Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelYeni Nesil Amiga, ama Hangisi?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni Nesil Amiga, ama Hangisi?  (Okunma Sayısı 12531 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 25, 2014, 19:50:38 ÖS »

Avantajı her şeyi her an pes etmeye hazır 25 yıllık bir kartın üzerine kurmuyorsun. Dez avantajı OCS/ECS/AGA uyumluluğun yok. 68k işlemciye ihtiyacın olur mu bilmiyorum ama 68k işlemcin yok. Gerçi ECS'ye talep olsaydı bu güne kadar birileri minimig üzerinden bir OCS kartı yapardı.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 25, 2014, 20:32:10 ÖS »

68k emülasyonu AmigaOS4'te tümleşik olarak mevcut. (Kickstart ile birlikte yükleniyor). "OS friendly" olan tüm 68k uygulamalar çalıştırılabiliyor.

Eski oyunlar oynanmak istendiğinde UAE emülasyonu gerekir.

Her ikisi de mevcut işlemci gücüyle pek dert olmayan şeyler...

Alper
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 25, 2014, 21:46:43 ÖS »

@Alpyre: Senin E-UAELoad'un benzeri var mı AmigaOS 4.x ve MorphOS 3.x için?

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 26, 2014, 00:07:29 ÖÖ »

Peki ben bir soru sorayım.

Bu ppc anakartlar ile classic+ppc accelarator 'ler arasında ne fark var kullanım açısından.

Yeni anakartların sağladığı güncel teknoloji unsurlarını sormuyorum. (usb, musebe, pcie vs gibi )

Bu arada juda, amacın süper, camiaya katkısı büyük olacaktır bu ve bunun gibi konuların

Teşekkür ederim.

Klasik işletim sistemlerinde aslında PPC kullanamıyorsun. Ancak PPC kullanan yazılımlar PPC'den yararlanabiliyor. Mesela JPEG datatype PPC veya 68K olabiliyor (3. parti) ve hangi işlemciye uygun datatype kullanıyorsan o işlemci üzerinde işleniyor ama ekran kartının sürücüsü PPC desteklemiyorsa e görsel ekrana basılırken gene 68K işlemci kullanılarak ekran kartına gönderiliyor... İşletim sisteminin çok az bir bölümü PPC üzerinde çalışıyor ve bu yüzden aslında PPC genelde atıl durumda kalıyor. Yani aslına bakarsan klasik sistemler üzerindeki PPC turbo kartlar OS4 çıkana kadar yeteri kadar destek olmadığından kandırmaca dışında bir şey değildi. Benim 1200 PPC'den algıladığım, klasik sistemlerde OS4 kullanmayacaksanız PPC'nin tamamen gereksiz olduğu. Oyun oynayacaksanız 68000 veya 68030, desktop kullanıp işletim sistemini kurcalayacaksanız da 68040 ama biraz da uyumsuzluklarla uğraşıp onları çözeyim derseniz; yani macera isterseniz 68060 kullanın derim. 68060, klasik Amiga için gayet hızlı ama bir o kadar da uyumluluk sorunları olan bir işlemcidir ama işletim sistemi ve yazılımlara ince ayarlar ve doğru library ve handler kombinasyonlarıyla sorunsuz çalıştırılabilir ama PPC ve klasik Amiga mı? ... Keşke şu 200Mhz hızındaki 68k kartlar üretilseydi...

OS4 için durum tabi farklıdır ancak ben kullandığımda klasik sistemler için OS4 henüz çıkmadığı için kullanma fırsatım olmadı. Sinan Gürkan bir ara MicroA1'i ile Üsküdar'da Mathman'in düzenlediği bir toplantıya gelmişti orada onun üzerinde kullanmıştım ve çok akıcı ve AmigaOS olduğunu sonuna kadar hissettiriyordu. Bu nedenle de aslına bakarsanız ben eğer yeni nesil bir Amiga alacak olsam Amiga1 kartları tercih ederim. Mümkünse XE ama MicroA1'e de hayır demem.

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
Next Color Cube - SGI O2 - Sun Ultra Enterprise 1
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
Atari 1040 STE Amstrad CPC4
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 26, 2014, 00:16:14 ÖÖ »

@Simon (Özay Turay):
Var. GlUAE. Aminet'te mevcut. Ben de ondan esinlendim zaten. Gerçi benimkinden kat be kat daha islevli bir şey o.

Edit: AmigaOS4 için tabi. MorphOS'de var mı bilmiyorum.

Alper
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: