Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]  (Okunma Sayısı 393087 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #165 : Ocak 02, 2015, 01:32:09 ÖÖ »

Çay ve kurabiye almışken tam üzerine geldi devam yazısı. Ellerine sağlık abi. Pac-Man sevmeyen adama bile Pac-Man'i sevdirdin.

volkytolky
Ziyaretçi
« Yanıtla #166 : Ocak 02, 2015, 01:44:48 ÖÖ »

Hepsinden ziyade mandalinalar çok güzelmiş.
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #167 : Ocak 02, 2015, 17:21:58 ÖS »

Eline sağlık çok güzel olmuş. Darısı bizim başımıza
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #168 : Ocak 02, 2015, 18:13:10 ÖS »

Bitmiş hali nasıl olacak çok merak ettim şimdi Kahkaha

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #169 : Ocak 02, 2015, 18:36:24 ÖS »

@yavuzg

Tebrikler. Bu sistemlerin çalışmalarını görmek büyülü bir olaya şahitlik etmek gibi bir şey. Galaga'yı oynama fırsatım olmadı ama seyretmek bile oldukça keyifliydi. Ellerine sağlık
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #170 : Ocak 02, 2015, 21:03:11 ÖS »

Eline sağlık çok güzel olmuş. Darısı bizim başımıza

Dedim ya geçende bir soru sormuştun, tam da üzerine denk geldi sanki içine doğmuş

@yavuzg

Tebrikler. Bu sistemlerin çalışmalarını görmek büyülü bir olaya şahitlik etmek gibi bir şey. Galaga'yı oynama fırsatım olmadı ama seyretmek bile oldukça keyifliydi. Ellerine sağlık

Şimdi sırada diğer klasikleri için adaptör yapmak var. hepsi bitince pacman ve galaxian kabinlerinde ait oldukları yerlerini alacaklar...

Bitmiş hali nasıl olacak çok merak ettim şimdi Kahkaha

ben de çok merak ediyorum ancak o kadar çok iş varki yapacak. bakalım yavaş yavaş

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #171 : Ocak 02, 2015, 22:16:16 ÖS »

dets vadayem tolkinabaut!!!!
işte buuu!
Süper.
geçen sene "istersen finger board getirteyim sana da kendime alıcam" dediğimde " ben kendim üretirim" dediydin. Bugüneymiş.
Valla ben senin yerinde olsam kesin çarpıntı geçirirdim boarda dokunurken

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #172 : Ocak 03, 2015, 01:06:33 ÖÖ »

Evet devam ediyoruz... Artık canlı yayına geçtik bu projede

Şimdi elimdeki orijinal Ms.Pacman (yani Midway fabrikasında Ms.Pacman olaraküretilmiş) board'una dokunmuyorum zira EPROM'ların üzerinde hala 34 senelik orijinal Midway etiketleri mevcut ve hiçbir hack yapılmamış, el değmemiş...

Diğer board ise "hızlı" Ms.Pacman'e dönüştürülmüş hack'lenmiş bir original Pacman board'u. Bunu yeniden pacman'e çevirmeye karar verdim.

Hızlı Ms.Pacman'e çevrilmiş board üzerinde bazı hack'ler var.

Bu "hack"leri temizlemeden önce olayı araştırıyorum ve Pacman board'ları üzerinde envai çeşit hack ve mod yapılmış. Hatta aynı board üzerinde basit bir SPDT switch ile seçilebilecek şekilde hem Pacman hem de Ms.Pacman yüklemek bile mümkünmüş.

http://www.pinrepair.com/video/pacman.htm

Neyse, tüm bu hack'leri denemek mümkün ama ben öncelikle bu board'u orijinal pacman'e çevirmek istiyorum. Zaten herhangi bir hack'e başlamadan önce eldeki donanımı orijinal hale getirip çalışıp çalışmadığını test edilmesi tavsiye ediliyor.

Bu kapsamda ilk hareket 6 adet EPROM'u orijinal Pacman ROM'ları ile yeniden yazmak. Kolay değil mi?

Maalesef bu arcade işlerinde pek de "kolay" bir şey görmüşlüğüm yok Yine uğraşacağız gibi zira bu EPROM'lar 2532 tabir edilen enteresan tipte EPROM'lar ki elimdeki programlayacılar bunları programlayamıyor.

Bir çare bulmak lazım...

Çare 2532 EPROM'u programlayıcıya 2732 EPROM gibi tanıtmakmış.
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:42:29 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #173 : Ocak 03, 2015, 01:16:56 ÖÖ »

2532 EPROM'u TL866'da (Veya Willem'de) okuyup yazabilmek için arcade camiasının duayeni "Bob Roberts" ın yazdığı bir makaleye başvuruyorum...

http://www.therealbobroberts.net/mspacrom.html

Burada 24 pin'Lik 2 entegre soketi ve bir ZIF soket ile 2532'yi 2732'ymiş gibi gösterebilecek bir adaptör yapımı tarif ediliyor. Ben de aynı adaptörü yapmaya karar veriyorum.

Malzemeler;

Önce bir soketin 18, 20 ve 21. bacaklarını kaldırıyoruz

Sonra bu soketi diğer soketin üzerine takıp bacakların yerini 2732'ymiş gibi değiştiriyoruz.

Son olarak da bu 2 katlı soketin üzerine programlayacağımız 2532 EPROM'ları rahat takıp çıkartabilmek için bir ZIF soket yerleştiriyoruz. Maalesef elimde 24 pinlik bir ZIF soket yoktu ama bu da iş görecek gibi.

Bu haliyle EPROM programlayıcıya resmen kaçak kat çıkmış gibi olduk Kahkaha

Hack'lenmiş pacman board'unun üzerinden bir tane 2532 EPROM söküyorum ve yaptığım bu adaptörün çalışıp çalışmadığını test etmek için en tepeye yerleştiriyorum.

Programlayıcı yazılımından TMS2732A (gerçekte çip TMS2532) seçip içeriğini okuyorum.

Sonra okuduğum bu içeriği ROMIDENT ile karşılaştırıyorum...

Evet adaptör çalışıyor. İçerik bu ROM imajının pacman ile ilintili olduğunu gösteriyor. Demekki okumyı hallettik. Şimdi sırada programlama testi var...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:42:40 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #174 : Ocak 03, 2015, 01:34:08 ÖÖ »

Yine harika bir çalışma.Çoktan bakmışsınızdır bile ama canlı olduğu için yine de gönderim dedim. Olası sorunlara hızlı çözüm olabilir. Serinin tamamına bakmak gerekir tabii ki. john bu işle çok uğraşmıştı. Belki yardımcı olur link verim dedim.

Diğer arkadaşlara da tavsiye ederim. Bir çok konuda rehber bir kanal.

Neyse heyecanı fazla bölmeyelim. Merakla okuyorum.

<a href="http://www.youtube.com/v/rQEXAnsEQ9o&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/rQEXAnsEQ9o&rel=0</a>
« Son Düzenleme: Ocak 03, 2015, 01:38:08 ÖÖ Gönderen: gameretro » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #175 : Ocak 03, 2015, 02:45:17 ÖÖ »

Evet o video'yu da izlemiştim projenin araştırma aşamasında. John's arcade'i ben de takip ediyorum. Biraz "acemi" bu teknik işlerde ama sağlam arşivi var

Neyse, devam edelim...

Ne demiştik, orijinal Ms.Pacman'i bozmuyorum zira 34 yıllık etiketleri duruyor ROM'ların üzerinde. Bir tarih...

O yüzden diğer board'un tüm EPROM'larını söküyorum ve koyuyorum bir köşeye. Bunlar gördüğünüz üzere bir önceki sahibi tarafından zaten yeniden yazılmış...

Sonra 1 adet EPROM'u penceresini açıp denemek için UV siliciye yerleştiriyorum.

Siliciyi 20 dk ya ayarladıktan sonra EPROM'u çıkartıyorum ve EPROM programlayıcıma yerleştiriyorum...

ve Pacman board'undaki 6E lokasyonundaki ROM imajını yazıyorum.

Sonuç başarılı gibi Şimdi geri kalan 5 EPROM'u da siliciye koyuyorum...

Benzer şekilde 6E, 6F, 6H, 6J ve 5E, 5F EPROM'larını da yeniden programladıktan sonra...

Board'a geri yerleştiriyorum. Okuduğum üzere mevcut hack'i sökmeme gerek yokmuş zira o hack Pacman'de kullanmadığımız 6K ve 6L EPROM'ları için yapılmış (Pacman'i AUX board denilen ekstra board olmadan Ms.Pacman'e çevirmek için).

Veee heyecanla power düğmesini çeviriyorum Kahkaha
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:42:54 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #176 : Ocak 03, 2015, 02:47:34 ÖÖ »

Bu anı fotoğraflamak yetmez O melodiyi duymak lazım

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #177 : Ocak 03, 2015, 03:28:26 ÖÖ »

Harika gerçekten melodiyi duymak güzeldi. Kabinde göreceğimiz günü iple çekiyorum.

Elinize sağlık.

Saygılar.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #178 : Ocak 03, 2015, 11:45:45 ÖÖ »

Çok iyi. Kabinde efsane olur.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #179 : Ocak 03, 2015, 22:56:01 ÖS »

Çok iyi. Kabinde efsane olur.

Ahh ah o günleri bi görsem  Masum daha o kadar çok iş var ki...

Harika gerçekten melodiyi duymak güzeldi. Kabinde göreceğimiz günü iple çekiyorum.

Ben de

Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: