkanın içine girip etrafa bakınırken A-500 ler gördüm. Onları incelerken dukkan sahibi başka Amıgalarda elinde olduğunu söylemişti. O zaman bana bir Amıga 600 göstermişti.
Hatırladığım kadarı ile oldukçe temizdi.Sadece bir tuşunun çalışmadığını söyledi. 20 TL fiyatı olduğunu söylemişti.Bak kutusu kitapları her şeyi de burada demişti. Ben o zaman zaten elimde 1200 var, ne yapayım bunu diye düşünüp ilgilenmemiştim. Adam dükkandan çıkacağımı anlayınca ver bir şey de al git, ben de bir siftah yapmış olayım demişti. Abi sağ ol kalsın deyip almadan çıktım. Şimdi aklıma gelince düşüncesizliğime hayret ediyorum  . 5-10 lira bir şey verip   onu almak vardı. Şimdi Amıga 600 arasam da (bütçeme göre) kolay kolay bulma imkanım yok.
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Şubat 07, 2014, 09:17:21 ÖÖ »

Bende denk gelenlerin çoğunu maddi nedenlerden dolayı alamadım ama iyi ki arkadaşın parça parça sattığı Amiga'sının 1d4 boardunu almışım Kahkaha Kendi boardum sorunlu idi. En azından elimdeki cihazların hepsi çalışıyor. Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Şubat 07, 2014, 09:21:01 ÖÖ »

Benim üzüldüğüm nokta, 5-10. lira hiçbir şey değildi. O günün 5-10 lirası bu günün en fazla 40- 50 Tl si ne denk gelirdi.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Şubat 07, 2014, 09:35:23 ÖÖ »

@Gokhan Ozkan : Üzülme, o Amiga 600'ü 3-4 yıl sonra sanırım Topkapıda Kaktüs Bilgisayarın dükkanından almış olma ihtimalimiz çok yüksek

@Memrah : Issue1 oldukça nadir ve bende 1 tane var. Yalnız. Ben boardunu çıkarıp, daha temiz olan bir kasaya koymuştum. Klavye kirli olduğundan diğerleriyle arasında renk farkı görmemiştim. Hatta yoktuda, sadece board belirttiğin gibi elle çizilmiş... Bu arada zamanında Gittigidiyor'da kutulu Spectrum 16K sattığımda oldu... Türkiyede her türden, cihaz var...Eminiz bundan...Bir yerden Commodore C65 çıksa şaşırmam.

commodore500
Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Şubat 07, 2014, 10:09:52 ÖÖ »

Commodore 64'ün ve hatta Amiga'nın öldüğü zamanlar sanırım 1997-1998 filan , uzun süredir hiç uğraşmadığım c64'ümü bir işe yaramıyor diye dayıma vermiştim . Kadıköy yazıcıoğlunda Sinan diye bit pazarı karışımı bir bilgisayarcıdan a500 1084 almıştım bir sürü de oyun . Onu da 1 sene oynayıp sıkılıp bedava gibi bir paraya Bahçelievler Bil aks bilgisayarcıya vermiştim . Bil aks tam bir bit pazarıdır , herşey bulunur ama kazıktır . Ondan sonra 486 alıp bir daha da pc 'lerden kopamadım . Bu foruma üyeyim ama evimde yer olmadığından , hanım da izin vermediğinden Retro cihaz alıp uğraşamıyorum . 1 desktop , 1 laptop , 1 tablet , 2 tane de akıllı telefon var , hepsi de yenileniyor 2-3 senede bir , Retro cihazlara yatırım yapmaya ikna edemiyorum hanımı .

Bir bit pazarı anısı da ben anlatayım isterim ama hayatımda hiç bit pazarına gitmedim hatta nerelerde var bilmem bile...
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Şubat 07, 2014, 10:13:20 ÖÖ »

Hurdacılar birliği gibi bir yer yok mu yaw ..
Tüm amigaları x liradan alırız desekte , bizim için biriktirseler

Bir de gerçekten geri dönüşüm merkezinde, bantın başında olan birine ihtiyaç var.

Kimbilir ne cihazlar parçalanıp gidiyor haberimiz yok.

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
kutay3757
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Şubat 07, 2014, 10:13:41 ÖÖ »

gidin habersiz alın gelince eminimki oda sevecektir
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Şubat 07, 2014, 10:17:45 ÖÖ »

Ayrıca commander64'ün bitpazarında kutulu ve hatta içinde özel magaziniyle birlikte,disciple bulması ayrı bir maceradır.

Yuh. Yahu cok merak ediyorum o donanimlari kim getirmis kullanmis zamaninda. Disciple, PlusD ve Opus Discovery benim icin dergilerde gorup agizimin suyu aka aka baktigim efsanelerden ibaretti. Tabi o zamanlar cocuk olmamin etkisi de var sanirim. Yoksa 20'lerimde filan olsaydim, kesin postayla mail order satin alirdim bu cihazlardan.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Şubat 07, 2014, 10:21:04 ÖÖ »

Opus Discovery bende var... 33baba bit pazarından aldıydı...Hatta 1-2 defa daha çıktığını hatırlıyorum...

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Şubat 07, 2014, 10:25:21 ÖÖ »

Issue1 oldukça nadir ve bende 1 tane var. Yalnız. Ben boardunu çıkarıp, daha temiz olan bir kasaya koymuştum. Klavye kirli olduğundan diğerleriyle arasında renk farkı görmemiştim. Hatta yoktuda

Benim anladigim kadariyla tum Issue1'ler gri klavyeli degil.Sadece ilk uretimler gri klavye. Yani Issue 1 zaten nadir ama gri klavyelisi daha da nadir. Sinclair ilk uretimlerden sonra klavye renginin "elektrik isigi altinda bakildiginda yazilari zor okundugunu" farkedip daha sonraki uretimlerde koyu mavimsi tuslara gecmis.

Opus Discovery bende var... 33baba bit pazarından aldıydı...Hatta 1-2 defa daha çıktığını hatırlıyorum...

Kafayi yiyciim simdi. Neler varmis da bana denk gelmemis hic.
En otantik donanimim DivIDE+. Gerisi de Interface1, Interface2 gibi siradan seyler.
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2014, 10:29:39 ÖÖ Gönderen: мemrah » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Şubat 07, 2014, 10:31:40 ÖÖ »

sana da denk gelir birgün... 33baba'yı bir pinglemek gerek...Belki vardır elinde Opus Disco.

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Şubat 07, 2014, 16:07:51 ÖS »

valla koleksiyonum %80 ni bit pazarından çıkmıştır, commander64 un bahsettiği playstation debug edition ilginç hikaye olmuştu, en ilginç anlardan biride 3 TL ye aldığım bilizzard 1230 dur

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Şubat 07, 2014, 17:33:10 ÖS »

Babam Astsubaydı. Adana'da görev yaparken (1985 li yıllardan bahsediyorum) boşboş cu tabir edilen bit pazarı vardı. Ama bu pazar diğer bit pazarlarından farklıydı. İncirlik Amerikan üssündeki askerlerin kullanmadıkları eski eşyaları satıyolardı. Orada bir ara Atari 800 XL nin birsürü disketlerini bulmuştum. Belki 100 tane filan. Büyük çoğunluğunu almıştım. O kadar harika oyun ve programlar vardı ki. Zaten Atari'nin oyunlarını bulmak biliyorsunuz çok zordu o zamanlar.
Fakat uzun yıllar sonra Amiga aldığımda Atarimi satarken disketleri de vermiştim. Ne aptallık. Allahtan baba oyun ve programlardan bi 15-20 tane disket ayırmışım.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Şubat 07, 2014, 23:35:28 ÖS »

Benim merak ettigim birsey var. Simdi hepimiz biliyoruz, duyuyoruz, bit pazarinda 5 liraya Amiga, 3 liraya Blizzard 1230, 7 liraya C64 hikayelerini. Saticilar o kadar cuzi rakamlarla sattiginda bile ufak bir kar ettiklerine gore bu cihazlarin orijinal sahipleri eskicilere bunlari 1 liraya filan mi veriyor? Elimde A500 olsa ve elimden cikartmak istesem gidip 1-2 liraya bit pazarina satmakla ugrasacagima, bir meraklisina hediye ederim. Ya da Blizzard 1230 gibi ozel ilgi alanina hitap eden bir karti gidip de bit pazarinda 2 liraya satmam. O fiyata satacagima saklarim. Peki, bu cihazlarin ilk bite dusme oykusu nasil oluyor?
Ilk sahipleri gidip sudan ucuz fiyatlara bitte mi satiyor?
Sokaktan gecen hurdacilara veriyorlar da onlar mi bit pazarindaki saticilara ulastiriyor?
Aletler cop tenekesine atiliyor da, cop toplayanlar mi bulup ayiklayip bitte satiyor?
Sokak sokak gezen eskiciler, hurdacilar mi alip Blizzard1230'lari, Opus Discovery'leri satiyorlar?
Nedir bu retro trafiginin duraklari?
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2014, 23:39:44 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Şubat 07, 2014, 23:39:34 ÖS »

Benim merak ettigim birsey var. Simdi hepimiz biliyoruz, duyuyoruz, bit pazarinda 5 liraya Amiga, 3 liraya Blizzard 1230, 10 liraya C64 hikayelerini. Saticilar o kadar cuzi rakamlarla sattiginda bile ufak bir kar ettiklerine gore bu cihazlarin orijinal sahipleri eskicilere bunlari 1 liraya filan mi veriyor? Elimde A500 olsa ve elimden cikartmak istesem gidip 1-2 liraya bit pazarina satmakla ugrasacagima, bir meraklisina hediye ederim. Ya da Blizzard 1230 gigi ozel ilgi alanina hitap eden bir karti gidip de bit pazarinda 2 liraya satmam. Bu cihazlarin ilk bite dusme oykusu nasil oluyor?
Ilk sahipleri gidip sudan ucuz fiyatlara bitte mi satiyor?
Sokaktan gecen hurdacilara veriyorlar da onlar mi bit pazarindaki saticilara ulastiriyor?
Aletler cop tenekesine atiliyor da, cop toplayanlar mi bulup ayiklayip bitte satiyor?
Sokak sokak gezen eskiciler, hurdacilar mi alip Blizzard1230'lari, Opus Discovery'leri satiyorlar?
Nedir bu retro trafiginin duraklari?

Bence çöpe atılıyor çöpten ayıklanıyor ya da hurdacıya veriliyor. Mesela zamanında A500 ü olan birileri bizim gibi retro sever olmadığı için artık bu çöptür mantığıyla ya çöpe ya da hurdacıya veriyor. Birde bazı apartmanlarda kapıcılar oluyor apartman sakinlerinin çöp olarak ayırdıkları cihazları bu kapıcılar topluyor ve bit pazarına kadar gidiyor.

Örnek olarak bir sitede 30 daire var diyelim bu her birinin çöp olarak ayırdıkları malzemeler direkt kapıcıya gidiyor. Kapıcıya ver atsın, kapıcıya ver atsın. Kahkaha
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2014, 23:43:07 ÖS Gönderen: segaa » Logged

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: