Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]
Sayfa: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]  (Okunma Sayısı 393059 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #285 : Ocak 24, 2015, 21:57:05 ÖS »

yavuz abi kabinin kenarlarındaki t-molding kanallarını ne ile açtın dremel bu iş için uygun mu?

bu konunun 7. sayfasında

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7469.msg89216#msg89216

dremel ile zor oluyor

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #286 : Ocak 28, 2015, 05:52:41 ÖÖ »

Bir süreliğine şehir dışında olduğumdan projeye küçük bir ara vermiştim. Şimdi kaldığım yerden devam etme fırsatı buldum.

En son kabine elektrik getirmiştik. Şimdi sıra son kablolamayı da yapıp projenin elektrik & elektronik kısmına bir nokta koymaya geldi.

Kabini ileride başka dikey oyun kartlarını da oynayabilmek için kablolamada JAMMA standartını seçtim. Bunun için önce meşhur JAMMA harness'ımızı yaparak başladım işe.

Her seferinde kendime küfür ediyorum. Şunlardan keşke aliexpress'den bi 10 tane sipariş etmiş olsaydım da bu kadar uğraşmasaydım diye. 

JAMMA harness bittikten sonra önce power kablolarını sonlandırıyorum.

Power kısmı tamam

Sonra kontrol panel, test/servis paneli ve jeton kapısına giden kabloları çekiyorum.

Metrelerce metrelerce ve metrelerce kablo!!! Sanırım rahat bi 100 metre kablo döşemişimdir 

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:51:20 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #287 : Ocak 28, 2015, 05:58:17 ÖÖ »

Bu arada, jeton kapısını restore etmek için tamamen söktüm. Ancak o işe daha sıra var. Şimdilik jeton/para atmadan oynayabilmek için gereken butonları yerleştireceğim.

Jeton kapısı geçen projelerimde yaptığım gibi suntadan değil, gerçek bir Bally Midway jeton kapısı. Bu kapının arkadan ışıklandırmalı 25 cent yazan minik cam kare pencereleri var. Butonları buraya yerleştirmeyi planlıyorum.

Jeton butonu olarak kullanacağım butonlar bunlar.

Butonları 25 cent pencerelerine yerleştiriyorum.

Bu butonların içinde hazır lambalar var (LED ve uygun bir direnç var sanırım). Bunları 12V ile besleyebiliyorsunuz.
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:51:33 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #288 : Ocak 28, 2015, 06:02:49 ÖÖ »

Yorgunluktan midem bulandı ama sanırım tüm kablolamayı bitirdim...

Ana şalteri çeviriyorum...

Ohhh be sonunda!!! Kabin boya ve süslemeler dışında tamamen faal duruma geçti...

Monitör çok fena durumda. Degauss edilmesi ve hatta tüpün boynundaki halkalar ile ayar yapılması lazım. Bu kadar kurcalamaya kırmadığımıza şükür...

Yine de, artık kabinimiz boyaya hazır hale geldi. Monitörü en son ayarlamaya çalışacağım. Olmadı yolcunet'in yanına bir uğrarım

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:51:45 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #289 : Ocak 28, 2015, 06:24:31 ÖÖ »

Ustam 10 numara 5 yildiz harika bir is daha bitmek üzere 25 cent baya ucuzmus jetonunn

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #290 : Ocak 28, 2015, 09:10:22 ÖÖ »

Ustam 10 numara 5 yildiz harika bir is daha bitmek üzere 25 cent baya ucuzmus jetonunn

ucuz olur mu? dolar aldı başını gitti...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #291 : Ocak 28, 2015, 23:33:10 ÖS »

Bugün artık boya işine başlıyoruz  Kahkaha  Kahkaha  Kahkaha

Ama önce monitörün oturduğu platformu biraz daha öne alma işim vardı. Malum standart pacman monitörü 19" ben ise 21" bir monitör kullandığımdan monitörü 2 cm kadar kontrol panele doğru geri çekmem lazımdı.

Bunun için basitçe monitörün monte edildiği çıkartılabilir sunta paneli 180 derece çevirdim Diğer taraf yeterince yakındı zaten (Pratik fikir için @wizofwor'a teşekkürler)

Tabi bu şekilde görüntü de 180 derece döndü ama onu da şaseden kolayca hallettik Şimdi görüntü bezel'e daha bir ortalama oturdu. Hala bezel süslemesini bu monitöre göre az da olsa modifiye ederek tekrardan bastırmam lazım ama o son iş olsun...

Görüntüde hala degauss edilmesi gereken yerler var. Bu çevirme operasyonu sebebiyle birazcık olsun tüpteki halkalar ile ince ayar yapmaya çalıştım ama tek başına zor oluyor tabii Yine de az bir registrasyon hatası kaldı ki onu da tüm işler bitince bi ara ayarlarım... (Mavi ve kırmızı ışın tabancası çok az da olsa birbirlerinden farklı yeri bombalıyorlar )

Şimdi gelelim hayatın acı gerçeklerine  Kahkaha Bu aksamların hepsini paşa paşa sökeceğim maalesef

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:51:58 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #292 : Ocak 28, 2015, 23:51:16 ÖS »

Evet... Oda boya işlemine hazır. Bu haliyle az sonra bir cinayet mahaline dönüşecekmiş gibi bir hali var  Kahkaha

Hey gidi! Odayı bu haliyle tekrardan görünce eski anılar canlandı gözümde  Masum En son Neo Geo'yu bu şekilde boyaya almıştım, neredeyse 2 sene önce sanırım

Kabinin bu boya alanına gireceği ve tekrardan yerine döneceği alanı biraz fazla bantlıyorum ki tekerlekler ince boya koruma naylonunu yırtmasın (daha önceki projelerden edindiğim bir tecrübe)

Kabini bu akşamlık çalışacağım yere, naylonun tam ortasına çekiyorum ve işe başlıyorum...

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:52:09 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

redfett
Üye

Paylaş ki çoğalsın! Koleksiyon paylaşmaktır.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #293 : Ocak 29, 2015, 00:00:48 ÖÖ »

Bana bu sahne Snatch filmindeki bir sahneyi hatırlattı. Dexter dizisi seti gibi

Gameboy DMG-01 / Gameboy Color / Gameboy Pocket / Gameboy Advance / Gameboy Advance SP -001 /
Amiga 500 / Commodore 64 / Sega Game Gear /
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #294 : Ocak 29, 2015, 00:05:26 ÖÖ »

@redfett ağzımdan aldın... kolay gelsin yavuzg

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #295 : Ocak 29, 2015, 00:48:35 ÖÖ »

Bana bu sahne Snatch filmindeki bir sahneyi hatırlattı. Dexter dizisi seti gibi

@redfett ağzımdan aldın... kolay gelsin yavuzg

sağol cengiz...

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #296 : Ocak 29, 2015, 00:50:08 ÖÖ »

Kolay gelsin üstad bu gece takipteyim

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #297 : Ocak 29, 2015, 00:56:05 ÖÖ »

Şimdi ilk olarak kabinin kaba inşası sırasında oluşan pürüzleri gidermeye çalışacağım. Bunların ilki kabinin dış yüzeyini pörtletmiş montaj vidalarının uçları ve orada burada kalmış sertleşmiş tutkal damlaları v.s.

Bunları eye ve el zımparası ile düzeltiyorum.

Sonra kabinin tamamını 60'lık zımpara ile çok da fazla detaya inmeden zımparalıyorum. Bu sayede hem gözle göremediğim tümsekleri bir nebze traşlamış olacağız hem de ilk uygulayacağım ahşap koruyucuya zemini hazırlamış olacağım...

İşim bitince tüy/iplik bırakmayan iyi sıkılmış ıslak bezle kabinin zımpara tozunu temizliyorum.

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:52:21 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #298 : Ocak 29, 2015, 01:00:53 ÖÖ »

Şimdi sıra yanlış vida delikleri, çatlak ve aralık kalmış panel birleşme yerleri, vida kafalarının macunlanmasına geldi...

Bunun için minik bir spatula ve çabuk kuruyan su bazlı bu macundan kullanıyorum.

Bu şekilde tüm kabini yamıyorum...

Macunun kuruması için kabini 30 dk falan böylece bırakacağım. Sonra macunlu yerleri tekrardan zımparalayacağım...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:52:32 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #299 : Ocak 29, 2015, 03:01:38 ÖÖ »

Macunlar kuruduktan sonra fazlalıklarını almak için üzerlerinden zımpara ile geçiyorum.

Zımpara bittikten sonra tozunu yine iyice sıkılmış nemli bezle alıyorum ve bu akşamki son işim olan ahşap koruyucu katını atmadan önce suntanın neminin kurumasını bekliyorum.

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:52:46 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

Sayfa: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: