Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Üyeliğimi kapatıyorum  (Okunma Sayısı 11070 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2015, 15:37:47 ÖS »

O kadar alakasız şeylerden yazışıyoruz ki, içimden yazmak gelmiyor... Ama hani takip edenler vardır da, forumdan habersiz, bilgisiz olurlar, yanlış kanıya kapılmasınlar diye yazıyorum...

Bu güne kadar kaç kişiye forumdan ayrılabilirsiniz demiş olabiliriz acaba? Soralım.. Yılda 1 tane? 10 yılda 10 tane belki.. Peki burada boşuna neden tartışıyoruz?

Büyük ihtimalle neden tartıştığımızı mrmojorisin, Emrez dahil kimse bilmiyor. Takip edenlere açıklayalım...

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=10400.0 konusunda, yeni üye olan arkadaşımıza..

"Konuyu yanlış yere açtınız ve konu başlığını büyük harfle yazarak bir kural ihlali daha yaptınız. Lütfen bundan sonra daha dikkatli olunuz..."

uyarısı yazdık... Hepsi bu... Bir daha okuyunuz (sindire sindire).

Bir arkadaşımız yeni üyeye böyle çıkışmak doğru değil diyerek bizi eleştirdi. Bizde kendisine özelden yazdık ve ilgili konudan, alakalı olmayan bölümleri çıkardık...İlanı veren arkadaşımız eğer rahatsız olursa kendisi bunu dile getirir ki, bu uyarıdan rahatsız olan arkadaşların, bırakın bu forumu internetin yüzüne bakmaması yerinde olur kanısındayım... Tekrar okuyabilirsiniz

Sonra bu eleştiriyi getiren arkadaşımız, ben forumdan gidiyorum, istedikleri gibi at koştursunlar diyerek bu başlığı açtı... Olay budur..

Bu tür olayları seven tipler vardır. hani kaza olunca atlarlar, konu hakkında en ufak fikirleri olmasa da eskiden kendileride kaza yaptıkları için sıkıntıları vardır. Dur ya, bende bir iki laf edeyim... Belki mesaj sayım artar diyen bile vardır... Olmaz mı internet ortamında her türlüsü var. 90'ların başından beri BBS, IRC, newsgrouplar, forumlar neler gördük...

Sonuçta burdayız...

"Konuyu yanlış yere açtınız ve konu başlığını büyük harfle yazarak bir kural ihlali daha yaptınız. Lütfen bundan sonra daha dikkatli olunuz..." cümlesinde bir sorun yok, hem bu sana yazılmamış ki? commodore500 arkdaşımız sen gereksiz yere sinirlenmişsin, biraz sakin ol, forumdan ayrılmanı isteyende yok, kimse seni atmadı da, ne saçmalıyorsun? diyecek yerde, yönetim yapma, ne olur atma, biz kardeşiz diyorsunuz Bu kadar saçma, bu kadar zekayı, aklı yerin dibine sokan bir başlığa yazmak zorunda kaldığım için, kendimi af etmiyeceğim. Ne yaparsınız, yöneticilik bazen bunuda gerektiriyor...

Sizi kendi halinize bırakıyorum arkadaşlar...

malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2015, 15:47:00 ÖS »

Bu siteyi kullanmaya, Selamin aleykum diye bir konu basligi acarak baslamistim, ama commodore 64 teki SAM konusma programinin soyliyebilecegi fonetik te yazmistim, herkes din e saygisizli, yaptigimi sanip beni yanlis anladi ve saldirdi. Sonra yonetici basligi benden once duzeltti. Duzeni saglamasi ve uyari yapmasi gerekiyor yoksa hersey karmakarisik olur aranan sey zor bulunur sapmalar olur ciddiyet bozulur saygisizlik baslar ve site cokus donemine girer. Bu site uyeleri icin degerli en azindan benim icin.

Ben kacmadim cunku bu sitetede benimle ortak degerlere hobi lere sahip bir topluluk var. Bu site bu toplulugun birbirleri ile iletisime gececegi, ortak notada bulusabilecegi, bilgi alis verisi ve paylasim yapabilecegi bir sistem.

%1 lik bir kesimle yasayacagim bir sorun yuzunden %99 dan vaz gecemem. Yonetici olsa da.
Kimsenin de kendini siteden attiracak davranista bulunacagini ve yoneticinin de saygisiz bir dille uyari yapacagini sanmiyorum.
Kurallara uymamiz gerekir bu neresi olursa olsun. Tek kisi degiliz sureklilik icin yonetim gerekiyor.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2015, 15:49:06 ÖS »

Aldığı üründen canı yanan müşteri, firmanın temsilcisine çemkirirmiş, yanınızda kaç kişi devrildi kalp krizinden. İşte yönetici olmak böyle zor iştir. Başınızda kuş pislese devletten bilirsiniz ya işte öyle bir şey. bir suç işlediysek af ola.
Formda yeni projeler bekliyorum, özellikle eski amigacılar, koleksiyon resimleri paylaşın birazda neşelenelim.

this is amiga speaking.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2015, 16:18:02 ÖS »

Hocam özelden yazıştığınızı görebilme durumumuz yok. Anlamadığım şey en ufak olayı kişiselleştiriyorsunuz. Derdim olaya atlama, mesaj sayım artsın vs.. değil.
Ben fikrimi söyledim işinize gelir ya da gelmez. Kulak asarsınız ya da asmazsınız ama olayları kişiselleştirip biz burdayız işine gelmeyen çeksin gitsin tavrı hiç hoş değil.
İşine gelmeyen çeker gider zaten.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Nisan 21, 2015, 16:46:42 ÖS »

@mrmojormisin: özellikle senin forum yönetiminin üye atmayı sevmeyen, bunu bir silah olarak kullanmayan insanlardan oluştuğunu anlaman gerekiyordu. Anlamadıysan da sorun değil.

shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2015, 17:00:53 ÖS »

Herkes gerekeni yapıyor elinden geldiğince yardım ediyor emek harcıyor. Bence bu foruma saygı duymak gerekir.   
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 21, 2015, 17:02:23 ÖS »

yaa boş yere enerji kaybediyoruz. Üye atmaktan hoşlandığınızı düşünmüyorum. Aksini düşünseydim bu forumda olup bir şekilde zaman ayırıp düşüncelerimi yazmazdım.
Özelde yazıştıktan sonra
Genelde, direkt üyeliği silebilirsiniz diye yazınca malesef bu anlam çıkıyor.
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Nisan 21, 2015, 17:20:23 ÖS »

850 senedir bu tip olaylar devam etmektedir, madem konusu açıldı hiçkimsenin ne dediğini bilmeden kişisel görüşümü paylaşmak isterim....

Öncelikle bazılarınıza sert gelebilecek olan "Beğenen kalır, beğenmeyen çeker gider, kimse kimseyi zorla tutmuyor bu platformlarda" cümlesiyle başlamak istiyorum ve özellikle bu söyleyeceklerim kişisel görüşümdür, buradaki kimseyi hedef almamaktadır... Neden mi böyle cümle kullandım? Açıklamaya çalışalım...

0 - Bir scener olarak, içinde bulunduğum camiada grupların içerisinde atışmalar, küfürleşmeler, ana avrat düz gitmeler, kavgalar çok gördüm ve yaşadım. Çoğunun temelinde gereksiz bir ego tatmini, ilgi çekme isteği, "bak ben burdayım", "siz biliyorsunuz ben bilmiyorum ama biliyor gibi yapıyorum" başlıkları mevcuttu.

1- IRC döneminde çok çeşitli kanallarda moderatörlük, operatörlük ve kanal sahipliği yaptım. Milyon çeşit insan gelip abuk subuk konuştu. İlgi çekmek için konuşan, bilmeden konuşan, bilip konuşan, haklı olup konuşan, haksız olup ama haklıymış gibi konuşan, yalan söyleyen, söylemeyen birçok insanın diyaloglarını gördüm bazılarının içerisinde bulundum... bunların sebepleri de aşağı yukarı yukarıda belirttiklerim ile aynıydı...

Neticede insanoğlu denilen yaratık içerisinde yer alan dürtüleri kontrol etmek zorundadır, bu her toplum için böyledir, bunu yapabilmek de ancak koyulan kurallar ile mümkündür, sistematiklik ile olur.

Kendisini kurallar ve sistem üzerinde görenlerin çok acil olarak önce EĞİTİME sonra da AHLAK dersi almasına gerek vardır, çünkü bunların haricinde davranmaya çalışmak size sadece zarar verir. Ha siz onu anlar mısınız bilemiyorum. Ayrıca çok basit ama görülmeyen bir kural da şudur "Sana yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkasına yapma" bu cümle hayatın her evresi ve olayı için geçerlidir...

Gelelim buradaki olaya. Yine kişiler üzerinden konuşmuyorum, konu üzerinden konuşacağım, o yüzden alınan yerlerinizi bir kenara bırakıp MANTIĞINIZ İLE ANLAMAYA ÇALIŞIN

Girmiş olduğunuz her forumun, her grubun kendisine has kuralları vardır. KURAL tanımını yapmama gerek yok herhalde, hepimiz yaşını başını almış EŞŞEK KADAR insanlarız değil mi? Bir yere üye oluyorsanız eğer, üye olduğunuz yerin kurallarına da uymayı kabul etmiş sayılırsınız, hatta çoğu yerde der ki "herhangi birşey yazmadan önce PLATFORM KURALLARINI OKU, sonra ne yazacaksan yaz"

Şimdi; yönetici demiş ki…

"Konuyu yanlış yere açtınız ve konu başlığını büyük harfle yazarak bir kural ihlali daha yaptınız. Lütfen bundan sonra daha dikkatli olunuz..."

Buna cevap olarak da bir kullanıcı, “yeni bir üyeye çıkışmak doğru değil” demiş…

Bu kullanıcının yapmış olduğu hataları yazalım.

Birinci Hata: “Doğru Değil” kelimesinin söylenebilmesi için bu forumun kuralları yazılırken yazanların arasında bu kişinin de olması gerekir. Aksi takdirde, kime göre ya da neye göre doğru değil?

İkinci Hata: savunduğu kişi arkadaşı bile olsa, bu kullanıcı “yanlış yere attıysam mesajı özür dilerim” demiş, zaten bunun üzerine yönetici uyarma ihtiyacı hissetmiş. Eee o zaman “sana ne birader?” demezler mi?

Üçüncü Hata: Özel mesaj ya da başka bir şekilde bu mesajı Yönetici’ye yazmaya kalkıyorsan “kusura bakmayın ama biraz sert olduğunu düşündüm yazdığınız mesajın, yanlış anlaşılabileceğini düşünüyorum” diye uyarı mahiyetinde bir cümle yazarsın, yönetici de bunu değerlendirir ve ona göre gerekeni yapar…

Gelelim forum tarafındaki yönetim kısmına…

SİSTEMİN neye göre yönetildiğini biliyorum. Nasıl yönetildiğini, alınan kararların neye göre alındığını da biliyorum (Forumdaki kurallara göre tabii ki) Buradaki insanları tanıyor olmam hiçbir şeyi değiştirmez, o yüzden; EĞER insan kayırıcı bir durum var ise ve bunu da forum yöneticileri yapıyor ise bu onların ayıbıdır, hatasıdır onların sorunudur. Kullanıcı olarak eğer siz bu durumu kanıtlayabiliyorsanız, belirli çerçeveler dahilinde istemiş olduğunuz şekilde konuşma hakkına, eleştiri yapma hakkına ve hatta ve hatta hakkınızı arama hakkına sahipsiniz…

Yok ama elinizde eğer hiçbir somut belge, konuşma, şahit vb olmadan bu tarz durumlara girişiyorsanız eğer, kusura bakmayın denyosunuz.

“Üyeliğinizi silebilirsiniz” bence çok doğru bir yaklaşım, sebebi de çok basit…

Biz kimseyi atmayız, çünkü bir yerden atılmak rencide edici bir durumdur, ego zedeler, küçük düşürür, itibar kaybı yaşatır vs vs vs vs.. Eğer memnun değilseniz “üyeliğinizi silebilirsiniz”

İşin kısaca özeti şudur “biz buradayız, kurallarımız bu şekildedir, esneme payımız maalesef yoktur, işinize gelirse buyrun sohbetlerimize katılın, yok eğer işinize gelmiyorsa gidebilirsiniz…

Hayır yaşınız ilerledikçe sümüklü duygusal triplere mi bağlanıyorsunuz arkadaşlar? Kendinize gelin, hayat kısa, koyun kenara egolarınızı adam gibi keyif almaya bakın...

Edit: imla
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2015, 17:24:36 ÖS Gönderen: CaiSSoN » Logged

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: