Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İste retro boyle bir sey  (Okunma Sayısı 34686 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ekim 17, 2014, 00:38:43 ÖÖ »

Kurduracaksınız bana Commodore 64 ile disket sürücüsünü salondaki yemek masasına bu hafta sonu. Anlaşıldı.

The last ninja ile geçecek cumartesi pazar.

Commando da iyi gider

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : Ekim 21, 2014, 19:19:02 ÖS »

Kurduracaksınız bana Commodore 64 ile disket sürücüsünü salondaki yemek masasına bu hafta sonu. Anlaşıldı.

The last ninja ile geçecek cumartesi pazar.

Degerli hocam bir an once iyilesip yeniden Last Ninja'yi bitirmeniz dilegimle
byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #47 : Ekim 22, 2014, 12:07:15 ÖS »

İste simdiki Sony-Microsoft kapismasi gibi o zamanlarda cok buyuk bir kapismaya sahne oluyordu Sega ve Nintendo kapismasi efsaneydi reklamlari bile rekabet icindeydi.

Nintendo ( Snes ) En iyi grafik ve ses bende diyordu isine bak Sega diyordu  Kahkaha
Sega ( Mega Drive ) Sega ise Zilog Z80 ile seni yerle bir ederim diyordu  Kahkaha

* 1303542455-gen-v-snes-small.jpg (32.91 KB, 500x215 - Görüntüleme: 1315 kez.)
byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : Ekim 22, 2014, 14:08:48 ÖS »

İste simdiki Sony-Microsoft kapismasi gibi o zamanlarda cok buyuk bir kapismaya sahne oluyordu Sega ve Nintendo kapismasi efsaneydi reklamlari bile rekabet icindeydi.

Nintendo ( Snes ) En iyi grafik ve ses bende diyordu isine bak Sega diyordu  Kahkaha
Sega ( Mega Drive ) Sega ise Zilog Z80 ile seni yerle bir ederim diyordu  Kahkaha

Yukaridaki bahsettigim bu kapismaya gerilerden Commodore (Amiga) guluyordu benim karizmam yeter diyordu

En geriden ise SNK bombasi AES ise sizleri 24-Bit ile tokatlarim diyordu

Dahada gerilerden ise NEC (PC Engine) Beni kizdirmayin System card-Arcade card ile tozu dumana katarim diyordu

At yarisi gibi oldu idare edin artik
« Son Düzenleme: Ekim 22, 2014, 14:18:02 ÖS Gönderen: bybulls » Logged
Wolf-EyE
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Kasım 10, 2014, 13:07:23 ÖS »

"Sega does, what nintendon't" diye Sega'nın bir reklam sloganı vardı

http://nevzat-m.deviantart.com/

Xbox 360 (E), Nintendo Wii (Siyah), Playstation 2 (Fat), PSP (3001)
Wolf-EyE
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Kasım 10, 2014, 13:12:00 ÖS »

ilk pc oyunum Virtua Fighter Remix

Adamların yüz mimikleri ve el parmaklarının açılıp kapanmasını hayranlıkla izlerdim..

ilk fps oyunum Star wars: dark forces, hala bu oyundaki kadar sağlam star wars atmosferini barındıran bir oyun çıkmadı benim için

Atari salonunda Tekken 3'ün giriş demosuna bakıp kendi kendime "bir gün oyun grafikleri bunun kadar gerçekçi olacak" dediğimi dün gibi hatırlıyorum

Blood, Duke Nukem, Shadow Warrior oyunları demek 97-98 yaz ayları demektir benim için.. odama kapanıp saatlerce bu oyunları oynardım.. hele blood'ı çok oynardım

Mortal Kombat 1-2-3 teknoloji harikası, zamanının çok ötesinde oyunlardı (yeni imzamlı fotoğrafım, bknz avatar )

Ps1 ilk çıktığında uzaydan gelmiş bir cihaz gibiydi cd ile çalışan ve çoğu 3D olan bir oyun konsolu

MK1 3 disketti ve crack nedir ilk bu oyunda öğrenmiştim (thanks to Tarkan abi, küçükyalı istanbul)

Tarkan abi demişken bu adam da ayrı bi efsaneydi, tanıyanlar iyi bilir

Sensible soccer: gelmiş geçmiş en iyi futbol oyunu
« Son Düzenleme: Kasım 10, 2014, 13:17:47 ÖS Gönderen: Wolf-EyE » Logged

http://nevzat-m.deviantart.com/

Xbox 360 (E), Nintendo Wii (Siyah), Playstation 2 (Fat), PSP (3001)
byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #51 : Kasım 26, 2014, 00:59:52 ÖÖ »

Birde zamaninda yani 90 li yillarda Bakirkoy Fame City de her gidisimizde devamli Moonwalker oyununu oynayan bir abimiz vardi hep oradaydi isin tuhaf tarafi ise bu oyunu oynadiktan sonra tuhaf bir sekilde dans ederdi ama Unlu Ay yuruyusu dansi degildi tuhaf bir dansti
atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Eylül 03, 2021, 17:29:36 ÖS »

8 Bir yerde Neo Geo yazisi gorunce saygi durusunda durmaktir
+1
Kahkaha Hort!  Kahkaha
Benim için retro:
1- Emülatörde bir Seibu SPI System oyunu açarken ROM Bellek Transfer işlemini müzik eşliğinde uzun süre beklemek veya klavyeden Insert tuşuna basılı tutmak demektir
2- Magical Drop Oyununda Hep aynı karakteri seçip oyunda ikide bir oyunu kazanmak demektir
3- Tetris Oyununda Bir Hamleyi ilk oyunundan uzun zaman sonra ilk kez yapmak demektir
4- Supaplex Oyununda makaslardan kaçmak demektir
5- Dövüş oyunlarında ilk komboyu çekmek demektir
6- Bir Sistem BIOS ROMunu Medyasız açmak demektir
7- Bir Laserdisc Oyununu uzun uğraşlar ve birkaç yenilgi sahnesinden sonra bitirmek demektir
8- Bir SID veya başka bir Doğal formatlı ses dosyasını bilgisayarda tekrar dinlemek demektir.
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2022, 21:11:38 ÖS Gönderen: atariManyagi » Logged

Web Sayfalarım
itch.io
GitHub
Peg Bebek Koleksiyonum
Peg Bebekler
I❤️8BitDo
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Eylül 03, 2021, 17:58:08 ÖS »

River Raid oynarken benzini alsak mi patlatıp puan mi kazansak demektir

Oyunda olmasa bile kulaktan kulağa o oyunda varmış gibi söylentilerin yayılmasıdir. ( Lemmingslerde taksi çağırıp istediğin yere lemmingsleri götürdüğünü uydurmalarina inanmam gibi )

C64 ve A500 gerisi teferruat
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #54 : Eylül 05, 2021, 01:40:12 ÖÖ »

Adamların yüz mimikleri ve el parmaklarının açılıp kapanmasını hayranlıkla izlerdim..

ilk fps oyunum Star wars: dark forces, hala bu oyundaki kadar sağlam star wars atmosferini barındıran bir oyun çıkmadı benim için

Atari salonunda Tekken 3'ün giriş demosuna bakıp kendi kendime "bir gün oyun grafikleri bunun kadar gerçekçi olacak" dediğimi dün gibi hatırlıyorum

Blood, Duke Nukem, Shadow Warrior oyunları demek 97-98 yaz ayları demektir benim için.. odama kapanıp saatlerce bu oyunları oynardım.. hele blood'ı çok oynardım

Mortal Kombat 1-2-3 teknoloji harikası, zamanının çok ötesinde oyunlardı (yeni imzamlı fotoğrafım, bknz avatar )

Ps1 ilk çıktığında uzaydan gelmiş bir cihaz gibiydi cd ile çalışan ve çoğu 3D olan bir oyun konsolu

MK1 3 disketti ve crack nedir ilk bu oyunda öğrenmiştim (thanks to Tarkan abi, küçükyalı istanbul)

+1

buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Eylül 05, 2021, 02:41:32 ÖÖ »

tarkan abi dediğiniz tarkan kurt mu ?
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Eylül 05, 2021, 05:30:26 ÖÖ »

C64 Datasette nin 10 TL lik Motor lastiğinin yenisini almayı akıl etmeyip Datasette Modlamak'tır.
« Son Düzenleme: Eylül 05, 2021, 05:32:50 ÖÖ Gönderen: malik » Logged
atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Aralık 13, 2021, 14:25:20 ÖS »

Yukaridaki bahsettigim bu kapismaya gerilerden Commodore (Amiga) guluyordu benim karizmam yeter diyordu

En geriden ise SNK bombasi AES ise sizleri 24-Bit ile tokatlarim diyordu

Dahada gerilerden ise NEC (PC Engine) Beni kizdirmayin System card-Arcade card ile tozu dumana katarim diyordu

At yarisi gibi oldu idare edin artik
Atari ise "Sakın Beni kızdırmayın yoksa Jaguar'ı Üzerinize Salarım..." demiştir sanırım. Kahkaha Masum
« Son Düzenleme: Aralık 13, 2021, 14:29:01 ÖS Gönderen: atariManyagi » Logged

Web Sayfalarım
itch.io
GitHub
Peg Bebek Koleksiyonum
Peg Bebekler
I❤️8BitDo
KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Aralık 16, 2021, 15:08:17 ÖS »

River Raid oynarken benzini alsak mi patlatıp puan mi kazansak demektir