Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arabesk Kasedi  (Okunma Sayısı 11842 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 08, 2014, 21:26:01 ÖS »

atari 800 xl ile kasetten yükleme yapma işleminde atari firması milleti kasetten soğutup kartuşa yöneltemeyemi çalışmış yoksa; COMMODORE firmasına acıyıp firmanın atağa kalkması içinmi böyle bir sistem üretimiş. illa kasedi 005 ten başlatıcan kasedi tak 30 dakika bekle bir icraat yok benmi beceremiyorum bu işin ustası varmı? Dalga geçiyorlar sandıydım atari datasetin yanında nefes almıyacan dediklerinde üfleme ile kaset read errormu verir? masaya tık dokununca hemen hataya dönüyor ne iştir böyle   

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2014, 21:32:58 ÖS »

Yüklemeyi başlat, odadan çık ve odaya girme. Kafayı uzatıp, yükleme nasıl gidiyor diye bak.

Bizim uyguladığımız bir taktikti Kahkaha

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2014, 21:44:51 ÖS »

Hehe. Atari ile retro bir başka.
Gerçekten de abartılmıyor. Biz de ışığı bile açmazdık.
Şİmdi sio2sd aldım bir tane de " dünya varmış" dedim.

Ama şu var. Aynı Atari xl'yi 1050 disket sürücüyle kullanmak harika oluyor.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2014, 22:23:42 ÖS »

BOOT ERROR ve SELF TEST ikilisi...

Çocukluk kabusum, öcü... ve bir o kadar da severim. Ben baştan sona kaset yükleme seslerini de pür dikkat dinlerdim ve teybin sayacını izlerdim, bazen frekanslar bozulur ve korkardım da Atari ile aynı odada başbaşa kalmaktan SELF TEST verecek diye.Kulaklarımı kapatırdım. 6-7 yaşlarımdan bahsediyorum bu arada.

Bende Sio2PC var ama henüz deneme fırsatım olmadı. Üşeniyorum da aslında SIO kablosu hazırlamaya. Onun yerine CAS2WAV programının loader'i ile istediğim oyunu hızlıca -klasik kasete nazaran- kaset adaptörü ile MP3 çalardan yükleyebiliyorum. Bu şekilde datasete tekme de atsan yüklüyor oyunları.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2014, 00:40:46 ÖÖ »

Sio2sd yi tavsiye ederim. Direk sd karttan istediğin oyunu hızlıca yükleyip oynayabiliyorsun. Çok memnunum.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2014, 10:21:55 ÖÖ »

usta Sio2sd bir deneyim alışkanlık yapmaz inşaallah

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2014, 10:24:07 ÖÖ »

ara sıra self-testte çıkıyor. HEMDE orjinal ouynlarda mp3 veya diskman de bir çözüm ama orjinal kasetlerle nostaji yaşıyalım derken sinir kat sayısını yükseltiyorum

BOOT ERROR ve SELF TEST ikilisi...

Çocukluk kabusum, öcü... ve bir o kadar da severim. Ben baştan sona kaset yükleme seslerini de pür dikkat dinlerdim ve teybin sayacını izlerdim, bazen frekanslar bozulur ve korkardım da Atari ile aynı odada başbaşa kalmaktan SELF TEST verecek diye.Kulaklarımı kapatırdım. 6-7 yaşlarımdan bahsediyorum bu arada.

Bende Sio2PC var ama henüz deneme fırsatım olmadı. Üşeniyorum da aslında SIO kablosu hazırlamaya. Onun yerine CAS2WAV programının loader'i ile istediğim oyunu hızlıca -klasik kasete nazaran- kaset adaptörü ile MP3 çalardan yükleyebiliyorum. Bu şekilde datasete tekme de atsan yüklüyor oyunları.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2014, 12:37:36 ÖS »

Tek seferde yüklerse, nostalji olmaz ama Kahkaha

nostaji yaşıyalım derken sinir kat sayısını yükseltiyorum

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2014, 12:43:13 ÖS »

Kesinlikle katılıyorum. Bende arada bir c64'e teyp bağlayıp, kasetten oyun yüklüyorum

Özellikle yükleme sırasında, ekranda renkli çubukları görmeyince tadı olmuyor. Kahkaha
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2014, 14:35:32 ÖS »

renkli çubuk sim. lazım

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2014, 15:05:44 ÖS »

evet hertürlü imkan varken illa kasetten veya disketten yükliyecez
nostalji şart

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2014, 15:06:22 ÖS »

rekli çubuklar olmadımı COMMODORE 64 ferrari motoru takılmış şahin gibi algılanıyor

Kesinlikle katılıyorum. Bende arada bir c64'e teyp bağlayıp, kasetten oyun yüklüyorum

Özellikle yükleme sırasında, ekranda renkli çubukları görmeyince tadı olmuyor. Kahkaha

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: