Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: KARATIAN  (Okunma Sayısı 22167 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2007, 16:31:10 ÖS »

hhahha ik+ güzel bir fikir değil ya. bu enerjini daha faydalı bir konuya yöneltsek ya?

Dövüş oyunları piyasası BOR (beats of rage) yüzünden tıkandı kaldı. Adventure yazalım bir tane. 3D kartların hüküm sürdüğü bir çağda çoktan unutulmuş bir tür.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2007, 16:40:14 ÖS »

aaa evet aslinda lucas tarzi bir adventure gercekten super olur ama iyi bir senaryo lazim

Retro Hincal Uluc
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2007, 16:48:33 ÖS »

engine yazmaya ne gerek var;

alın size yapılmışı

http://www.adventuregamestudio.co.uk/

Alıntı
Adventure Game Studio (AGS for short) allows you to create your own point-and-click adventure games, similar to the early 90's Sierra and Lucasarts adventures. It consists of an easy-to-use development environment, and run-time engine.

The game interface is fully customizable, although the classic Sierra interface is supported by default. You need no programming experience to make a game using AGS - setting most game options is just a matter of point-and-click (though scripting is of course available if you prefer). AGS manages most of the game so that you don't have to - it provides load/save game functions, inventory management, and more.

Add in some interactions (ie. what happens when the player clicks on various things) and you're done. You can even create a standalone EXE file containing your entire game, which you can then distribute.

So, how much does it cost? Nothing. That's right, AGS is free, and you can even create commercial games with it (subject to license terms).

NOTE: AGS is not for everyone. To make more advanced parts of a game, such as cutscenes, you will need to be prepared to learn the scripting language. It is recommended that you have at least a basic knowledge of computers before attempting to use AGS - such as, you know what a PCX file is, you can think logically and you know the difference between your hard drive and your RAM.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2007, 16:53:35 ÖS »

silencer, link icin tesekkurler ama AGS sadece pc icin. Biz amiga icin bir oyun yapmayi konusuyorduk.

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2007, 11:32:38 ÖÖ »

aaa evet aslinda lucas tarzi bir adventure gercekten super olur ama iyi bir senaryo lazim

zincirleme kısa senaryolar silsilesi yapmak gerek. uzun soluklu bir adventure kodlamak ve hazırlamak çok zaman alır.

çok kısa (çok çok kısa: 1 ya da 2 ekranlık) hikayeler oluşturup, vakit buldukça bunları çoğaltarak oyunu büyütmek, bir nevi level mantığı da getirmek daha çabuk sonuç verir gibi geliyor. Bu fikir de gobliins'e benzedi biraz

yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2007, 22:34:29 ÖS »

beta-tester olarak a500 ile emrine amadeyim  Kahkaha
not: oyunun sonuna kurbaga gecirme ya da ördek vurma falan mi eklesek  Masum

Şu sıralar SDL Basic, Amiblitz ve C ile haşır neşirim. Fakat üçünde de henüz bu düzeyde bir program yazabilecek kadar ilerlemiş değilim. Bu proje için birileri "şu günlerde" bana destek olursa programı AMOS ile yazarım. Bana yardımcı olacak çılgın bi grafiker 1-2 yıl sonra ortaya çıkarsa dil tercihim değişebilir Kahkaha
Arda, hatta sen de PC versionunu yazarsın, sonra network desteği falan ekleriz.
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2007, 22:39:41 ÖS Gönderen: yatuyu » Logged
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Nisan 23, 2007, 00:25:58 ÖÖ »

Onur'u betatester olarak yazıyorum. Şimdi bana bi grafiker lazım Kahkaha

@Arda
Adventure hazırlamak nispeten daha ciddi bi iş yaw. IK+ vs. Barbarian eğlencelik bi proje. Yani şu sıralar tam aradığım türde bişey. Hatta kodu kafamda yazdım bile ben. Klavye başına geçtiğimde tıkır tıkır işler herşey. Ama söylediğin gibi bi oyun için kafa patlatmak lazım biraz. Benim de eğlencelik bi oyun için öyle kafa patlatmaya falan niyetim yok açıkçası
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Nisan 30, 2007, 13:37:44 ÖS »

Ne oldu proje? (fç günlerine dönmüş gibi hissettim bir an)

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Nisan 30, 2007, 18:07:58 ÖS »

Kimse grafikleri hazırlamaya yanaşmıyor. Grafik çizecek birileri çıkana kadar proje rafa kalktı. Pishti v1.2 üzerinde çalışıyorum şu sıralar.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Nisan 30, 2007, 18:26:21 ÖS »

Abijim size SCENE'ci arkadaşlar gerek.Bence.

Scene ci ve AmigA cı olarak bir bölünme olduğunu düşünüyorum camiada.

Ney
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: