Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriTanışma ForumuTüm retroseverlere selam olsun.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tüm retroseverlere selam olsun.  (Okunma Sayısı 10012 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 16, 2014, 23:36:04 ÖS »

Merhaba arkadaşlar.
Adım Orhun Evcimen.İzmir'den 34 yaşında bir retro oyun sevdalısı olarak aranıza katılmaktan mutluluk duymaktayım.Forumu 1 senedir izleyici olarak takip etmekteydim artık katılımcı olmaya karar verdim.

İlgi alanım ağırlıklı 16 Bit tv konsolları, özellikle Nintendo Snes'in bende ayrı bir yeri vardır.Yine Nintendo'nun retro el konsollarına meraklıyım.
Malesef Amiga ve commodore sahibi hiç olamadım(Ailem derslerimi aksatır diye almıyordu).Şu an sahip olduğum konsollar SNES,MegaDrive2(Multi region kaliteli klon),Famicom,Gameboy Advance,Nintendo DsLite,Ps2(Fat kasa) ve Ps3(Slim)

İlk konsolum 1989 senesinde babamın bir yurtdışı iş gezisinden getirdiği Nintendo famicom oldu.Yanında Pacman,Donkey Kong ve F1 Race oyunlarıyla gelmişti.O dönem İstanbul'da oturuyorduk ve tek bir oyununu bile bulamamıştık.Aynı oyunları defalarca oynadım.

Yanılmıyorsam 92-93 senesi gibi İzmir'e taşındık.O sene İngiltere'deki amcam hediye bir snes yolladı.Ben sega gelcek zannediyordum ve makinayı görünce baya bir şaşırmıştım.Super Mario World oyunu pakete dahil gelmişti ve bu oyunu oynadıktan sonra tabiri caizse bende film koptu:)O grafikler,sesler,karakterler hayal gücü inanılmazdı,daha önce böyle bir oyun görmemiştim.Makinaya yeni oyun bulamamaktan oyunu 8-9 defa tüm secretları bularak bitirdim.
1 yıl sonra 2 oyun kaseti sahibi daha oldum bu arada snes oyunu kiralayan yerlerde bulmaya başladım.Toplamda 20-25 oyununu oynama şansım oldu ama hepside tatlı hatıralar bırakmıştır bende.

1998 senesinde PC'ye terfi edince snesimi kutusunda 16 yıl sürecek uykusuna yatırdım.2 ay önce uykusundan uyandırdım,biraz nazlandı ama 3 kasetininde çatır çatır çalıştırdığını gördüğümde bendeki sevinci görmeliydiniz.Şimdi everdrive ile onu ödüllendirecez inşallah.

Bunun dışında Ps2'ye özel ilgim var birde ps2 üzerinde emulasyona.Ayrıca FMCB ile oyun oynamaktayım.

Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar.Tekrardan herkese selamlar dilerim.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2014, 23:39:06 ÖS »

Bırak SNES'i, gel arcade'e.

Hoşgeldin.

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2014, 23:56:23 ÖS »

Eyvallah arcade candır.Tatil yörelerindeki salonlarda SF2 ile hoş anılarım var.Biyer vardı,ebatları aynı diye 1000 tl'lik bozuk paraları gizlice jeton yerine kullanırdık bedavadan oyun oynardık,bide arkası açık makinalarda iki teli değdirince credit veriyordu hey gidi günler.Salon sahibine yakalansak temiz dayak yerdik kesin:).
Evde arcade diyorsan zor iş yer problem.Forumda YavuzG'nin projeleri görüyorum, taktiri hakediyor.Buralarda salonda kalmadı heryer playstation cafe.Zaten oynayacak adamda bulamıyoruz herkes gta'cı herkes fps'ci oldu.

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2014, 23:58:28 ÖS »

Hoşgeldin

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
redfett
Üye

Paylaş ki çoğalsın! Koleksiyon paylaşmaktır.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2014, 23:59:43 ÖS »

Ankara da bir mekan varmış direniyor hala.

Hoş geldin.

Gameboy DMG-01 / Gameboy Color / Gameboy Pocket / Gameboy Advance / Gameboy Advance SP -001 /
Amiga 500 / Commodore 64 / Sega Game Gear /
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2014, 23:59:52 ÖS »

Eyvallah arcade candır.Tatil yörelerindeki salonlarda SF2 ile hoş anılarım var.Biyer vardı,ebatları aynı diye 1000 tl'lik bozuk paraları gizlice jeton yerine kullanırdık bedavadan oyun oynardık,bide arkası açık makinalarda iki teli değdirince credit veriyordu hey gidi günler.Salon sahibine yakalansak temiz dayak yerdik kesin:).
Evde arcade diyorsan zor iş yer problem.Forumda YavuzG'nin projeleri görüyorum, taktiri hakediyor.Buralarda salonda kalmadı heryer playstation cafe.Zaten oynayacak adamda bulamıyoruz herkes gta'cı herkes fps'ci oldu.

Yer sıkıntı kesinlikle. Yer bulunsa bile ev halkı bu tarz makineleri evde istemiyor. Arcade kültürü sıfır ülkede...

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2014, 00:32:53 ÖÖ »

Hoş geldiniz.

Bana göre Arcade keyfini yaşamak için illa kabine gerek yok, iş sadece bir adet kaliteli arcade stick veya gamepad'e bakar. Mame emulatörü neredeyse tüm arcade oyunlarını destekliyor. Logitech'in F710 model kablosuz gamepad'i var ben kullanıyorum ve oldukça memnunum. Kabin işi yeri olan için ayrı bir zevk ama yer yoksa sınırları zorlamanın da bi mantığı yoktur.

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2014, 00:54:11 ÖÖ »

Haklısın segaa, emulatörlerle arcade ihtiyacını gidermek mümkün.Birde playstation için kollu,iri butonlu arcade gamepadler var,bunlar daha uygun gibi.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2014, 08:12:16 ÖÖ »

Aramıza hoşgeldin. İzmir kadrosu iyice çoğaldı bu arada. Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
ahmet faruk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2014, 08:43:34 ÖÖ »

hoş geldiniz
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 17, 2014, 09:11:05 ÖÖ »

AS HOŞGELDİN

Aramıza hoşgeldin. İzmir kadrosu iyice çoğaldı bu arada. Kahkaha

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2014, 09:18:22 ÖÖ »

Hoşgeldiniz.

Gün geçtikçe sayımız artıyor.
EmuMaster
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2014, 14:27:51 ÖS »

Hoşgeldin dostum.Gerçi benimkide senin hesap, uzun zamandır üyelik vardı ama eski konsolları toplama hevesi başlayınca tekrar siteye baktım ve yorumlarımla katılmaya ver arkadaşlarla tanışmaya karar verdim.

Benimki kolleksiyonculuktan ziyade sadece makinaları ve popüler oyunlarını tamamlamak.Snes ve sega md2 tamam.Geriye kalan almak istediğim konsollar n64 , gamecube , dreamcast.Bunları tamamladıktan sonra benim retro mazim tamamlanmış oluyor .

Arcade konusunda üstte arkadaşın dediği gibi güzel bir arcade stick işini görür.Ama arcade ruhunu yaşamak için tabiki kabin şart .Bende ps3 için olan hori v3 sa kai vardı tüm emulatörlerle uyumluydu öyleki nes , ds oyunlarını bile oynuyordum Kahkaha, ama maddi sıkıntılar yüzünden elden çıkartmak zorunda kaldım.İlerde tekrar almayı düşünüyorum.

Neyse biraz fazla uzattım galiba aramıza tekrar hoşgeldin
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: