|
ggurumlu
|
 |
« : Haziran 21, 2014, 14:58:59 ÖS » |
|
Merhaba arkadaşlar elimde mk1 ve mk3 ultimate jamma oyun kartları var resimdeki gibi arcade makinesi yapmayı düşünüyorum kabin işini hallederim fakat benim sorunum arcadenin içindeki malzemeleri toplayıp bağlantılarını yapabilmem internetten araştırdığıma göre arcadenin içinde ekran, güç kaynağı, şasi, jeton mekanizması, harness kablo, joystik ve butonlar bulunuyormuş bunların bağlantılarını nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mesa
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2014, 15:13:13 ÖS » |
|
Cok basit internnet mk serisinin board jamma duzenegi semali olarak var sadec kablolari dogru yere takman zor birsey degil
|
|
|
|
|
|
Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2014, 15:44:27 ÖS » |
|
Merhaba arkadaşlar elimde mk1 ve mk3 ultimate jamma oyun kartları var resimdeki gibi arcade makinesi yapmayı düşünüyorum kabin işini hallederim fakat benim sorunum arcadenin içindeki malzemeleri toplayıp bağlantılarını yapabilmem internetten araştırdığıma göre arcadenin içinde ekran, güç kaynağı, şasi, jeton mekanizması, harness kablo, joystik ve butonlar bulunuyormuş bunların bağlantılarını nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
Öncelikle foruma hoşgeldin... İmzamdaki neogeo projesi yazımı baştan sona oku, sonra yine konuşalım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2014, 15:46:45 ÖS » |
|
Yavuzdan önce yazmak için uğraştım ama başaramadım  Yapmak istediğin işe göre ihtiyaçların değişecektir. Başlangıç olarak karar vermen gereken bazı şeyler var. - Ekran olarak CRT'mi yoksa LCD'mi kullanmak istiyorsun? CRT nin avantajı görüntü kalitesi ve orjinallik. LCD'nin avantajı kabininin hacmini çok küçültmesi ve pratikliği. - Sistem olarak orjinal donanımı mı yoksa emulasyon mu kullanacaksın? Bunlara karar verdikten sonra ufak adımlarla ilerlemeni tavsiye ederim. Zaten yurt dışından sipariş edilen malzemelerin gelişi 1-2 ayı buluyor. Bu da ne kadar heyecanlı olsan da her şeyi bir anda yapamayacağın anlamına geliyor. Önce kabini hazırlayarak başlayabilirsin, veya board'u ekrana bağlayıp görüntü almayı deneyebilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ggurumlu
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2014, 18:55:24 ÖS » |
|
Yavuzdan önce yazmak için uğraştım ama başaramadım  Yapmak istediğin işe göre ihtiyaçların değişecektir. Başlangıç olarak karar vermen gereken bazı şeyler var. - Ekran olarak CRT'mi yoksa LCD'mi kullanmak istiyorsun? CRT nin avantajı görüntü kalitesi ve orjinallik. LCD'nin avantajı kabininin hacmini çok küçültmesi ve pratikliği. - Sistem olarak orjinal donanımı mı yoksa emulasyon mu kullanacaksın? Bunlara karar verdikten sonra ufak adımlarla ilerlemeni tavsiye ederim. Zaten yurt dışından sipariş edilen malzemelerin gelişi 1-2 ayı buluyor. Bu da ne kadar heyecanlı olsan da her şeyi bir anda yapamayacağın anlamına geliyor. Önce kabini hazırlayarak başlayabilirsin, veya board'u ekrana bağlayıp görüntü almayı deneyebilirsin. ekran olarak CRT kullanacağım sistem olarak orijinal donanım kullanacağım birde bu jamma kartlardan ses alabilmem için ses kartı falan gerekiyormu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mesa
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2014, 19:37:50 ÖS » |
|
Ses karti benim bildigim gerek yok kendi icinde ses karti var haporler baglican birtek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ggurumlu
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2014, 20:59:05 ÖS » |
|
Ses karti benim bildigim gerek yok kendi icinde ses karti var haporler baglican birtek
Teşekkür ederim mesa kaç watlık haporler önerirsin kaç inç olması lazım orjinali hakkında hiçbir fikrim yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ggurumlu
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2014, 21:01:38 ÖS » |
|
yavuzg arkadaşım sanada ayrıca teşekkür ederim formu kurduğunuz için
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mesa
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2014, 21:14:33 ÖS » |
|
Yavuz un danismak lazim bilgisine giriyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2014, 01:20:54 ÖÖ » |
|
ekran olarak CRT kullanacağım sistem olarak orijinal donanım kullanacağım birde bu jamma kartlardan ses alabilmem için ses kartı falan gerekiyormu
Orijinal MK II boardları Midway T-Unit ve Y-Unit olarak iki ayrı çeşitte. Bu boardlar için ayrı ses PCB'leri var. Onları da bulman lazım ya da "board set" şeklinde alman lazım. MK 4 boardunda ses devresi boardun üzerinde sanırım hatırlarsam... Türkiyede bulacağın boardlar kuvvetle muhtemel bootleg'dir. Bootleg boardların avantajı ses devresi de aynı PCB üzerinde olması. Ancak eğer orijinal donanım ile uğraşacağın böyle bir projede bootleg MK board kullanacağına orijinal board kullanmak daha mantıklı... Ayrıca MK JAMMA standardının dışında (5 butonlu sanırım) kick-harness'e da ihtiyacın olacak. İki board'u da aynı makinede aynı anda kullanmak istiyorsan bir de JAMMA switch boarduna ihtiyacın olacak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sensation
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 22, 2014, 01:28:41 ÖÖ » |
|
@yavuzg sana bir sorum olacak.
Arızalı MK4 board'u kesin tamir edebilir misin yoksa arızanın durumuna mı bağlı tamir olanağı ? Hiç tamir edilemez durumda olan board'da olabilir mi vb. ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 22, 2014, 02:06:52 ÖÖ » |
|
Arcade board tamiratı diğer tüm retro tamiratlarından farklıdır. Sebebi board'ların çok çeşitli olması. Yani NES, SNES tamiri konusunda uzmanlaşabilirsin ancak binlerce çeşit arcade board'lardan hangi birinde uzmanlaşacaksın?
Buna rağmen, sorunun kapsamı doğrultusunda "genel" tecrübeler ışığında tamirat yapılabilir. Örneğin sonuçta hepsinde bir CPU var, RAM var, logic entegreler var v.s. Bunlar test edilebilir.
Ancak bazı tür entegreler vardır ki, eğer onlar arızalı ise yapacak pek bir şey kalmaz, bunlar GAL/PAL, CPLD ve FPGA'lar. Bu tür entegreler "soft silicon" olarak bilinir ve içlerine kocaman bir logic devre tasarımını programlayabilirsin. Çoğunlukla kopya koruma veya özel bir takım ses/video devrelerini içerirler. Bu tarz bazı entegreler "decode" edilmiş ve içerikleri internette bulunabiliyor. Uygun programlayıcı ile sıfır bir tane programlamak mümkün olabiliyor.
Ancak, eğer arızalı bir board üzerinde "ALTERA" yazan bir çip varsa (örn. MK 4) tamirata hiç niyetlenmem zira o çipi klonlamaya gücüm/bilgim/alet-edevatım/tecrübem yetmez...
Ama örneğin board açılıyor, sesinde görüntüsünde sorun varsa o halledilebilir belki...
Kısaca, "Kesin tamir" diye bir şey yok, en azından kendi adıma konuşuyorum. Dedim ya, her board'un uzmanı vardır elbet...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sensation
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 22, 2014, 04:26:38 ÖÖ » |
|
O halde arızalı board alımı genelde yapmamak lazım riske girmeye gerek yok. Teşekkürler @yavuzg 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2014, 21:56:49 ÖS » |
|
O halde arızalı board alımı genelde yapmamak lazım riske girmeye gerek yok. Teşekkürler @yavuzg  e tabii. diğer her türlü elektronik malzeme alırken gösterdiğin özeni bunda da göstermen lazım, eğer kafam rahat etsin diyorsan... Sonuçta uygun alet edevat, zaman ve kaynakla (yedek parça) arızaların tamamı tamir edilebilir. Esas sorulması gereken soru ekonomik olarak buna değip değmeyeceği...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ggurumlu
|
 |
« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2014, 21:24:58 ÖS » |
|
yavuzg arkadaşım sana bir sorum daha olacak mk2 ve mk3 ultimate jamma pcb nin üzerinde bir bölüm var 1 den 8 e kadar numaralandırılmış on- mors yazıyor bu bölüm ne işe yarıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|