Bugün Cumartesi, yani haftasonu geldi. Havalar da güzel gidiyor. Artık plan yapmak yeter. Son kontrolleri yapıp dün gece sunta kesimi için kaba ölçüleri çıkarttım.
Bazıları soruyor kabinleri yaparken plan, nereden buluyorsun, hangi 3D yazılımını kullanıyorsun v.s.

Bunlara yanıtları şöyle:
1) Kullandığım planlar: Google'dan bakın, "gozer sketchup arcade" şeklinde. Bu tasarımlar "Kabaca" fikir veriyor. Bir de yine google'dan bakın "Jakobud arcade plans". Klasik arcade planlarını, yine kabaca çıkartmış bu arkadaş.
2) Kullandığım 3D programı: Sketchup. Ama sketchup ile sıfırdan kabin planlamak biraz vakit kaybı. Genelde "freelance" takılıyorum, yaparken gelişiyor bir çok şey.
Bunun dışında önce yapacağınız kabine gözünüzün alışması lazım. Bunun için oturup kabinin fotoğraflarını toplayıp inceliyorum daha sonra da aklımda kaldığı şekliyle çiziyorum. Bu sayede kabinin tüm detayları proje boyunca aklımda canlanabiliyor.

Sonra bu resim ve planlardan başlayıp kabin için gerekecek sunta ölçülerini taşınabilir parçalar halinde hesaplıyorum. Pacman kabini diğer kabinlerimden biraz daha kısa ve dar (sırayla oynanan tek kişilik bir oyun bu).
Kullanacağım sunta klasik 18 mm kalınlığında bildiğiniz sunta.
Bir pacman kabini yapmak için gereken kaba malzeme listesi şöyle:
1) Yan Paneller: 180 x 90 cm (2 adet)
2) Orta paneller: 140 x 60 cm (4 adet)
3) Çıtalar: 35 x 18 x 2000 mm (6 adet yeterli sanırım, ben 10 adetlik paket aldım)
4) 3,9 x 35 Sunta vidası: Bir kabin için 200 tane gidiyor. Ben 1000'lik paket aldım bu sefer

5) Polidol (Sunta ve çıtaları yapıştırmak için)