Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merhaba  (Okunma Sayısı 16951 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 26, 2014, 11:50:38 ÖÖ »

Herkese merhaba,

Foruma internette tesadüfen rastladım. İzmir'de oturuyorum. 33 yaşındayım, bir üniversitede Araştırma Görevlisi olarak çalışıyorum. Hiç Commodore'um olmadı ama ilkokulda arkadaşlarımın sayesinde çok oynadım, kafa ayarı nedir, nasıl yapılır görmüşlüğüm var:)Sonraki yıllarda Sega Master System, Amiga 500 Plus ve Mega Drive'ım olmuştu.

Son birkaç yıldır özellikle Sega Master System ve biraz da Mega Drive merakım var. Küçük çapta bir kolleksiyoner ve oyuncuyum diyebilirim. Teknik mevzulardan pek anlamıyorum açıkçası. Sadece geçen sene youtube yardımıyla çalışmayan bir mega drive'ı söküp temizleyerek çalışır hale getirdim. Aynı şekilde oyunlar ve kolları da temizleyerek işlevsel hale getirdim. Alanım gereği (İngiliz Dili ve Edebiyatı) oyunları biraz da birer metin gibi görüyorum ve her oyunu bir hikayesi, senaryosu olan, roman veya öykü gibi bir anlatı aracı olarak görüyorum ve bu konuda akademik çalışmalar yapmayı da düşünüyorum.

Foruma emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Eminim buradaki tecrübeli insanlardan öğrenecek çok şeyim olacak. Hepinize kolay gelsin.

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2014, 11:56:04 ÖÖ »

Hoş geldiniz. Güzel bir tesadüf olmuş.

Umarım Amiga 500+ bir köşede duruyordur.

Bu arada İzmir tayfamız sık sık toplanıp görüşürler. Bir sorununuz olursa seve seve yardımcı olacaklardır.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2014, 12:09:57 ÖS »

Hoşbulduk, maalesef durmuyor. İleride yer problemim çözüldüğünde düşünüyorum tekrardan edinmeyi. Çok teşekkürler, zaman zaman başınızı ağrıtabilirim teknik konularda:)

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2014, 12:27:23 ÖS »

Selam. Aramıza hoşgeldiniz.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2014, 12:28:45 ÖS »

Hoş geldiniz... Bizimde sizden çok öğreneceklerimiz var. Akademik çalışmanızda (yaptığınızda) başarılar dileriz ve elimizden gelen yardımı yapmaya hazır olduğumuzuda bilmenizi isteriz...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2014, 12:32:03 ÖS »

Merhaba, hoş geldinidiz.

Oyunların hikayeleri sizi bu kadar çekiyorsa Japan RPG'leri ile ilgilenmelisiniz.

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2014, 12:46:12 ÖS »

Merhaba ronniefrown, hoşgeldin, ben de senin gibi yeni bir üyeyim ve keşke forumu daha önce keşfetseymişim diyorum Umarım sen de keyifli zamanlar geçirirsin..

Oyunlar ile ilgili akademik (veya hobi mahiyetli) çalışmalar yapacak olursan okumak isterim. Selamlar...

ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2014, 12:47:09 ÖS »

Teşekkür ederim, hoşbulduk. Hali hazırda akademik çalışmalarım var. Gotik Roman, Bilim Kurgu ve Fantazi Edebiyatı gibi alanlarda çalışıyor ve ders veriyorum. Yüksek Lisansım da Dracula ve Dr. Jekyll eserleri üzerine. Genel olarak oyunları bu bağlamda, birer kitap, metin gibi incelemek, üzerlerine makaleler yazma konusu benim için yeni diyebilirim. Önümüzdeki dönemlerde bu konular üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. Tabi ki oyun oynamak ve bunların koleksiyonunu yapmak her şeyden önce bir hobi ve keyif uğraşı, hobilerimiz bir nebze işimize yansırsa ne ala:)

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2014, 12:56:54 ÖS »

Castlevania serisinden size bayağ akademik malzeme çıkar gibime geldi

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2014, 13:04:46 ÖS »

Teşekkür ederim, hoşbulduk. Hali hazırda akademik çalışmalarım var. Gotik Roman, Bilim Kurgu ve Fantazi Edebiyatı gibi alanlarda çalışıyor ve ders veriyorum. Yüksek Lisansım da Dracula ve Dr. Jekyll eserleri üzerine. Genel olarak oyunları bu bağlamda, birer kitap, metin gibi incelemek, üzerlerine makaleler yazma konusu benim için yeni diyebilirim. Önümüzdeki dönemlerde bu konular üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. Tabi ki oyun oynamak ve bunların koleksiyonunu yapmak her şeyden önce bir hobi ve keyif uğraşı, hobilerimiz bir nebze işimize yansırsa ne ala:)
Hobiler bazen işimize yansıyabiliyor Örneğin retroculuk benim elektronik bilgi ve deneyimimi  geliştirmeme yardımcı oldu, onu da işimde zaman zaman kullanabiliyorum (bu arada ben de akademisyenim -Fizikçi). Ayrıca tam retro sayılmaz ama örneğin PS3'ün bilimsel hesaplarda kullanımı söz konusu olmuştu, ben şimdi PS4 ile neler yapılabilir onun beklemesindeyim ..... Edebiyat konusunda da, bence oyunlar üzerine çalışılabilecek epey konu var..

edit: Benim aklıma da Persona örneği geldi

devilx
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2014, 13:13:25 ÖS »

vay beee forumda ne cevherler var.
hoş geldiniz.

ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2014, 13:28:40 ÖS »

Bu oyunlara bir bakayım, tekrar sağolun. Evet, sevdiğimiz uğraşlarla işlerimizi çakıştırmak her zaman mümkün değil ama yapabildiğimiz ölçüde mutlu da oluyoruz:)

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2014, 13:33:10 ÖS »

Akumajō Dracula ya da bizim bildiğimiz ismiyle Castlevania serisi ilk olarak 1986 yılında yayınlanmış, onlarca sisteme port edilmiş ve hala yayınlanan Konami'nin efsane oyunlarındandır. Dracula ve korku öğeleri (karakterleri) içerdiğinden, çok platformda yer aldığından ve oyun dünyasının neredeyse ilk günlerinden bu yana yayınlanmasından dolayı, ilgiyi ve araştırmayı hak ediyor...

http://en.wikipedia.org/wiki/Castlevania

ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2014, 13:36:42 ÖS »

yok, estağfurullah..cevher falan haddimize değil:)..sadece tanışma alanı olduğu için bunları yazdım..zaten dediğim gibi koleksiyonum ve bilgim de henüz çok sınırlı.

ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 26, 2014, 13:46:06 ÖS »

Hobiler bazen işimize yansıyabiliyor Örneğin retroculuk benim elektronik bilgi ve deneyimimi  geliştirmeme yardımcı oldu, onu da işimde zaman zaman kullanabiliyorum (bu arada ben de akademisyenim -Fizikçi). Ayrıca tam retro sayılmaz ama örneğin PS3'ün bilimsel hesaplarda kullanımı söz konusu olmuştu, ben şimdi PS4 ile neler yapılabilir onun beklemesindeyim ..... Edebiyat konusunda da, bence oyunlar üzerine çalışılabilecek epey konu var..

edit: Benim aklıma da Persona örneği geldi

Bu arada blogunuzda mega drive için aşağıdaki ifadeyi gördüm;

"Oyunlarının plastik kutular içinde satıldığı ilk popüler oyun konsolu. Özellikle koleksiyoncuların/arşivcilerin hoşuna giden bir özellik bu."

Mega Drive'dan önce Master System oyunları da plastik kutularda satılmaktaydı, başka konsollar da var mıydı hatırlamıyorum.
« Son Düzenleme: Şubat 26, 2014, 14:07:02 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: