Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımC64 copy board devre şeması
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64 copy board devre şeması  (Okunma Sayısı 6398 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kirkoryan
Ziyaretçi
« : Mayıs 20, 2014, 13:07:14 ÖS »

Selam arkadaşlar elimdeki c64 oyunlarını temize çekmek istiyorum ve bunun için copy board kartuşu yapmak istiyorum elinde devre şeması olan var mı? Copy board yapıp elimdeki oyun ve programları temize çektikten sonra isteyen arkadaşlarada oyun kopyalayıp gönderebilirim ücretsiz olarak tabiki hediye
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2014, 14:10:06 ÖS »

Evde bir yerde copy board olmalı ama nasıl bulurum, ne zaman yollarım birşey söylemem güç... Ama neden tape'den PC'ye (kayıt cihazı) aktarıp, PC'de arşivleyip, istediğinde PC'den kasete yazdırmıyorsun?

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2014, 15:02:24 ÖS »

Evde bir yerde copy board olmalı ama nasıl bulurum, ne zaman yollarım birşey söylemem güç... Ama neden tape'den PC'ye (kayıt cihazı) aktarıp, PC'de arşivleyip, istediğinde PC'den kasete yazdırmıyorsun?
Teşekkür ederim LW3D elimde bol miktarda kaset olarak oyunlar mevcut bir kaç sene önce forumda bi arkadaş satıyordu almıştım bazı kasetlerde tek oyun veya iki oyun var onların hepsini yeni kasetlerde bir araya getirmek istiyorum (zamanında paket oyun diye satılan tarzda yapıcam) ve o şekilde saklıcam ayrıca forumda ihtiyacı olan arkadaşlarada faydam dokunsun diye istedikleri zaman kopyalayıp gönderebilirim amaç bu yani,aslında 3 sene kadar önce forumda line in bağlantısını görmüş uygulamış ve çalıştırmıştım internetten oyun indirip mp3 playerla yükleyip oynamıştım ama kaset olayı daha nostaljik olduğu için tercih sebebim ve bu şekilde hepsinin kafa ayarıda aynı olacağı için kafa ayarı derdide kalkmış olacak 90 lı yıllardada bu şekilde kullanıyordum kafa ayarı sıkıntısı yaşamıyordum

Ayrıca yollayacağın copy board u kendime yaptıktan sonra iade ederim
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2014, 16:06:06 ÖS »

Akşam bir aksilik olmazsa bir bakayım...

Not: Bu şekilde söz verip, bulamadığım, ilgilenemediğim çok arkadaş oldu Lütfen şimdiden olası gecikme için kusura bakma....

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2014, 16:25:03 ÖS »

Akşam bir aksilik olmazsa bir bakayım...

Not: Bu şekilde söz verip, bulamadığım, ilgilenemediğim çok arkadaş oldu Lütfen şimdiden olası gecikme için kusura bakma....
Yok abim niye kusura bakayım kusura bakıcak bir şey yok ne zaman müsait olursan o zaman bak acelesi yok bugün olur yarın olur haftaya olur ne zaman istersen ilgilendiğin için teşekkür ederim
asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2014, 02:18:35 ÖÖ »

Copy board devre şeması nı bulmamız mümkünmü ?

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2014, 09:14:14 ÖÖ »

Sanırım şu devrenin sadece alt tarafını kullanarak (paralel porta giden kabloları C64'e bağlayarak) Copy Board yapabiliriz.

Kaynak: http://www.amibay.com/showthread.php?2568-C64-tape-duplicator-vintage-hackery-for-Zetr0-rkauer-etc/page2

* Upgraded C64S version 1.1 - draft.gif (11.59 KB, 660x471 - Görüntüleme: 1493 kez.)

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: