Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]
Sayfa: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]  (Okunma Sayısı 393137 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #270 : Ocak 21, 2015, 09:29:58 ÖÖ »

Vay vay vay Karanlıkta bakınca bir an bitmiş gibi görünüyor çok güzel eline kuvvet. Yavuz hocam benden bir tavsiye, kabine koyduğun otomatik sigortanın markası viko gibi görünüyor ben evimin tesisatını kendim yeniledim bütün sigortalarımı bu markadan kullanmıştım ayda bir senede bir mefta oldular. Bu kadar dandik bir sigorta görmedim hepsini Siemens ile değiştirdim kaliteden şaşmamak lazım.

hadi ya ilginç? bauhaus'un elektrik reyonunda bir viko vardı bir de legrand. ancak legrand'da düşük amperli yoktu, yüksek amperli olanlar da kabin için gereksiz olmakla birlikte çok pahalıydı.

neyse aklımda bulunsun, konya sokağa bir gittiğimde siemens alayım bari. zaten tak çıkart tarzında sökmesi pratik.

teşekkürler bilgi için

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #271 : Ocak 21, 2015, 09:48:55 ÖÖ »

hadi ya ilginç? bauhaus'un elektrik reyonunda bir viko vardı bir de legrand. ancak legrand'da düşük amperli yoktu, yüksek amperli olanlar da kabin için gereksiz olmakla birlikte çok pahalıydı.

neyse aklımda bulunsun, konya sokağa bir gittiğimde siemens alayım bari. zaten tak çıkart tarzında sökmesi pratik.

teşekkürler bilgi için
Rica ederim, bende tekzenden almıştım Siemens ve viko vardı viko yarı fiyatınaydı ondan aldım, ucuz etin yahnisi hesabı tekrar siemens almak zorunda kaldım.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #272 : Ocak 21, 2015, 23:57:20 ÖS »

Kalan işlere devam; Kontrol panelin kablolanması.

Bu kabinin kontrol paneli kabinden tamamen sökülüp ayrılacak şekilde tasarlandığı için orijinal kontrol panle kablolaması da bir soketle sonlanmış. Ben de benim kontrol panelin kablolamasını bu şekilde yapacağım.

Kabloları kesip (1mt civarında) soketimizi hazırlayıp kontrol panelimizi masaya yatırıyoruz

Tüm kontroller için ortak GND hattı hazırlıyorum. Bu iş normalde kontrollerin fazla sayıda olduğu iki kişilik bir JAMMA veya MAME kabinin kontrol paneli için aşırı zaman alıcı ve sıkıcı bir iş olmasına rağmen bu kontrol panelde işim 5 dk'da bitiyor

Ve kontrol panel hazır ...

Şimdi sıra kabinin ana JAMMA kablolarını hazırlamaya geldi. JAMMA diyorum çünkü eğer standart Pacman kablolaması yapsam bu kabine sadece pacman kartlarını takabilirim. Her ne kadar kabin bir "pacman" kabini olsa da, gelecekte bu kabini başka klasik kartları da  gerek bir JAMMA switch ile gerekse de sök/tak şeklinde  takarak farklı değerlendirmek isteyebilirim.

Neyse bu konuya daha sonra değiniriz, şimdi lafı uzatmayayım ve kabloları yapmaya koyulayım
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:50:39 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #273 : Ocak 22, 2015, 01:08:37 ÖÖ »

Kalan işlere devam; Kontrol panelin kablolanması.

Bu kabinin kontrol paneli kabinden tamamen sökülüp ayrılacak şekilde tasarlandığı için orijinal kontrol panle kablolaması da bir soketle sonlanmış. Ben de benim kontrol panelin kablolamasını bu şekilde yapacağım.

Şimdi sıra kabinin ana JAMMA kablolarını hazırlamaya geldi. JAMMA diyorum çünkü eğer standart Pacman kablolaması yapsam bu kabine sadece pacman kartlarını takabilirim. Her ne kadar kabin bir "pacman" kabini olsa da, gelecekte bu kabini başka klasik kartları da  gerek bir JAMMA switch ile gerekse de sök/tak şeklinde  takarak farklı değerlendirmek isteyebilirim.

Neyse bu konuya daha sonra değiniriz, şimdi lafı uzatmayayım ve kabloları yapmaya koyulayım
İlk satırda orjinalliğin (yavuz abi tamam iyi güzel yapıyorsun da içini kim görecek bunun, kim kabloların bu şekilde diyecek, hatta ve hatta orjinal pacman kabin gören var mıdır diye içimden düşündüm) b.kunu çıkarmak bu olsa gerek diye düşünüyordum ki alttaki başka kartlarda denerim sözünden sonra bu fikir mantıklı geldi. Sonuçta bu kabine başka kartlar taktığın zaman kontrol panelinde tak çıkar olduğundan dolayı, ayrıca bir kontrol panelle bu işi çözersin  Kahkaha
« Son Düzenleme: Ocak 22, 2015, 01:10:10 ÖÖ Gönderen: axeseytann » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #274 : Ocak 22, 2015, 03:39:20 ÖÖ »

İlk satırda orjinalliğin (yavuz abi tamam iyi güzel yapıyorsun da içini kim görecek bunun, kim kabloların bu şekilde diyecek, hatta ve hatta orjinal pacman kabin gören var mıdır diye içimden düşündüm) b.kunu çıkarmak bu olsa gerek diye düşünüyordum ki alttaki başka kartlarda denerim sözünden sonra bu fikir mantıklı geldi. Sonuçta bu kabine başka kartlar taktığın zaman kontrol panelinde tak çıkar olduğundan dolayı, ayrıca bir kontrol panelle bu işi çözersin  Kahkaha

orijinal tasarıma mümkün olduğunca bağlı kalınca uzun vadede "vay be adamlar bunu da düşünmüş" diyorsun. Bu kabin tasarımı öyle hassas birşey ki üşenip kıvırıp atladığın bir şey öyle bir zamanda öyle bir şekilde karşına çıkıyor ki kendine küfrediyorsun

gerçi ileride farklı bir oyun için farklı bir kontrol panel yapmak düşünmemiştim ancak dediğin gibi bu da mümkün

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #275 : Ocak 22, 2015, 03:51:15 ÖÖ »

Sıradan kalan işlere devam ettim bu akşam. JAMMA kablosu hazırlayacaktım ancak sonra düşündüm bunu hazırlamadan önce monitörü ayağa kaldırmak daha mantıklı olacak çünkü şaseyi yerleştireceğim yer hem JAMMA kablosunun uzunluğunu hem de video kablosunun ve soketinin tipini etkileyecek

Bu plan değişikliği ile yolcunet'den temin ettiğim şaseyi kutudan çıkartıp masaya yatırdım. Önce elimde bulunmayan türde video soketine sahip şaseyi modifiye etmem gerekti.

Şasede değişik türde soket takılacak yerler vardı ve elimde bu alternatif soketlerden mevcuttu. Önce işe eski klasik soketi sökerek başladım. Sonra hemen yanındaki hazır yere elimdeki başka tür bir soketi lehimledim.

Daha sonra tüpe giden kısa bir kablo vardı, onu modifiye edip uzattım...

Ve son olarak şaseyi yine orijinal tasarıma yakın bir şekilde kabinin sağ duvarına sabitledim.

Tüm kablolar rahatça tüpe yetişiyor ve birbirlerinden de yeterince uzak. Örneğin flyback'den gelen anode kablosunun tüpün şase kablosuna yakın olmaması lazım yoksa cızır cızır sesler çıkar ve elektrik atlaması olur.

Herşey tamam yerli yerinde gibi. Yolcunet'in tembihlediği kontrolleri de yaptım. Verelim bakalım power'ı

Evet en azından sabit de olsa bir görüntü geldi. Biraz degauss ihtiyacımız var, yer yer yeşillikler mevcut monitörde ancak bu doğal. Bu arada bu yeşermenin kabinin hoparlörünün mıktasından da kaynaklanıyor olabileceği aklıma gelmiyor da değil. Neyse bakacağız bunlara sonra...

Şimdi son bir iş daha var yapmak istediğim ...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:50:48 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #276 : Ocak 22, 2015, 04:00:23 ÖÖ »

Monitör bezel süslemesini prova edip şu isli plexy'nin ne kadar geçirgen olduğunu anlamak istiyorum artık

Bezel baskısını kırptıktan ve iki kat plexygalss'ın koruyucu naylonlarını söktükten sonra gayet net bir görüntü alabildiğimi anladım. süper!

Yanlız tek bir sorun tespit ettim. O da tasarımdan istemediğim halde mecburen sapmış olmamın bir geri dönüşü (ne demiştim... o kozalalaklar durumu kısaca)

Sorun şu ki orijinal pacman kabininde 19" arcade monitör kullanılıyor. Bu monitör ise sanırım 20" veya 21" (55 Ekran). Dolayısıyla tasarıma göre ekranın alt kenarının kontrol panel hizasından olan uzaklığını hesaplayıp biraz daha az tutmam gerekiyordu. Bu detayı atladığım için ekranın uzak kenarı bezel süslemesinin çerçevesinin altına kadar taşmış durumda...

Çözüm? Monitöru tutan sunta çerçevenin alt kenarını biraz traşlamak. Ama elbetteki şimdi gece gece değil  Kahkaha

Yine de genel görünüm olarak memnun kaldım diyebilirim, sona küçük bir adım daha yaklaştım  Kahkaha

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:51:00 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #277 : Ocak 22, 2015, 10:14:55 ÖÖ »

daha öncede yazmıştım sanırım Pacman çok oynadığım bir oyun olmadı...Ama kabin ilerledikçe oynama isteğim arttı... Bir el oynarım

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #278 : Ocak 22, 2015, 11:22:52 ÖÖ »

@LW3D abi zaten 4way stick denen zimbirtiyla cikiyor tadi. Benim mame kabinde aciyorum, 8way yalan. 4way plug&play var en cok onda zevkli oluyor 4 way oldugundam. Ha gene beceremiyom orasi ayri ama zevkli. Benim 7, 8  oyun var boyle cok sevdigim ama bikmaktan korktugum icin, her seferinde sadece 1,2 sefer sansimi denedigim. Aşk heyecanini yitirmesin

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #279 : Ocak 22, 2015, 19:54:12 ÖS »

@yavuzg
Bu ve benzeri projelerinizi takip ettikçe "acaba bunları yapmak mı yoksa yaptıktan sonra oynamak mı daha keyifli" diye düşünmekten kendimi alamıyorum. İnşallah bir gün, yer sorununu çözüp ben de böyle bir maceraya atılırım. Bu başlık ve tüm paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Alıntı sahibi: yavuzg
Bezel baskısını kırptıktan ve iki kat plexygalss'ın koruyucu naylonlarını söktükten sonra gayet net bir görüntü alabildiğimi anladım. süper!

Fotoğraflarda ilgili kısımlar (doğal olarak) karanlık çıktığı için tam anlayamadım. Burada sadece süsleri yerleştirdik değil mi? Bezelin kendisi henüz monte edilmedi. Yoksa edildi mi?

« Son Düzenleme: Ocak 22, 2015, 19:55:52 ÖS Gönderen: barone » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #280 : Ocak 23, 2015, 09:24:56 ÖÖ »

Fotoğraflarda ilgili kısımlar (doğal olarak) karanlık çıktığı için tam anlayamadım. Burada sadece süsleri yerleştirdik değil mi? Bezelin kendisi henüz monte edilmedi. Yoksa edildi mi?

Bezel bundan ibaret (2 kat plexyglas ve arasında kağıt baskı). Bunların dışında monitör tüpünün etrafında bir çerçeve olmayacak. Orijinal kabinde bu alanda da plastik bir çerçeve var ama ben bu detayı yapmaya gerek görmedim zira isli plexyglassdan monitörün çevresi (plexyglassların arkasında kalan alan) görünmüyor zaten.

barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #281 : Ocak 23, 2015, 22:29:11 ÖS »

Bezel bundan ibaret (2 kat plexyglas ve arasında kağıt baskı). Bunların dışında monitör tüpünün etrafında bir çerçeve olmayacak. Orijinal kabinde bu alanda da plastik bir çerçeve var ama ben bu detayı yapmaya gerek görmedim zira isli plexyglassdan monitörün çevresi (plexyglassların arkasında kalan alan) görünmüyor zaten.

Bezelin, yani çerçevenin olup olmadığını anlayamamam normalmiş o halde.   Özellikle jeton kapısı kapanıp kabinin içine ışık girişi tamamen kesildikten sonra daha da etkili olacaktır.
ggurumlu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #282 : Ocak 24, 2015, 00:18:20 ÖÖ »

yavuz abi kabinin kenarlarındaki t-molding kanallarını ne ile açtın dremel bu iş için uygun mu?
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #283 : Ocak 24, 2015, 08:54:59 ÖÖ »

yavuz abi kabinin kenarlarındaki t-molding kanallarını ne ile açtın dremel bu iş için uygun mu?
eski kabin projelerinde detaylı anlatim var, resimli falan ordan bi bak istersen.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #284 : Ocak 24, 2015, 21:52:42 ÖS »

Mükemmel bir çalışma, izlemek büyük keyif, tebrikler.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
Sayfa: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: