izliyorum, çok güzel..yalnız bir önceki videoda master systeme biraz haksızlık yapılmış gibime geldi:) seslerde ben öyle ahım şahım bir fark göremedim ve nes'in satış rakamlarında şişirmeler yapıldığı ile ilgili internette bir çok kaynak buldum..donanımı ve renk kalitesi de nes'in bir hayli ilerisinde..her iki sistemin de 2. versiyonları downgrade'e maruz kalmış..neyse, göreceli kavramlar tabi bunlar..ilgiyle takip ediyoruz.
teknik olarak ses çipi daha iyi olsa da her oyunun bu çipten tam anlamıyla faydalanma başarısı tartışılır. bir de master system control padleri nes'inkilere göre çok başarısız bulunmuş ama ben buna da katılmıyorum:) çarpraza gitmeniz gereken oyunlarda master system kolu çok daha başarılı ve rahat diye düşünüyorum. dayanıklılık anlamında da konsolların bugün ki durumlarına bakarak sms tank gibi, sorunsuz tasasız çalışırken nes'in region code, 72 pin kartuş yuvası değişimi,kaset okumama, sararma kararma gibi birçok sorunu can sıkıyor. Nes'in oyun kitaplığı çok geniş, sms'in ise oyunlarının kutulu olarak kitaplığınızdaki duruşu bambaşka:)
Bir Sega hastası olarak size katılıyorum ve eklemek istediklerim var.
Nes gerçekten çok iyi bir konsol.Neden mi?Bir konsolu iyi yapan nedir? Görüntü,ses,ergonomi,sağlamlık,fiziksel görünüş vssss bence bunların hepsi boş laf.Bir konsolu başarılı kılan,(özellikle 80'li-90'lı yıllarda)
o konsolun oyun kütüphanesinin genişliğidir.Nintendo,NES/FAMICOM için hem kendi oyun yaptı,hem de diğer oyun şirketlerine,konsolları için oyun yapmaları için her türlü kolaylığı sağladı.Namco,Bandai,Konami,Kemco,Hudson vsss Bu firmalar kartuş plastiğine kadar kendileri tasarladı,oyunlar bol çeşitli olunca,Nintendo hem kendi oyunlarından hemde konsolundan Japonya'da parsayı topladı.İki yıllık bir oyun birikimiyle de dünya pazarına açıldı ve çok başarılı oldu.
Peki Sega,SMS için ne yaptı.Bence hiçbirşey yapmadı.Üçüncü parti oyun firmalarının SMS için ürettiği tek bir kartuş bile yok.Üçüncü parti firmalardan aldığı oyun yazılımlarını kırparak ve kendi geliştirdiği oyunlarla ilerlemeye çalıştı.MARK 1000,MARK 3000'ne dönüştü;
MARK 3000,SEGA MASTER SYSTEM'e dönüştü vsss.Sonuç gitgide kalitesi düşen bir konsolla,NES/FAMICOM oyun kütüphanesinin yarısı kadar bir oyun kütüphanesi ile başarılı olunur mu? Ancak bu kadar olunur.
En başta da söylediğim gibi "Herşeye rağmen seviyorum seni be SEGA"
Cengiz Bey videolarınız çok güzel olmuş,bence en iyi videolarınız bu ikisi.
Hem 72 hem 60 pin destekleyen klon cihaz,en çok ilgimi çeken ayrıntı oldu