Crest grubu Krestage 3 ile geri döndü. Crossbow tek ekranda 3 manyak VIC tricki sunuyor bu defa.
1) Birkaç saat öncesine kadar sorana "yok abi, imkansızdır çünkü..." diye başlayarak yanıtlayacağım olay olan 1 raster satırında 9 sprite gösterme olayı gerçek oldu. 9 sprite yan yana basılabiliyor (her iki raster satırında bir). Nasıl diye sormayın, henüz incelemedim

2) Spritelar Y koordinatında istenildiği kadar uzatılabilir. Ancak X koordinatında 24 pixel ya da 2 katı olan 48 pixel olabilirler. -di şimdiye kadar

Artık 50 pixel de olabiliyorlar. Yan yana 5 sprite için geçerli.
3) Siz gidip bir 64 coderına (mesela bana) bir koala grafiğin yanına bir FLI grafik koy ve iki ekran salla deseniz size cevap olarak "teknik olarak mümkün değil, en azından FLI bugı denilen sol 3 kolon problemi yüzünden yapılması olanaksız" türünden bir cevap verir. Ama Crossbow/Crest size "ben 10 sene önce hallettim bu işi, ama henüz yayınlamamıştım" der

Olay kısaca böyle, gerçek c64 ya da CCS64 v3.2 ile izleyebilirsiniz. Ben gerçek 64'de izledim, CCS64'de çalıştığını söyleyenler var, test etmedim. Vice'da çalışmıyor orası kesin.
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=48577