Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Tamirat] Capcom Play System 1 (CPS1) - Pang3
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat] Capcom Play System 1 (CPS1) - Pang3  (Okunma Sayısı 50596 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Mayıs 03, 2017, 14:03:40 ÖS »

Abi hazır el atmışken benimkilere de bakarsan yollayayım Kahkaha
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #61 : Mayıs 03, 2017, 14:24:38 ÖS »

Ben fotoğrafı göndermekten bahsetmiştim Yani fotoğrafın bile temizini yollamaktı kastım... Yanlış anlaşılmış... Senin değerli zamanını işgal edemem... Çok çok teşekkürler... Ben şimdilik dediğin gibi temizlik yapayım, çıkartıp takayım... Olmazsa ilerde bir ara, seni rahatsız ederim... Benim için acelesi yok.

Olayda şöyle gelişti Arcadeciler çok beğenmezler, ama Supergun'la birlikte eve uygun görünümde adaptörüm olsun itiyordum. Haftasonu bir adaptör buldum...12v 1A, 5V 5A veriyordu... Onu lehimleyip, ayarlayınca, dur şu elimdekileri bir test edeyim dedim... TEst etmişken basit bir şeyse düzelteyim diye düşündüm...Yoksa acelem yok... Çok çok teşekkürler ilgin alakan için...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Mayıs 03, 2017, 16:20:25 ÖS »

Temiz değil denediğimde çekmiştim Böyle kirli yollamak istemezdim

En yakın zamanda dediğin gibi ayırıp temizleme, fırçalama işlerini yapacağım...

Bu oyundan bende sağlam çalışan var. İstersen hangi katta arıza olduğunu bulman için verebilirim. Katları tek tek denersin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Mayıs 03, 2017, 17:52:24 ÖS »

Ben fotoğrafı göndermekten bahsetmiştim Yani fotoğrafın bile temizini yollamaktı kastım... Yanlış anlaşılmış... Senin değerli zamanını işgal edemem... Çok çok teşekkürler... Ben şimdilik dediğin gibi temizlik yapayım, çıkartıp takayım... Olmazsa ilerde bir ara, seni rahatsız ederim... Benim için acelesi yok.

Olayda şöyle gelişti Arcadeciler çok beğenmezler, ama Supergun'la birlikte eve uygun görünümde adaptörüm olsun itiyordum. Haftasonu bir adaptör buldum...12v 1A, 5V 5A veriyordu... Onu lehimleyip, ayarlayınca, dur şu elimdekileri bir test edeyim dedim... TEst etmişken basit bir şeyse düzelteyim diye düşündüm...Yoksa acelem yok... Çok çok teşekkürler ilgin alakan için...

Hepimizin zamanı değerli tabii ama konu retro, arcade olunca birbirimize zaman ayırmayacağız da kime ayıracağız

İstediğin zaman gönderebilirsin (hatta şu punisher vardı ufak tefek arızası olan, onu da aradan çıkartırız olmadı).

Abi hazır el atmışken benimkilere de bakarsan yollayayım Kahkaha

@crowded, ne vardı sende sorunlu?

crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Mayıs 03, 2017, 22:52:28 ÖS »

2 Adet CPS2 Street Fighter Zero 2 (Goruntu cozunurluk sorunlu), Pocket Fighters (Pil akıp bir iki parçaya zarar vermiş düz yeşil ekran açılıyor) bir de test ederim dediğin CPS3 kartlar vardı
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #65 : Mayıs 04, 2017, 11:59:27 ÖÖ »

Bu sabah konuyla ilgili biraz çalışma yaptım... Elimde bir tane daha Pang3 vardı...Kemal'in fikri ve YavuzG'nin çıkarıp takarak temizleme işlemlerini uygulamaya karar verdim... (Bu ikinci Pang3 sorunsuz çalışmasına rağmen, ses vermiyordu. Yavuzg'nin bu başlıktaki ses düzeltme fikirlerini sırayla denemeyi düşünüyordum. Yinede diğer boardun sorununu anlamam için fikir vereceğini düşündüm)

İki Pang3'ü yan yana getirince A boardlarının farklı olduğunu gördüm...B ve üzerindeki C'leri ayırarak, önce A'larda sorun olup olmadığına baktım...A'lar çalışıyordu (ses konusunda no comment). Sonra C'leri söküp değiştirdim...B Boardlardan birinin (dün attığım), aynı hatayı verdiğini gördüm... Sorun B Boardundaydı...Board üzerinde sadece 1 tane sökülebilir (soketli) çip (ROM) olduğundan onu değiştirip, çalışana taktım...Çalışan dünkü hatayı verdi... Sorun büyük ihtimalle bu romda...Çalıştığını bildiğim ROM'u diğerine taktım, bu sefer farklı bir hata verdi (1111 ExceptIO 0008E626). Bu ROM sanırım yanındakiyle eş olduğundan sanırım bu saçma girişim başarısız oldu... Bence sorun B boardundaki bu ROM'larda...Sonra temizlik yaparak, iki kartıda topladım... Çalışanı taktım Aaaa ses geldi diyerek sevindim. Sanırım soketlerle, temizlikle alakalı bir sorunu vardı... Elimde başka Arcade boardlarda bir yerlerde olacak... Çalışan A ve C boardları herhalde işime yarar.. Olmazsa ve eğer sadece iki Eprom yazmak gibi kolay bir şeyse belki fotoğraftaki iki çipi yazarak, Pang3 olarak hayatına devam edebilir... Herkesin ilgisi ve mesajları için teşekkürler...En azından Pang3'lerden biri çalışıyor artık

Not: YavuzG fotoğrafları ekledim. Bu iki A boardundan farklılığı nerden kaynaklanıyor. Büyük olan daha mı iyidir yoksa işlevine mi bakmak gerek

* pang3_hata.jpg (104.77 KB, 800x745 - Görüntüleme: 1463 kez.)

* 2farkli_pang3.jpg (877.38 KB, 2048x1152 - Görüntüleme: 1379 kez.)

* 2farkli_cps1a.jpg (893.94 KB, 2048x1152 - Görüntüleme: 1371 kez.)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Mayıs 04, 2017, 14:57:40 ÖS »

Onlar program ROM'ları. İkisini aynı anda değiştirerek denedin mi?

Kısa olan A board daha yeni olan DASH model. (Yazar bir yerinde etiketle DASH diye). uzun olan eski model.

İşlevsel olarak aynılar. DASH modelde daha çok SMD bileşen ve memory tipi değişik olduğundan daha sıkıştırabilmişler. Bir de DASH'in de iki ayrı modeli var, birisi hızlı Z80 içeriyor diğeri yavaş.

Farklar bunlar.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #67 : Mayıs 04, 2017, 15:06:41 ÖS »

Şu senin çöp dediğin boardda bu ROM'lardan biri soketli, diğeri lehimlenmiş durumda. Şimdi lehimleri söksem bile diğerini denemek için lehimlemem gerek vs. O nedenle uğraşmadım (Diğer B Boardunda bu ikisi ne güzel soketli..)

Bilgiler için teşekkürler.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Kasım 13, 2019, 16:18:31 ÖS »

Hort! Bu yazının da fotoları güncellendi.

Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #69 : Kasım 13, 2019, 17:09:19 ÖS »

Yavuz Usta Hala Gözükmeyen resimler mevcut

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git