Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıPs1 Adaptör Girişi Temassızlık Sorununu Giderme
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ps1 Adaptör Girişi Temassızlık Sorununu Giderme  (Okunma Sayısı 7874 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 22, 2014, 10:33:15 ÖÖ »

Aslında Çok Basit Bir İşlem Anlatacagım Şey ama Birçok Kullanıcı Bu Sorunla Karşılaştıgında Suçu Anakarta Atıp ''Ahaaa Gitti Cihaz'' Deyip Ya Hurdaya yada Tamirciye Götürmekte.Anlatmamın Sebebi Bu Basit İşlem için Bir Tamircinin Orko Arkadaşımızdan 40küsür TL Alması!!!

Toplam İşlem 4DK ve 3 Lehimlemedir.Bir Arkadaşım İçin Aynı Sorunu Giderirken Fotografladım ve Paylaşıyorum

1-Alt Kısımdaki 6 Adet Vidayı Çıkarıp Kasa Üstünü Kaldırın

2-Lens Baglantı Kablolarını Anakart Birleşme Noktalarından Çıkarın

3-Metal Tabaka Lens Anakart Ayırıcıyı Çıkarın

4-)Anakartımız Ortaya Çıktı Bu Cihaz Çipli Oldugu için Kablo Fazlalıkları Ondan,Cihazınız Çipli Degilse Bende Niye Yok Demeyin!

Anakartı Ters Çevirin ve Göz Lesnlerinizi Adaptör Bacaklarına Zoom Yapın!

5-)Şekil 1-A daki Gibi Orta Ayak Lehimi Çatlamış!!!Temassızlık Sebebimiz

6-)İsterseniz Sadece Çatlak Lehimleri Tazeleyin İsterseniz Üçünü Birden Yenileyin.Önce Havya ile Ayaklardaki Lehimi Eritip Yayın ve Taze Lehimleri Yedirin.Benim Tavsiyem Üçünüde Tazeleyin 

7-)Geri Toplayın Masum

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2014, 10:45:51 ÖÖ »

projenin küçüğü büyüğü olmaz. bence çok faydalı bir kaynak olmuş. mutlaka birilerinin işine yarayacaktır. hem uğraşıp güzelce de fotoğraflamışsın (ki bunun bazen ne kadar zor olduğunu iyi bilirim ) eline sağlık...

Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2014, 11:38:40 ÖÖ »

Aynen faydali bir konu bencede çokda kolay halledebilincek bir sorun
Çogu psonelar bu sorunu yaşiyor
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2014, 11:59:50 ÖÖ »

En sevdiğim arızadır

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2014, 14:30:54 ÖS »

tamir yapıp para kazanan biri olarak şunu söyliyim yazman göstermen çok güzl olmuş ama adam 40 tl almış diye yadırgaman bence olmamış keza kimse kimsenin işçilik değerini biçemez örneğin dün bir vatandaş geldi elinde  bir makinanın ekranı dokunmatik sanırım ve com portu var üzerinde arızalı sanırım az bi kırığı vardı bunu değişirmisin dedi bende o anda başka işlerim var bide genelde bu tarz işler çok uğraştırır en az yarım saat diye yaparım ama yaptırmazssın sanırım dedim servis ücretim 60 tl dedim kabul edersen yaparım dedim kabul etti ve yaptım yaklasık yarım saatten az fazla uğraşmısımdır şimdi kazıkmı atmış oluyorum yani hayır olmuyorum alan memnun satan memnun sorun yok  diğer açıdan ben o işi o an için dolu olduğumdan 60 tlden aşağıya yapmazdım zatende yani demek istediğim tamircilerimizi hor görmeyelim adam bir lehim için 40 değilde kaç para alsın 5 tl mi herkezden 5 tl alsa o iş dönermi sizce bence dönmez neyse çok konuştum galiba
Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2014, 14:36:35 ÖS »

Buna yari katiliyorm yari katilmiyorm
Söle anlatiyim bir tvmiz vardi aldk sony trinitron 70 ekran rgb kartinda renk ayari yapilmasi lazmdi izmirdeki paşalarin hepsi tüp ya at çöpe tüp yaaaaaaaa die gevelediler sirf üç kurus para ugrasmiyalim diye bu bence yaptigin işe saygisizlik biliyor adam biçecegi fiyat az olmak zorunda yenisi 100 tl 30 tlye degermi ne ugrascam kafasinda isen bu işi yapmicaksn bence parasi tabiki önemli ama yaptigin işe saygin yoksa çok musteri kaybedersin esnaflik bitmiş zaten o kesin
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2014, 14:45:54 ÖS »

Aslında temel sorun artık cihazların tamir edilecek şekilde üretilmemeleri ve tamir fiyatlarının kurtarmaması

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2014, 15:17:46 ÖS »

keza kimse kimsenin işçilik değerini biçemez örneğin dün bir vatandaş geldi elinde  bir makinanın ekranı dokunmatik sanırım ve com portu var üzerinde arızalı sanırım az bi kırığı vardı bunu değişirmisin dedi bende o anda başka işlerim var bide genelde bu tarz işler çok uğraştırır en az yarım saat diye yaparım ama yaptırmazssın sanırım dedim servis ücretim 60 tl dedim kabul edersen yaparım dedim kabul etti ve yaptım yaklasık yarım saatten az fazla uğraşmısımdır

bakınız kendiniz söylüyorsunuz en az yarım saat ugraşmışsınız teknik bir durum kafa yormuşsunuz ama bu işte hiçbir detay yok 3 adım olay bitiyor insanlar kendileride yapabilir diye gösterdim.

Benimde teknik servis arkadaşım var işçilik min 30tl +malzeme yani alan veren razı olduktan sonra sorun yok.Sonuçta bilmedigin Şeyler karşılıgında emek harcanıyor 40 degil 100 de verir razıysa yaptıran.

ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkürler faydalı olursa ne ala
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2014, 15:20:28 ÖS Gönderen: Retroman » Logged

Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2014, 15:19:52 ÖS »

kendi sökügünü dikemiyosan çok zorluk çekersn en azndn böyle basit seyleri bilmekte fayda var
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2014, 15:30:13 ÖS »

@Retroman
Bu tür işlere korkuyla bakan forumdaşlarımıza yararlı olmuştur bence, Havya tutmadan bu işler olmuyor maalesef.

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2014, 20:22:33 ÖS »

Eline,diline yüreğine sağlık. "Bir mum diğer mumu yakmakla ışığından bişey kaybetmez."

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 24, 2014, 18:00:27 ÖS »

ben jak'ın çevresine epoksi de uyguluyorum, iyice sağlamlaşıyor.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: