|
ibo1973
|
 |
« : Haziran 10, 2014, 16:38:50 ÖS » |
|
Bir e ticaret sitesi açmak istiyorum ancak tecrübem pek yok bu konularda eh bu sitedeki insanlarda genelde yaşça tecrübece yerine oturmuş kişiler diye düşünüyorum aramızda acaba e ticaret sitesi olan işleten varmıdır varsa ne tür anlaşmalarla hangi yazılımla siteyi işletiyor açılış maliyeti noldu siteyi açtığına memnunmu bu konuda al şu firma ile görüş ben burdan yardım aldım çok menun kaldım diyebilicek olan varmıdır .
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2014, 17:26:39 ÖS Gönderen: ibo1973 »
|
|
|
|
|
|
netdigital
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2014, 17:53:48 ÖS » |
|
Selamlar İbo, Sitede çok mesaj yazmam ama hergün takip ederim, konu benim ilgi alanım olunca yazma ihtiyacı hissettim.
Bende e ticaretle ilgileniyorum, daha önce site açtım ama şu an açık pazar denen sistelerdeyim (gg,sanalpazar,sahibinden)
Açıkçası site açmak çokda zor değil, kontrol bende olsun dersen opencart tavsiye ederim ücretsizdir, ama çok uğraşmak istemem dersen ideasoftu önerebilirim. Fiyatıda paketine ve isteklerine göre 1500 tl ile 10.000 tl arası değişir.
Ama şunu hiç unutma site açmak değil önemli olan, önemli olan siteni ayağa kaldırmak, buda reklam ve seo ile olur, yani kısacası para ve emek ister,
Seni karamsarlığa düşürmek istemem ama bu kadar büyük siteler bile ayakta duramazken site açıp ordan para kazanmayı düşünmek hayal bence.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2014, 18:08:57 ÖS » |
|
bunların farkındayım kısmet diyelim. ideasoft ' u araştııyım bi sağol önerin için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2014, 18:49:20 ÖS » |
|
@ibo1973: kaç ürün satacaksın? nereye satacaksın? ödemeyi nasıl almayı düşünüyorsun?
Ürettiğin 4-5 ürünü satmak başka, yüzlerce ürünü satmak farklı bir yaklaşım gerektirir. OpenCart vs. bir ara baktım. Güzel bedava script...Ama Wordpress her işe gelir, eklentisi ve desteğide çoktur. Bakılabilir. Özellikle yüzlerce ürün satmayı düşünmüyorsan...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2014, 19:08:04 ÖS » |
|
@ibo1973: kaç ürün satacaksın? nereye satacaksın? ödemeyi nasıl almayı düşünüyorsun?
Ürettiğin 4-5 ürünü satmak başka, yüzlerce ürünü satmak farklı bir yaklaşım gerektirir. OpenCart vs. bir ara baktım. Güzel bedava script...Ama Wordpress her işe gelir, eklentisi ve desteğide çoktur. Bakılabilir. Özellikle yüzlerce ürün satmayı düşünmüyorsan...
satıcak ürün çok ta en temelde laptop yedek parçası çok bol miktarda mevcut 2 el ayrıca işyerinde sattığımız diğer ürünler vs var yani aslında oldukça ciddi düşünüyorum alıcı bulunurmu laptop yedek parçalarında bulurum gibi gliyor 2 el demek ucuza satabiliceğim ürünler demek ayrıca alternatif yerlerden kolay kolay bulunucak şeyler değil satmayı planladığım ürünler parçalar ürettiğim ve para kazandığım tek ürün oyun pedalı/usb ayak pedalı hepsini koy bir kenara tek başına ayda 2 tane bundan satsam gene masrafını çıkartır sitenin . mesele şu ki tecrübem hiç yok konu hakkında internetten bir şeyler aldım ancak hiç satmadım yada bi kaç tane bi şey satmışımdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Atacan
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2014, 23:38:11 ÖS » |
|
Bence Kendinize ait bir site kurmak yerine her gün binlerce insanın girdiği sitelerden birinde (Sahibinden gittigidiyor sanalpazar) vb. Dükkan açmak çok daha mantıklı olur. Reklamı onlar yapar siz işiniz yaparsınız.
|
|
|
|
|
|
Saygılar....
'80 Doğumlu İzmir'li
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2014, 23:46:12 ÖS » |
|
Bence Kendinize ait bir site kurmak yerine her gün binlerce insanın girdiği sitelerden birinde (Sahibinden gittigidiyor sanalpazar) vb. Dükkan açmak çok daha mantıklı olur. Reklamı onlar yapar siz işiniz yaparsınız.
bu açıdan bakınca çok mantıklı ama ben şöyle düşünüyorum onların sitesi onların kuralları gibi bakıyorum bunun yanı sıra kendi sitemi açtıktan sonra bunlarıda değerlendirebilirim yine yani kendi sitem + altarnatifler şeklinde olabilir gibi düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2014, 00:09:22 ÖÖ » |
|
Geleceğe yatırım ve kalıcı olmak için kendi sitenizi açmanızı öneririm...Ama aynı zamanda ikinci el sitelerde satış yapıp, müşterilerle bağlantı kurmak, zamanla kendi sitenize yönlendirmeniz yerinde olacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2014, 10:24:28 ÖÖ » |
|
Geleceğe yatırım ve kalıcı olmak için kendi sitenizi açmanızı öneririm...Ama aynı zamanda ikinci el sitelerde satış yapıp, müşterilerle bağlantı kurmak, zamanla kendi sitenize yönlendirmeniz yerinde olacaktır.
aslında tam olarak aklımdam bu geçiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
burcincerci
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 11, 2014, 13:57:42 ÖS » |
|
bence kendin hiç uğraşma en güzeli bu site. bir çok markada buradan satış yapıyor. başın ağrımaz sen sadece satışınla ilgilenirsin. http://www.hemenal.com/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2014, 17:09:27 ÖS » |
|
bence kendin hiç uğraşma en güzeli bu site. bir çok markada buradan satış yapıyor. başın ağrımaz sen sadece satışınla ilgilenirsin. http://www.hemenal.com/diğer sitemin host sağlıyıcısınada danıştım genellikle opencart tercih ediyorlar dedi bende bunu tercih ederek ufaktan başlangıç yaptım. Şimdi bana en zor gelen kısım sanal poslar kısmı ki benim burda özel bir durumum söz konusu çalıştığım şirketten aldığım paynet diye bir sistem kulanıyorum zaten vede memnunum payneti buraya uydurmanın bir yolunu arıyorum olaki özel bir durum olduğundan bilen çıkmaz sanıyorum ama bilen varsada ücretli yada ücretsiz bunu ayarlatmak istiyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2014, 22:35:30 ÖS » |
|
http://hburda.com/ alan adı ile siteyi açmak adına ilk adımı attı open source açık kaynak kodlu open cart yazılımını tercih ettim cgt de grafik işleri ile uğraşan ardaşlardan bana bir logo tasarlıyabilicek biri varmıdır acaba site için ana sayfaya ekliyicem bu logoyu .
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2014, 00:42:26 ÖÖ Gönderen: ibo1973 »
|
|
|
|
|
|
EMREZ
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2014, 17:45:01 ÖS » |
|
Selam. Eticaret'te 5 yıl çalıştım şimdi ara ara yine destek veriyorum. yazılım dersen 100 üzeri data base , 100 sayfa üzerinde asp 50 kadarda aspnet program yazdım. hatta özel bir bankanın kodlarının bir kısmını ben yazdım. gerek güvenlik gerek başvuru neler gerekir iyi bilirim. ne ticareti düşünüyorsunuz internette ?
|
|
|
|
|
|
this is amiga speaking.
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2014, 19:44:43 ÖS » |
|
Selam. Eticaret'te 5 yıl çalıştım şimdi ara ara yine destek veriyorum. yazılım dersen 100 üzeri data base , 100 sayfa üzerinde asp 50 kadarda aspnet program yazdım. hatta özel bir bankanın kodlarının bir kısmını ben yazdım. gerek güvenlik gerek başvuru neler gerekir iyi bilirim. ne ticareti düşünüyorsunuz internette ?
emre şimdilik birini buldum keşke daha önceden haberim olsaydı daha iyi olurdu neyse aklımın bi kenarında olsun senin bu yeteneklerin bakarsın lazım olur.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2014, 09:22:32 ÖÖ Gönderen: ibo1973 »
|
|
|
|
|
|
EMREZ
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 13, 2014, 08:55:23 ÖÖ » |
|
selam, eticaret için siten hazır olunca banka adımına gelince gerekli içerik mevzuat ve güvenli olması için gereken önerilerde bulunurum. hatta bizim kurumdan alırsın maliyeti uygun olursa (bu konuda en iyilerden biri bizim kurum, kartı da en yaygın kurum)
|
|
|
|
|
|
this is amiga speaking.
|
|
|
|