Malzemelerim yavaş yavaş gelmeye başladı. Bir güncelleme yapayım dedim.
Bu sefer bu projede orijinale biraz daha yaklaşmak istedim. Bu sebeple, hem kabinde kullanacağım butonlar hem de T-molding tam olarak orijinal pacman kabinde kullanılan cinsten olsun istedim.
Ankara sitelerdeki yerli T-molding (yumuşak geçme, yumuşak PVC kenar profil v.s.) üreticisi firma sahibi ile yaptığım görüşmelerde "turuncu" renkte T-molding hiç üretmediklerini, ileride de üretmeyeceklerini öğrendikten sonra gözümü yurtdışına çevirdim.
Orijinal Midway Pacman kabinlerinde (Oyun Japon Namco firması tarafından "Puck-Man" olarak geliştirilmiş - sanırım bu hikayeyi biliyordur herkez - olsa da benim yapacağım kabin Amerikan Midway firması tarafından lisanslanarak üretilen Amerikan PAC-MAN kabin) "turuncu" kenar kaplama kullanılmış. Ben de araştırmalarım sonucunda bunu T-molding.com sitesinden almaya karar verdim.

Tabi kargodan maksimum faydalanabilmek adına, kafamda planladığım diğer klasik kabin projeleri için de t-molding sipariş etmeyi ihmal etmedim

Bombeli Turuncu (3/4") x 20 feet => PAC-MAN
Bombeli Cart Yeşil (3/4") x 20 feet => Galaxian
Düz Beyaz (9/16") x 20 feet => Nintendo (Donkey Kong)

Ayrıca, bunlar için kanal açmak amacıyla dremel ile saatlerce boğuşmaktan gerçekten çok yoruldum. En son wizofwar'un kabininde dremeli artık tutatamıyordum fazla ısıdan. Zaten kanalı açtım, dremeli son defa kapattım, bir daha açtım ama çalışmadı. Kısaca dremel'i yaktım!!! Neyse sonra tamir ettim...
Bu yüzden bu sefer "pro" lar bu işi nasıl yapıyorlar diye araştırdım ve amazon.com'dan da türkiye'de bir tülü bulamadığım bu freze uçlarını aldım.

Tabi bunlar için küçük bir el frezesi de alacağım. Makitanın ele oturan bir modeli var. Bizim ustalar "formika taşlama" diye biliyor o aleti (ne alakaysa). Neyse bu aparatın ucundaki bilya sayesinde frezeyi suntanın kenarlarında rahatça dolaştırabiliyorsunuz. Bıçaklar ise 3/4" ve 9/16" kalınlığında t-molding için birer tane.
Bunların dışında, yine orijinal pac-man, galaxian ve donkey kong kabinlerinin kontrol panellerinde kullanılan tarzda butonlar da sipariş ettim. Bunlar bildiğimiz microswitch'li (klik klik diye ses çıkaran) butonlardan değil.

Bunlara "leaf switch" buton deniyor ve erken 80'ler döneminde arcade kabinlerde bu butonlar kullanılıyor çoğunlukla. "Leaf switch" sanırım yaprak anahtar diye türkçeye çevrilebilir. Mekanizma çok basit, butonu itiyorsunuz, iki metal yaprak
birbirine değiyor. Tabi bunları aliexpress'de bulmak pek mümkün değil. Bunları da twistedquarter.com ve quarterarcade.com'dan aldım. Özellikle nintendo için olanlar (resimde gözükmüyor) kullanılmış orijinal...
Bunların dışında, jeton kapılarında "free play" amacıyla kullanacağım ışıklı kare butonlar da sipariş ettim. Bir süre sonra para atmaktan sıkıldığınızda veya etrafta bozuk para kalmayınca, bu butonlar imdada yetişecek...

Şimdi ebay'den aldığım orijinal Midway jeton kapılarımı ve bu tarz kapılara uygun çinden sipariş ettiğim yatay mekanik jeton mekanizmalarımı bekliyorum...
Şimdilik bu kadar...