Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımAMIGA FTP CLIENT ILE PC'DEN DOSYA TRNASFERI
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: AMIGA FTP CLIENT ILE PC'DEN DOSYA TRNASFERI  (Okunma Sayısı 4185 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 12, 2014, 22:17:13 ÖS »

Bu Videodaki Amiga ve pc arasında dosya gönderme alma  yapmanız için orta seviyeli network bilginiz olması gerekir.Amiga için network kartınız birlikte muhakak sürücü yüklenmelidir.Tabiki tcp / ip  iletişim için sisteme yüklü olması gerekiyor bu konulara girmiyorum.Uzun konular daha önce commodore gen tr içersinde  amiga yardımcı dökümanlarda açıklamalar bulabilirsiniz veya internetten bu konuyla iligili dökümanlar bulabilirsiniz.

Burdaki amacımız windows paylaşımı erişimi deiğildir.Pc'imizi ftp server yaparak amiganın ondan faydalanmasıdır.windows dizin paylaşımlarına erişmiyoruz.bunun için ayriyetten samba client programı var.Biz ftp metodunu kullanıyoruz.

Öncelikli olarak Amiga ve pc arasındaki network bağlantısı sağlamış olmanız gerekiyor.Kısacası amiganız pc'nize ping ata bilemli.Aynı şekilde Pc amigayı ping ata bilmeli.Bunu sağladıktan sonraki adım
ise Windows xp pro işletim sistemi yüklü bilgisayarınıza FTP server bileşeni yüklü olmalıdır.Bir Ftp server bileşeni nasıl yüklenir bunu anlatamayacağım orta seviye kullanıcı birisi bunu yapabilir.Yada internetten  bu konuları öğrenin derim.

Benim kullandığım pc'de G sürücüsünde tanımlı olan driver  dizini isimli yeri ftp server erişme izin verdim.Yani ben bu dizinin içine dosya koyarsam amigam ile yapacağım erişimde istediğim dosyayı çok kısa bir sürede alıp verebilirim.Bu videoda wbench31.adf isimli dosyayı Pc'den almak için workbench  içersinden miamiftp komutunu çalıştarak gerekli bağlantıyı sağlıyoruz.Amigamının dh0:  dizni içersine çok hızlı bir şekilde çekiyoruz .Böylece dosya alma işlemi bitiriyoruz.Daha sonra mod müzik çalarken aynı zamanda diskete yazdırıp.Ardından deluxe paint programını açıp çizim yapıyorum.Multitask çalışması  ayrı bir zevk veriyor.

<a href="http://www.youtube.com/v/Eq-3QT9dT8U&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Eq-3QT9dT8U&rel=0</a>

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2014, 09:59:42 ÖÖ »

@blackturk;

Bunu denedin mi?
Bununla ilgili bir tutorial hazırlasan, adım adım anlatan, resimlerle felan, çok iyi olur.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2014, 15:47:01 ÖS »

Düzgün şekilde yapılandırılmış bir TCP stack ile
Amiga tarafında AMIFTP (Mui ister) programının denemelerimde diğerlerinden
bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. Aşamadığım yegane sıkıntısı: çoklu dosya gönderimlerinde (örn: PC den bir klasörü içindekiler ile birlikte olduğu gibi aktarmak) belli bir süre sonra aktarım hızının aşırı yavaşlaması idi. Bu durumda klasörü zipleyip aktarıyordum ve gerçekten çok çok hızlı dosya aktarım süratlerine ulaşabilmiştim. (Darboğaz belki HD nin yazma sürati bile olmuş olabilir.)

PC tarafında ise free ftp server programlarından birini kullanmam yeterli olmuşdu.

« Son Düzenleme: Ağustos 13, 2014, 15:48:59 ÖS Gönderen: AmigaFUN » Logged

AmigaAmigaAmiga
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2014, 17:28:49 ÖS »

@blackturk;

Bunu denedin mi?
Bununla ilgili bir tutorial hazırlasan, adım adım anlatan, resimlerle felan, çok iyi olur.

1996 yılından beri biliyorum.1996 yılında amiga disketlerin ve c64 disk imajlarını kopyasını pc harddiskinden arkadaşım amiga'ya aktarak yazıyordu.serial port ve daha sonra network ile yapmıştı.amiga bağlı harici 3.5 ve 5"1/2 disk driver'a yazıyordu.Amiga disk arşivini kaldırmıştı.pc daha çok depolama aracı olarak kullanıyordu.Başka bir arkadaşım pc 'si ile bu bilgisayarcı arkadaşın ftp server'ına bağlanıyorduk.eskide kaldı hepsi .O  zamanlarda yeni çalışmaya başladığım bilgisayar firmasında internet servis sağlayıcı hizmeti veriyorlardı.bizde müşterilere gidip 28800 modemlerle kısayol bağlantısı yapıp.kullanıcı adı ve şifresi veriyorduk.Elimzide büsürü bağlantı şifresi olurdu.Evden bilgisayarcı arkadaşın ftp server'ına girerdik.

2004 yılında  amiga 1200 bulunca hemen bir 16 bit pcmcia ethernet kartı alıp.Samba file client programı ile windows'un paylaşıma açılmış dizinlere bağlanırdım.

belki merak eden olabilir diye amiga'ını rahatlıkla günümüz ağ teknolojilerindeki gibi iletişim kurabilceğini ve amiga disk imaj'larını yazmayı göstermek istedim.

Gerçekten Amiga için network tcp /ip stack konfigrasyonu uzun bir konudur.beni baya uğraştırdı diyebilirim.İnternette bir çok site ve döküman var toparlayıp bir güzel döküman yapılabilir.Ama dediğim gibi Amiga bu işlemleri yapmak isteyen bir kişinin en az orta seviye network biligisi gereklidir.Sadece göstermek yetmeyebilir.Çünkü ayarların yanında kendi ağı hakkında bilgisi olmalı.Buda sıradan birisi için zor olur.En az orta seviye bilgisi olmalıdır.

Amiga ile tıpkı pc'de olduğu gibi network üzerine yazılım geliştirme mevcuttur.Bunula iligili dökümanları aminet temin edilebilir.Örneğin gui arayüzlü bir ftp client olabilir .yada irc olabilir.yanlış hatırlamıyorsam birisi msn live messenger tarzı bir yazılım bile yapmıştı.

hatta bu adf imaj transfer işlemini network yazılımı geliştirerek  tek tıkla hızlıca disk aktarma yazılımı bile yapılabilir.

Ben windows'un ftp server bileşenin kullandım.Bazı alışkanlıkları Windows xp pro ,windows 2003 server ,linux suse 9  bırakamıyorum.hala windows vista ,7 ,8 doğru düzgün kullanmış değilimdir.

« Son Düzenleme: Ağustos 13, 2014, 17:34:13 ÖS Gönderen: blackturk » Logged

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: