Bu aşama arcade kabin yapımındaki enteresan noktalardan birisi. Kabin yapımının en son aşamasında kullanılacak bir şey için ilk aşamada hazırlık yapmanız gerekiyor. T-Molding bir arcade kabinin olmazsa olmazlarından. Bilmeyenler için yeniden söyliyeyim, T-Molding (Bizim "mobiyacı" literatüründe "yumuşak geçme, PVC kenar profili v.s. gibi terimlerle anılan) kabinin hem yan panellerini darbelerden koruyan hem de estetik kazandıran T şeklinde plastik şeritler.

Not: Pacman için gereken turuncu T-Molding'i (hele Galaxian için gereken cart yeşil ve Donkey Kong için gereken özel 9/16" "flat" beyaz T-molding'i) elbette Türkiye'de bulamadım. Bu sefer t-molding.com'dan sipariş verdim... Aynı paraya geldi diyebilirim. Evet burada o paraya 50 metre alıyorsunuz (topu açıp kesmiyorlar, direk 50 mt'lik top halinde satıyorlar) ama bir kabinde kullandıktan sonra geri kalan 40 metre sorun oluyor

Neyse, şimdi "T" nin bacağının gireceği kanalı açıyoruz işte...
Bunun için birçok yöntem denedim (Dremel, Dremel Trio, matkap v.s.). Hiçbiri gerçekten tam anlamıyla verimli olmadı. Bu sefer işi olması gerektiği gibi yapmak istedim.
Lafı uzatmayayım, bu iş için kullanmanız gereken alet bu arkadaşlar;

Piyasada "formika traşlama" diye geçen basit bir el frezesi.
Kullanmanız gereken uçlar da bunlar;

Maalesef formika traşlama Türkiye'de var ama gereken uçlar yok. Ucu ve kanal açıcı diskleri de T-Molding.com'dan almak mümkün...
Ucu bu şekilde el frezemize takıyoruz...

Tabii uçlar amerikan el frezesi avrupa piyasası için üretildiğinden küçük bir uyumsuzluk da yaşadım. Amerika'dan gelen uç tutucunun çapı 1/4" (6.35mm) el frezesinin uç tutucuyu sıkıştıracak penset'i (küçük metal koni şeklinde bir kenarı yarık bir yüzük gibi bir şey) 6mm çapında.
1/4" lik penset Makita'nın ürün kataloğunda var ama elbette Türkiye'de yok

0.35 mm nedir ki demeyin, girmiyor işte. Çelik midir nedir esnemiyor bile. Neyse, sonunda bi cinlik yapıp tornavida ile penset'e giriştim. Amacım kenarındaki yarıktan tornavida ile genişletmekti.

Sonuç; penset ortadan ikiye ayrıldı

Neyse ki bu penset'in görevi sadece uç tutucyu sıkıştırmak. Benimkisi iki parça olarak bu sıkıştırma işini yapıcak artık

Konumuza dönelim...
Ucu 18mm kalınlığındaki suntanın tam ortasından kanal açacak mesafeye ayarlıyorum.

Sonra frezeyi resimde görüldüğü gibi tutarak panelin kanal açılacak kenarlarını ucun üzerindeki rulman yardımı ile kayarcasına dolaşıyorum.

Dremel ve diğer yöntemler ile saatlerce uğraştığım işi jilet gibi pürüzsüz bir şekilde 5 dakikada bitiriyorum...