Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: BOYKOT MESELESİ  (Okunma Sayısı 11306 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 03, 2014, 22:38:58 ÖS »

Şu ithalata değinseler biraz da. Çiftçi neden tohumu ve tarım ilaçlarını dışarıdan almaya zorlanıyor. Neden israil vatandaşları ülkemizden toprak alabiliyorlar ? Ama biz oradan alamıyoruz? Bilmiyorlar mı israil filistine toprak satınalarak girdi. 

İsrail o bizden aldığı inşaat malzemeleri ile ne yapıyor. Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri mi kuruyor. Ülkemizdeki tesislerden elde edilen karın ne kadarı ülkemizde kalıyor?

Neden tüm tesislerimiz yabancılara veya yabancı ortaklı şirketlere satılıyor (zarar ettirilenleri geçtim, kar edenler bile)

Ve en önemlisi her şey para mı ? Eğer öyleyse ben israile şu durumda bir kuruş dahi kazandırmak istemem.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ağustos 03, 2014, 23:39:09 ÖS »

VURAL ÇAKIR diyorki insanlar ölebilir ama biz ticaret yapıyoruz bunu bozmanın anlamı yok diyor.

Dediğim gibi bir yerden başlıyacaksın
yerli malını alacaksın para yurt içinde kalıcak bu şekilde adam satışları artınca kapasitesini yükselticek yeni üretim şekilleri için arge geliştirecek vs vs inşallah zamanla olur

bizim millet hazıra alışmış kim uğraşacak tohumluk sebze meyve yetiştirmekle hazırı varken niye uğraşılsın ki
vural çakırın dediği gibi önemli malzeme alıyoruz
hazır tohum ticareti yapmak varken üretimle niye uğraşalımki

http://www.gidahareketi.org/Bedava-Tohumu-Kim-Hangi-Amacla-Dagitiyor--186-haberi.aspx

vural çakırın dediği gibi teknolojik ürünler alıyoruz
israil olmayaydı bizim tanklar kenarda bekliyordu
kudretli (!) generallerimiz olmaza şu gariban israil nasıl ayakta kalıcak
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/490297-israilden-turkiyeye-m60-tank-kazigi

israil insansız hava araçlarını teslim etmiyordu ankanın testleri başlayınca
nasıl paşa paşa gönderdiler

kıbrıs savaşında nasıl türkiye kendi silahını üretmeye başladı ama
ne gerek var vural çakıra göre israilde hazırı var ne gerek

olmaz bizde çok yahudi meraklısı var daha çok kolayla dondurmayla olmaz diyen olur

allah göstermesin bu yahudi meraklılarıyla savaşa felan girmiyelim israil kendince kendilerine vaad edilen (!) toprakları istemeye felan kalmasın
zor savaşacak adam buluruz

« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2014, 23:45:10 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 04, 2014, 00:58:12 ÖÖ »

Bu şekilde nasıl anlaşıldı anlamadım.

Benim anladığım:

Bölgede söz sahibi olmak istiyorsan, sen de güçlü olmalısın. Bu da öyle oturduğun yerden hoca dinleyerek olmuyor ne yazık ki.

Öyle çok dinleyip, çok inanıp, az düşünüp, az çalışırsan,
bilim, fen, teknoloji eğitim için 1, diyanet için 10 birim kaynak ayırırsan,  "dindar ve kindar" toplum için yatırım yaparsan,

israil yarın öbür gün kapına dayanıp çoluk çocuklarımızı kesmeye başladığında buna karşı koyabileceğin sadece 2 şeyimiz olur.

1) Allah'a dua etmek.
2) Yine hemen algida yemeyi kesmek.

O an geldiğinde bunlar ne kadar etkili olacaktır? denemesi bedava.

Of'lu hocaya ayrıca hayran oldum, vereyim eline keleşi diyor ya süper... bu böyle neyin kafasıdır? Nasıl bir popülist yaklaşımdır...

Şunu deseya ey müslüman sen bu herifleri alt etmek için neden çalışmıyorsun? Neden kısa yoldan köşe dönmenin derdindesin? Neden dirseklerin çürümüyor üniversite anfilerinde, neden laboratuvarlarda sabahlamıyorsun? Neden ?...

ama vereyim eline keleşi, doldur kefenin cebine algidaları vs. böyle sarkastik vaazları (dinle falan ilgisi de olmadığından) cemaate yapılan hakaret sayıyorum... ha cemaat ne anlıyor? Ne anlamak ister bilemem!

AmigaAmigaAmiga
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ağustos 04, 2014, 01:21:52 ÖÖ »

Bilim, üretim, rasyonel düşünce filan hikayeymiş... İnsanların anlayabileceği dilden yazayım bari: "ARKADAŞLAR KOLA İÇMİYORUZ FANTA İÇİYORUZ İNŞALLAH LÜTFEN DESTEK VERELİM!!!1"

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: