Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarAtariAtari - GenelAtari 1040ST-FM'in eski günlerine dönüşü
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari 1040ST-FM'in eski günlerine dönüşü  (Okunma Sayısı 19820 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 20, 2014, 02:37:40 ÖÖ »

Her şey sevgili Ronniefrown’un  28.08.14 tarihinde attığı bir mesajla başladı. İçimdeki Atari sevgisi 800XL ile başlamıştı ama ne yazık ki Atari 520 veya 1040ST’ye çok istememe rağmen bugüne kadar sahip olamamıştım. Bir müzisyen abimin söz vermesine rağmen şu ana kadar hala Atari 1040 rüyalarımı süslüyordu.
Ronniefrown’un mesajından sonra satışa çıkaran Zangief_34 arkadaşıma hemen mesaj attım ama ne yazık ki gelen cevap olumsuzdu çünkü Voltran arkadaşımız reserve etmişti ama daha sonra hakkını bana devretti. Atari elime ulaşınca kendim bile sevincime saşırdım.
Bu arada Atari original Mouse aramaya başlamıştım sağolsun Savagery arkadaşım hediye olarak bana bir adet gönderdi.
Ondan sonra kontrol, temizlik, beyazlatma işlemleri , Disket okuyucu ve power ledlerinin değiştirilip ürün toplanıp tekrar montaj ve çalıştırma. Böylece Atari 1040 koleksiyonumun en nadide parçası olarak baş köşeye kondu.
Bana bu sevinci yaşatan Ronniefrown’a, Zangief_34’a, Savagery’ye ve özellikle Voltran arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Artık resimlerden macerayı takip edebiliriz.

« Son Düzenleme: Eylül 20, 2014, 02:49:29 ÖÖ Gönderen: byeni » Logged
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2014, 02:41:24 ÖÖ »

Resimlerin devamı

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2014, 02:48:38 ÖÖ »

Hayırlı olsun ve eline sağlık. Renk muhteşem olmuş.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2014, 02:53:07 ÖÖ »

Hayırlı olsun ve eline sağlık. Renk muhteşem olmuş.

Teşekkürler june8efe. Aceleciliğim olmasa beyazlatma daha da güzel olacaktı ama bir an önce hayata dönsün istedim. 
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2014, 02:57:22 ÖÖ »

Abi bu saatte oturmuş çeviri yaparken yüzümü güldürdün, Allah da senin yüzünü güldürsün. Bir nebze faydam dokunduysa ne mutlu. Renk sadece yıkayarak mı böyle değişti yoksa koleston mu kullandın? Bir de bana şemasını gönderdiğin rca kablodan bulabildin mi, commodore'un rca veya scart kabloları Atari'ye uygun mudur? diye sorular sorayım:)
« Son Düzenleme: Eylül 20, 2014, 03:00:06 ÖÖ Gönderen: ronniefrown » Logged

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
zangief_34
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2014, 02:57:55 ÖÖ »

rica ederim aga.senın mutlulugun bızım mutlulugumuz.elıne saglık sahane olmus.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2014, 03:13:27 ÖÖ »

Zangief_34 sayende o mutluluğu tattım, tekrar teşekkürler.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2014, 03:26:19 ÖÖ »

Abi bu saatte oturmuş çeviri yaparken yüzümü güldürdün, Allah da senin yüzünü güldürsün. Bir nebze faydam dokunduysa ne mutlu. Renk sadece yıkayarak mı böyle değişti yoksa koleston mu kullandın? Bir de bana şemasını gönderdiğin rca kablodan bulabildin mi, commodore'un rca veya scart kabloları Atari'ye uygun mudur? diye sorular sorayım:)

Ronniefrown Allah hepimizi güldürsün inşallah, faydan dokunmaz olur mu, haber vermesen göremezdim. Şimdi gelelim sorularının cevabına; beyazlatma %12 'lik hidrojen peroksit (Itriyat deposundan saç beyazlatıcı diye aldım) ve yüz solaryumu diye adlandırılan aletle oldu. Aceleciliğim olmasa daha güzel olacaktı ama Yalnız her yana aynı kalınlıkta sürmek şart yoksa leke leke oluyor. RCA kablo için soket Türkiye'de yok bende mecburen Ebay'dan aldım. Adres aşağıda. Diğer kablolar uymuyor bilgine.

http://www.ebay.co.uk/itm/260830043045?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2014, 03:32:33 ÖÖ »

Bilgiler için sağol abi. Kablo fiyatı uygun görünüyor. Ben bir de 4mb ram almayı düşünüyorum, o da 12-16 pound arası. İyi günlerde kullan, paylaşımlarının devamını da bekliyoruz:)

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2014, 09:21:57 ÖÖ »

Eline sağlık Bülent. Çok harika olmuş. Sıkı bir Atarici olman ne kadar güzel.
Bendeki 1040 Ste'yi 4 MB yapmıştım. Alet kendine geliyor ram'i yükselttiğinde.
RCA kablosunu ben burada Şafak'a (Amigateknik) yaptırmıştım. Gayet sorunsuz kullanıyorum. Bilginiz olsun.

Son olarak Atari 1040 için ebay Almanyada çok uygun SH205 hardiskler var. Onlardan bir tane alabilirsen gerçekten çok işe yarıyor.

Tekrar güle güle kullanman dileğiyle.

Bir de şu elimizde 800 XL'lere disket bulabilsek şahane olacak.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2014, 09:55:28 ÖÖ »

bülent ustam güle güle kullan harika cihazdır. Orjinal kutulu oyununda benden hediye

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 20, 2014, 10:00:49 ÖÖ »

bülent ustam tuşlarada hidrojen peroksit sürdünmü yoksa sadece kasayamı uyguladın? falconla amiga 500 e tarif edersen uygulamak istiyorum cihazları sakata getirmeyim acemilik kötü

Ronniefrown Allah hepimizi güldürsün inşallah, faydan dokunmaz olur mu, haber vermesen göremezdim. Şimdi gelelim sorularının cevabına; beyazlatma %12 'lik hidrojen peroksit (Itriyat deposundan saç beyazlatıcı diye aldım) ve yüz solaryumu diye adlandırılan aletle oldu. Aceleciliğim olmasa daha güzel olacaktı ama Yalnız her yana aynı kalınlıkta sürmek şart yoksa leke leke oluyor. RCA kablo için soket Türkiye'de yok bende mecburen Ebay'dan aldım. Adres aşağıda. Diğer kablolar uymuyor bilgine.

http://www.ebay.co.uk/itm/260830043045?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 20, 2014, 10:59:32 ÖÖ »

Eline sağlık Bülent. Çok harika olmuş. Sıkı bir Atarici olman ne kadar güzel.
Bendeki 1040 Ste'yi 4 MB yapmıştım. Alet kendine geliyor ram'i yükselttiğinde.
RCA kablosunu ben burada Şafak'a (Amigateknik) yaptırmıştım. Gayet sorunsuz kullanıyorum. Bilginiz olsun.

Son olarak Atari 1040 için ebay Almanyada çok uygun SH205 hardiskler var. Onlardan bir tane alabilirsen gerçekten çok işe yarıyor.

Tekrar güle güle kullanman dileğiyle.

Bir de şu elimizde 800 XL'lere disket bulabilsek şahane olacak.

Teşekkürler, benim ST-FM'de ram eklemek için yer yok, yerler dolu, eklenebilir mi araştırmak lazım.
Bende scsi harddisk kutusu var, onu deneyeceğim.
800 XL için 5.25 DD mi HD mi lazım ?
İyi dileklerin ve Mouse için tekrar teşekkürler.
« Son Düzenleme: Eylül 20, 2014, 11:47:00 ÖÖ Gönderen: byeni » Logged
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Eylül 20, 2014, 11:00:28 ÖÖ »

bülent ustam güle güle kullan harika cihazdır. Orjinal kutulu oyununda benden hediye

Fatih'cim hediye için çok teşekkürler.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 20, 2014, 11:04:35 ÖÖ »

Fatih'cim tuşlara da uyguladım ama biraz hatalı oldu, yaparken tuşları sökmek ve hepsine eşit şekilde peroksiti dağıtman lazım yoksa leke leke oluyor. Ben sonradan fark ettim. Çok derin olmayan kapa tuşları dizip peroksit'i biraz aşacak şekilde dökersen hepsi aynı şekilde beyazlaşıyor.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: