Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sanal gerceklik  (Okunma Sayısı 17727 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2014, 13:22:04 ÖS »

Resmi olarak çıktıysa Amazon'dan alınmalı kesin olarak.

O değilde deneyenler yazarsa bilgi sahibi oluruz.

@LW3D, arcade manyağıyım ama lütfen Xbox One ve P4 için çöp deme. Ben her türü seviyorum birazda ondan kaynaklanıyor. Bağlandım mı tam bağlanıyorum ama diğer sevdiğim şeyler ile de aramı iyi tutuyorum.

@LW3D bana Oculus Rift sözün var. Final sürümü çıktığı zaman isterim bilesin.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 17, 2014, 14:07:48 ÖS »

ben PS4'ünde, XBOX One'ında çöp olduğunu düşünüyorum özellikle konu VR olunca...

Oculus Rift geliştiricileri daha ilk günden konsolların ilgi alanları dışında olduğunu, 1080P'yi bile veremeyen cihazların VR için yeterli olamayacağını söylemişti.. VR sistemler için en az 2 x 1080P vermesi güzel sonuç için aranan özellikken, PS4 ve XBOX One son oyunları 1080P verdiklerinde sevindikleri bir ortamda Morpheus süper olsa ne olur ki? (Sony'nin VR Projesi). Oculus ya da diğerleri çıktığında, konsollarda kabak tadı verecektir. PC ve hatta tabletlerde, cep telefonlarında coşacaklardır...

Virtualboy tam bir fiyaskoydu. Ama güzel bir cihaz. Herkese öneririm. özellikle retro sistemlerle ilgilenenler için olmazsa olmazlardan.

Şu aile oyun lisanslaması vb konularda bir gelişme olsa konsollara biraz daha iyimser bakacağım ama PsVita'daki hataların tekrarlanmaması gerek. Bu arada bu jenerasyonda PS4 satışları daha ön planda. PS4 slim çıktığında bir kampanya yakalayıp almayı düşünüyorum.

Bu arada IllumiRoom projesinde bir gelişme yok mu? Ben kafasına zımbırtı takmayı sevmeyenlerdenim de
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 17, 2014, 14:18:50 ÖS »

ben PS4'ünde, XBOX One'ında çöp olduğunu düşünüyorum özellikle konu VR olunca...

Oculus Rift geliştiricileri daha ilk günden konsolların ilgi alanları dışında olduğunu, 1080P'yi bile veremeyen cihazların VR için yeterli olamayacağını söylemişti.. VR sistemler için en az 2 x 1080P vermesi güzel sonuç için aranan özellikken, PS4 ve XBOX One son oyunları 1080P verdiklerinde sevindikleri bir ortamda Morpheus süper olsa ne olur ki? (Sony'nin VR Projesi). Oculus ya da diğerleri çıktığında, konsollarda kabak tadı verecektir. PC ve hatta tabletlerde, cep telefonlarında coşacaklardır...

Virtualboy tam bir fiyaskoydu. Ama güzel bir cihaz. Herkese öneririm. özellikle retro sistemlerle ilgilenenler için olmazsa olmazlardan.

Şu aile oyun lisanslaması vb konularda bir gelişme olsa konsollara biraz daha iyimser bakacağım ama PsVita'daki hataların tekrarlanmaması gerek. Bu arada bu jenerasyonda PS4 satışları daha ön planda. PS4 slim çıktığında bir kampanya yakalayıp almayı düşünüyorum.

Bu arada IllumiRoom projesinde bir gelişme yok mu? Ben kafasına zımbırtı takmayı sevmeyenlerdenim de

Kardeşlik olayları var hala Xbox One ve PS4'de ama ben o olaylara sıcak bakmayı bırakalı uzun yıllar oldu.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2015, 09:59:48 ÖÖ »

Oculus Rift'de gelişmeler varmış.
Umarım yüksek fiyatlarla satışa girmez de alıp kullanabiliriz

http://www.donanimhaber.com/zamazingo/haberleri/Oculus-Rift-crescent-bay-Olmeden-once-mutlaka-deneyin.htm

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2015, 11:19:28 ÖÖ »

Dün izlemiştim videoyu. Mesut Çevik öve öve bitiremiyor cihazı. Bir önceki modeline 2000TL istiyorlar sahibinden.com'da. Kimbilir buna ne fiyat çekicekler.

Amazon'dan almak lazım ama orada da fiyat yüksek olacak vergisidir cart curt derken 2000 TL'ye yakın olur yine. Gerçi Amazon aldığı vergiyi geri ödeyen bir firma ama bu ürünün kutusu büyük olmayacağı için sorun olmaz ama bu seferde fiyat işi bozuyor.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2015, 13:41:17 ÖS »

Ürün 300 USD civarında satılacaktı... Bir değişiklik olmazsa bu civarda bir fiyatı olmasını bekleyebiliriz.

yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2015, 15:14:56 ÖS »

https://www.oculus.com/order/ burda 350 usd
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2015, 16:10:53 ÖS »

Bunlar Development kit...Geliştiriciler için... seri üretime geçtiği zaman, hem daha sorunsuz, hem de sıkıntısız bir ürüne, daha uygun fiyata ulaşma imkanı olacaktır...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 09, 2015, 16:44:42 ÖS »

Bu cihazı konsollara bağlayabilecek miyiz ? Videolar var bağlamışlar ama kendine özel oyunlarına göre sönük gibi geldi bana. Mesut Çevik'in deneyim ettiği videoyu yaşamak lazım ki cihaz nedir ne değildir görelim. Test etmelik mekan olursa İstanbul'da hemen giderim kafaya koydum.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 09, 2015, 20:43:45 ÖS »

kaç kişi  bunu kafasına takmak ister bence tutma noktasında çok etkili olmaz bu sistem 3d olayı gibi merak düzeyinde kalır gibi geliyor bana ama genede belli olmaz.

DrIceCream
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 09, 2015, 20:47:34 ÖS »

Bu sanal gerçeklik birazda youtuber dediğimiz kisilerin sayesinde yayilacak gibime geliyor. Kardesimden gözlemlediğim kadarıyla youtuberlar ne kullanıyor ve oynuyorsa onu oynamak ve satın almak istiyor.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 08, 2016, 16:57:32 ÖS »

Konu 1 yıldır uyuyormuş uyandıralım. Geçtiğimiz haftasonu GAMEX'16'ya sırf bu sanal gözlükleri görmek için gittim ve HTC VIVE'ı deneme şansım oldu. VIVE dışında gözlerim Oculus Rift CV1'i aradı ama maalesef fuarda Rift yoktu. Playstation VR sadece bir adet vardı onda da bayağı bir kuyruk bekledim. Beklerken gözlüğü yakından inceleme şansım oldu. Uzunca bir süre bekledikten sonra işlerim sebebiyle denemeden fuardan ayrıldım. (Zaten PS-Vr almayıda düşünmüyorum).
Daha önce Oculus'un DK2'sini denemiştim, görüntü pixel pixel olmasına rağmen beyninizi müthiş kandırıyor fakat sonrasında aman Allah'ım o nasıl bir baş ağrısı ve mide bulantısıdır!!!
Gelelim Vive'a, HTC olayı aşmış beyler; mükemmel hissiyat, sıfır mide bulantısı ve üstelik gözlük beklediğim kadar ağırda değildi. 15 dk tepemde uçan ufolara ateş ettim onların bana lazer atışlarından eğilerek, yamularak yana adım alarak ve bazende sol elimdeki kalkanımı kullanarak kaçtım. Tabi arada ufoları boşverip etrafımı dolaştım inceledim. Acayip keyif aldım. Şimdiden nasıl alabilirim diye araştırmalara başladım
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Aralık 08, 2016, 21:21:29 ÖS »

Oculus DK2'de pozisyon takibi (position tracking) olmadığından mide bulantısı ve baş dönmesi yapıyordu...Beni de perişan etmişti.. Ama daha sonra position Tracking eklediler...Fena olmaması gerek... PS-VR için de güzel şeyler duydum...Keşke deneyebilseymişsiniz...

Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 09, 2016, 11:33:48 ÖÖ »

Her iki ürünü de kullananlar HTC'yi daha başarılı buluyor, tabi ne kadar deniyorlar hangi oyunları test ediyorlar bilmiyoruz. Ben WW2 savaş uçakları simülasyonları için bir tane almayı düşünüyorum ama biraz kararsızım. Hem çok pahalı hem de ikinci jenerasyonların çok daha güzel olacağı yazılıp çiziliyor.

LW3D, açıkçası PS VR'ı denememe 2 arkadaş kalmıştı önümde cihazı dışarıdan bayağı bi gözlemledimcihaz ile kullanıcının gözleri arasında aralık vardı oradan ışık alacağını düşündüm iştahım kaçtı. Belki ayarlanıyordur ama oradaki görevli uğraşmamak için salla geç modundadır bilemiyorum.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: