Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPİM? KİM ?? UKİM ??? Ptt'de neler oluyor.
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PİM? KİM ?? UKİM ??? Ptt'de neler oluyor.  (Okunma Sayısı 188017 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Mart 13, 2015, 22:30:01 ÖS »

Bence de var. 2 paketim kayıp (:

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #61 : Mart 13, 2015, 22:42:15 ÖS »

Gönderimdeki hız PTT'nin değil karşı tarafın hızını gösterir bence. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Mart 13, 2015, 23:08:51 ÖS »

Paketler Çinden mi?

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #63 : Mart 13, 2015, 23:14:51 ÖS »

Benim son 1 aydır İngiltre'den aldığım 2 ürünüm ortalıkta yok. Daha önce aynı satıcıdan 12 kere alışveriş yaptım 1 hafta içinde ürünler elimde olmuştu yani satıcı yönünden sıkıntım yok, zaten adama durumu bildirince 3 GBP kayıtlı posta ücreti karşılığında tekrar ürünleri gönderiyor. Bana kimse PTT'yi övmesin kaçıncı kayıp normal kargo'da. Özay'ın dediği gibi PTT'nin değil Royal Mail'in başarısıdır bu.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #64 : Mart 13, 2015, 23:25:16 ÖS »

Takip numarası yoksa, gümrük masrafı olan paketler bazen tebligat yapmayı unuttukları(!) için şubede kalabiliyor. Bir süre bekledikten sonra geri gidiyor. Şubeye gidip kontrol etmekte fayda var.

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #65 : Mart 13, 2015, 23:36:28 ÖS »

Takip numarası yoksa, gümrük masrafı olan paketler bazen tebligat yapmayı unuttukları(!) için şubede kalabiliyor. Bir süre bekledikten sonra geri gidiyor. Şubeye gidip kontrol etmekte fayda var.

Onu da yaptım, merkez postanesinde 3 ayrı bölüme gittim ama gene de sonuç yok. Neyse ki İngiltre' deki satıcılar anlayışlı yerine yenisini gönderiyorlar ama ülke puanımız düşüyor, satıcılar göndermedikleri ülkeler arasına Türkiye'yi de katıyorlar.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #66 : Mart 14, 2015, 10:51:14 ÖÖ »

10 nunda ben verdim 12 sinde ingiltereye girmiş 13 de teslim etmişler
dağıtım zamanına denk geldim sanırım

Gönderimdeki hız PTT'nin değil karşı tarafın hızını gösterir bence. Kahkaha

aynen benimde 2 ürün kayıp bazen yabancılar kayıtlı posta fiyatlarını abartınca
kayıtsız posta ile ürün alınca artık kayıp oluyor kayıtsız posta birdaha tövbe ptt yi mecburen övücez aras yurtiçi vs girdinmi kargo fiyatı iki katına çıkıyor

Benim son 1 aydır İngiltre'den aldığım 2 ürünüm ortalıkta yok. Daha önce aynı satıcıdan 12 kere alışveriş yaptım 1 hafta içinde ürünler elimde olmuştu yani satıcı yönünden sıkıntım yok, zaten adama durumu bildirince 3 GBP kayıtlı posta ücreti karşılığında tekrar ürünleri gönderiyor. Bana kimse PTT'yi övmesin kaçıncı kayıp normal kargo'da. Özay'ın dediği gibi PTT'nin değil Royal Mail'in başarısıdır bu.
« Son Düzenleme: Mart 14, 2015, 10:57:52 ÖÖ Gönderen: izmirmaster » Logged

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #67 : Mart 14, 2015, 13:09:01 ÖS »

Fatih'cim İngiltre'de (Londra gibi büyük şehirlerde) Posta günde 2 kez dağıtıma çıkıyor, iş Türkiye'den gönderilen kargo İngilter'ye giriş yapabilsin  Muhakkak alıcıya ulaşıyor. Nereden biliyorsun dersen 6 ay Londra'da yaşamışlığım ve şu an yakın arkadaşıma devamlı istediği mlz. gönderiyorum, gönderdiğim koliler en geç bir hafta içerisinde elinde oluyor.
Darısı bizim PTT'nin başına diyorum inşallah 
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #68 : Mart 14, 2015, 14:35:38 ÖS »

BÜLENT USTAM bende sende niye bu kadar sinclair var diyorum
6 ayda temizlemişsin ingiltereyi

Fatih'cim İngiltre'de (Londra gibi büyük şehirlerde) Posta günde 2 kez dağıtıma çıkıyor, iş Türkiye'den gönderilen kargo İngilter'ye giriş yapabilsin  Muhakkak alıcıya ulaşıyor. Nereden biliyorsun dersen 6 ay Londra'da yaşamışlığım ve şu an yakın arkadaşıma devamlı istediği mlz. gönderiyorum, gönderdiğim koliler en geç bir hafta içerisinde elinde oluyor.
Darısı bizim PTT'nin başına diyorum inşallah 

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Mart 14, 2015, 15:36:36 ÖS »

BÜLENT USTAM bende sende niye bu kadar sinclair var diyorum
6 ayda temizlemişsin ingiltereyi

Tekrar gidebilsem esas o zaman gör Fatih'cim.  Kahkaha
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #70 : Mart 30, 2015, 13:33:52 ÖS »

Paketler Çinden mi?

Biri Japonya biri Çin'di. Nihayetinde refund oldu gitti ama Japonya'dan gelen paketi PTT'nin hiç ettiğine eminim.

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #71 : Mart 30, 2015, 15:59:27 ÖS »

Daha önceki mesajımda yazdığım gibi  İngiltre’den almış olduğum  Sinclair ZX Microdrive Replacement Faceplate / Fascia ve Sinclair ZX / QL Microdrive Cartridges  kargo’da ! kayboldu, satıcının iyi niyeti sonucu  ürünler sadece kayıtlı posta ücreti ödeyerek tekrar tarafıma gönderildi ama aşağıda göreceğiniz gibi ayın 15’de kargo’ya verildi, 23’ünde Türkiye’ye girdi oradan Gümrüğe sevk edildi ondan sonra kargo’dan haber yok.  Satıcı yönünden hiçbir sorunum yok daha önce en az 10-12 kez alışveriş yaptım ve en geç bir hafta içerisinde ürün elimde olmuştu.  Kargolarımız Gümrükte ve PTT’de alenen iç ediliyor. Bunun haricinde 4 adet daha kargom ortalıkta yok. PTT güzel çalışıyor diyenlere duyurulur !  Arkadaşlar bu kargo’yu soruşturmak için nereye başvurmam gerekiyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen.

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #72 : Mart 30, 2015, 16:17:25 ÖS »

PTT fobili bir adam olduğumu herkes bilir, PTT'yle (isteyene) ürün göndermekle beraber yurtiçinde asla PTT ile bir şey almam (bu yüzden epey şey kaçırdığım oldu bu forumda hatta). Hadi yurtdışında fiyatlar güzel diye gümrük çilesine ve PTT'ye katlanalım diyoruz da bu sefer de elimize bir şey ulaşmıyor...

Bence genel sorun: gümrük ve PTT'yle ilgili herhangi bir sorun yaşandığında muhatap bulunamıyor. Şikayet edilebilecek herhangi bir birim yok, müşteri hizmetleri denilen ne idüğü belirsiz birimleri sabahtan akşama Markafoni'de takılıyor. Şu an toplam 5 kargom kayıp PTT'de, ikisi kayıtlı bunların ama call center'da telefonu açan her akıllı başka cevaplar verip başka telefon numaralarına yönlendiriyor.

Daha önceki mesajımda yazdığım gibi  İngiltre’den almış olduğum  Sinclair ZX Microdrive Replacement Faceplate / Fascia ve Sinclair ZX / QL Microdrive Cartridges  kargo’da ! kayboldu, satıcının iyi niyeti sonucu  ürünler sadece kayıtlı posta ücreti ödeyerek tekrar tarafıma gönderildi ama aşağıda göreceğiniz gibi ayın 15’de kargo’ya verildi, 23’ünde Türkiye’ye girdi oradan Gümrüğe sevk edildi ondan sonra kargo’dan haber yok.  Satıcı yönünden hiçbir sorunum yok daha önce en az 10-12 kez alışveriş yaptım ve en geç bir hafta içerisinde ürün elimde olmuştu.  Kargolarımız Gümrükte ve PTT’de alenen iç ediliyor. Bunun haricinde 4 adet daha kargom ortalıkta yok. PTT güzel çalışıyor diyenlere duyurulur !  Arkadaşlar bu kargo’yu soruşturmak için nereye başvurmam gerekiyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen.

Valla tamamen kaybolmuş da olabilir, bir yerde bişeylerin altında kalmış da olabilir. Benim 5 ay sonra aldığım paket de oldu (:

« Son Düzenleme: Mart 30, 2015, 16:19:15 ÖS Gönderen: eiji » Logged

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #73 : Mart 30, 2015, 16:18:07 ÖS »

PTT fobili bir adam olduğumu herkes bilir, PTT'yle (isteyene) ürün göndermekle beraber yurtiçinde asla PTT ile bir şey almam (bu yüzden epey şey kaçırdığım oldu bu forumda hatta). Hadi yurtdışında fiyatlar güzel diye gümrük çilesine ve PTT'ye katlanalım diyoruz da bu sefer de elimize bir şey ulaşmıyor...

Bence genel sorun: gümrük ve PTT'yle ilgili herhangi bir sorun yaşandığında muhatap bulunamıyor. Şikayet edilebilecek herhangi bir birim yok, müşteri hizmetleri denilen ne idüğü belirsiz birimleri sabahtan akşama Markafoni'de takılıyor. Şu an toplam 5 kargom kayıp PTT'de, ikisi kayıtlı bunların ama call center'da telefonu açan her akıllı başka cevaplar verip başka telefon numaralarına yönlendiriyor.

Valla tamamen kaybolmuş da olabilir, bir yerde bişeylerin altında kalmış da olabilir. Benim 5 ay sonra aldığım paket de oldu (:

« Son Düzenleme: Mart 30, 2015, 16:20:22 ÖS Gönderen: eiji » Logged

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #74 : Mart 30, 2015, 16:50:15 ÖS »

eiji haklısın ama hepsi aynı, PTT'si, Yurtiçi'si, Aras'ı. Geçtiğimiz Cumartesi günü eşimin yaşgünüydü, perşembe günü hepsiburada.com'dan eşime telefon aldım, adamlar cuma günü kargo'ya verdiler, şu an oldu kargo hala yok, sitelerinden baktığımda dağıtıma çıktı diyor. Telefon açmıyorum açarsam ağzıma geleni söyleyip küfürü basacağım çünkü. Kendim gidip alsaydım da bu stresi yaşamasaydım diyorum. Allah yurtiçi, yurtdışı kargo bekleyenlere peygamber sabrı versin yoksa kafaları tırtlatacağız.
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: