Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]  (Okunma Sayısı 393110 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Şubat 14, 2014, 16:41:37 ÖS »

@wizofwor bence belkiyi boşverip, birinç deme zamanıdır

Daha önceden ikinç Kahkaha demiştim.wizofwor sen en iyisi üçünç Kahkaha de.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Şubat 19, 2014, 21:21:50 ÖS »

Bu projenin arasında benim MVS boarda da vakit ayırdığın için teşekkürler. Bana yolladığın boardun ve kardeşimin yolladığı bir hediyenin paket açılışı videosunu buraya eklemek istiyorum.
http://youtu.be/Ljhv0_uBHk0

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Şubat 20, 2014, 16:54:18 ÖS »

Bu projenin arasında benim MVS boarda da vakit ayırdığın için teşekkürler. Bana yolladığın boardun ve kardeşimin yolladığı bir hediyenin paket açılışı videosunu buraya eklemek istiyorum.

ne demek cengiz, bir avuç retrocuyuz zaten. birbirimize yardım etmicez de ne yapıcaz...

LW3D o MVS'i bana hediye ederek bu alana girmemi sağlamıştı. O MVS bendeki misyonunu tamamladı, şimdi bu misyonu başkasına giderek sürdürecek. "karma" hesabı yani

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #48 : Şubat 20, 2014, 17:56:16 ÖS »

Bu arada denedim, çalıştırdım. Bootleg Mortala göre çok kalite görüntüsü var. Ben mortal dan sanıyodum ama monitör ayarlarındanmış, bir de RGB ayarı çıktı başımıza. Yeşillerde "BLEEDING" denen sorun var. Ama kolay görünüyor çözümü. Potlarla halloluyormuş.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Şubat 20, 2014, 20:06:58 ÖS »

Bu arada denedim, çalýþtýrdým. Bootleg Mortala göre çok kalite görüntüsü var. Ben mortal dan sanýyodum ama monitör ayarlarýndanmýþ, bir de RGB ayarý çýktý baþýmýza. Yeþillerde "BLEEDING" denen sorun var. Ama kolay görünüyor çözümü. Potlarla halloluyormuþ.
cengo bi resim atta bakalim 

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Şubat 20, 2014, 20:32:24 ÖS »

@mesa hele odayı düzenlemenin kabası bitti. Bi soluklanayım atarım.

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Şubat 20, 2014, 22:02:06 ÖS »

ne demek cengiz, bir avuç retrocuyuz zaten. birbirimize yardım etmicez de ne yapıcaz...

LW3D o MVS'i bana hediye ederek bu alana girmemi sağlamıştı. O MVS bendeki misyonunu tamamladı, şimdi bu misyonu başkasına giderek sürdürecek. "karma" hesabı yani

O işlerinin arasında benim EPROM'ları da yolladın abi.Buradan tekrar teşekkür ederim.

Maalesef vaktim olmadığı için daha EPROM'ları bile deneyemedim.Fakat denerken resimler de çekip güzel bir yazı hazırlamak niyetindeyim.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Şubat 22, 2014, 23:00:28 ÖS »

Bugün Cumartesi, yani haftasonu geldi. Havalar da güzel gidiyor. Artık plan yapmak yeter. Son kontrolleri yapıp dün gece sunta kesimi için kaba ölçüleri çıkarttım.

Bazıları soruyor kabinleri yaparken plan, nereden buluyorsun, hangi 3D yazılımını kullanıyorsun v.s. Bunlara yanıtları şöyle:

1) Kullandığım planlar: Google'dan bakın, "gozer sketchup arcade" şeklinde. Bu tasarımlar "Kabaca" fikir veriyor. Bir de yine google'dan bakın "Jakobud arcade plans". Klasik arcade planlarını, yine kabaca çıkartmış bu arkadaş.

2) Kullandığım 3D programı: Sketchup. Ama sketchup ile sıfırdan kabin planlamak biraz vakit kaybı. Genelde "freelance" takılıyorum, yaparken gelişiyor bir çok şey.

Bunun dışında önce yapacağınız kabine gözünüzün alışması lazım. Bunun için oturup kabinin fotoğraflarını toplayıp inceliyorum daha sonra da aklımda kaldığı şekliyle çiziyorum. Bu sayede kabinin tüm detayları proje boyunca aklımda canlanabiliyor.

Sonra bu resim ve planlardan başlayıp kabin için gerekecek sunta ölçülerini taşınabilir parçalar halinde hesaplıyorum. Pacman kabini diğer kabinlerimden biraz daha kısa ve dar (sırayla oynanan tek kişilik bir oyun bu).

Kullanacağım sunta klasik 18 mm kalınlığında bildiğiniz sunta.

Bir pacman kabini yapmak için gereken kaba malzeme listesi şöyle:

1) Yan Paneller: 180 x 90 cm (2 adet)
2) Orta paneller: 140 x 60 cm (4 adet)
3) Çıtalar: 35 x 18 x 2000 mm (6 adet yeterli sanırım, ben 10 adetlik paket aldım)
4) 3,9 x 35 Sunta vidası: Bir kabin için 200 tane gidiyor. Ben 1000'lik paket aldım bu sefer
5) Polidol (Sunta ve çıtaları yapıştırmak için)

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:22:35 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Şubat 22, 2014, 23:10:01 ÖS »

Malzeme listesini hazırladıktan sonra Bauhause'un yolunu tutuyorum. Bunun için genelde Cumartesi akşam 8-9 civarı gitmek iyi oluyor. Gün ortasında çok kalabalık ve kesim için sıra beklemek gerekiyor. Akşam kesim yeri sakin oluyor...

Kesim için siparişi verdikten sonra diğer küçük malzemeleri alıyorum ve bu sırada arabanın bagajını hazırlıyorum...

Konusu geçmişti hani retro hobileri ile evlilik durumlarını idare etmek bazen zor oluyor diye. Katılmamak elde değil ancak evli ve cocuklu olunca böyle çirkin tompul bir "aile arabası" alabiliyorsunuz. Bu sayede bu tür büyük malzemeleri taşımak kolay oluyor

Gerçi "yav kamyonet tutsana kardeşim" diyenler olabilir, haklısınız sadece malzeme taşıyabilmek için evlenmek baya masraflı bir konu ama bu tamamen başka bir forumun bambaşka bir tartışma konusu bence

Neyse, malzemeleri kestirdim ve arabaya yükledim. Bu iş için mutlaka iş eldiveni getirmeyi veya getirmediyseniz yapı marketinde satılan 5-10 TL'lik bir iş eldivenini almayı unutmayın. Sunta beni acayip kaşındırıyor, eldivensiz değemiyorum...

Ve sonunda biraz ter atarak odama kadar getirdim malzemeleri...

Hadi bakalım macera başlıyor...

Odaya o tanıdık sunta/ahşap kokusu yayıldı! Özlemişim
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:22:43 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #54 : Şubat 22, 2014, 23:14:34 ÖS »

Bu başlığı görünce ben de haveslenmeye başladım, elimde samsung tablet de var ve ps1 emulasyonunda da harika sonuç veriyor, bunun gibi mütevazi birşey mi yapmayı denesem?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Şubat 22, 2014, 23:23:35 ÖS »

commander64, o zaten demonte satılıyor. bi arkadaş hatta getirtmişti yurtdışından. sorunsuz monte etti ve kullandı. gümrükte onun da kısa bir muhabbeti oldu (ticari mi değil mi hesabı) ancak sorunsuz çekti...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #56 : Şubat 22, 2014, 23:27:04 ÖS »

Bakıyorum forumda bir arcade kabin furyası başladı, geride kalmak olmazz, sanırım buna benzer bişey yapabilirim

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Şubat 22, 2014, 23:42:37 ÖS »

Of yaaa, süper.
Pacmanle başlaman çok iyi oldu Kahkaha
Odamda posteri asılı olan kabinlerden. Mari Bros ve GAlaga arasında kalmıştım ama Mario brosun posteri daha estetik geldiğinden Mario Brosu seçmiştim.

Sunta, ahşap vb tozu beni çok kötü yapıyor, solunum yolları iflas ediyor. Yoksa bi ara ahşap işlerine baya bi sarmıştım.

Kolay gelsin.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Şubat 22, 2014, 23:50:13 ÖS »

cengiz seninle retro zevklerimiz uyuşuyormuş, posterler harika.

ben de pacman ile başlayıp galaga ve dk ile devam etmeyi planlıyorum, bakalım nasıl gidecek göreceğiz... mario'ya gelince, onu da alacaktım ama ona dedike bir kabin yapacak sanırım yerim kalmayacak. onu da MAME kabinden idare edicez artık...

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Şubat 22, 2014, 23:54:27 ÖS »

Evet ya toprak çekiyo demek ki Kahkaha
bu arada bugün "color bleed" sorununu çözdüm ekranımdaki mesudum Kahkaha
tam yolladığın MVS e layık oldu Kahkaha Mortal 1 de harika görünüyor. Kısaca nasıl ayarlandığını anlatan bi video yapmak istiyorum yakın zamanda. P.tesi belki

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: