Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Games Festivali  (Okunma Sayısı 5368 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Commandate
Üye

Ruhunu Dinle O kalbine Giden yolu BulacaktÑr

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 07, 2016, 13:59:11 ÖS »

Bu Tür Festivalleri Gerçekleştircek kadar retro seven olduğunu düşünürsek sık sık yapılmalı hatta il'den ile gezicide olabilir. mesela festival izmirde başladığında ordaki arkadaşların cihazlarıyla yapılabilir ,daha sonra edirneye geldiğinde ordaki retrocu arkadaşlar olayda olmalılar bu tarz bir etkinlik büyük yankı ve ses getirebilir.ayrıca güzel bir retro reklamıda olucaktır yeni nesillere..tabiikide bu bizden sonra bu kültürün ölmemesi için önemlidir..

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2016, 14:01:39 ÖS »

Dün akşam kızıma zamanında biz çivili tahta üzerinde maç yapardık diye anlatıyordum Pek anlam verememişti Güzelmiş..

Commandate
Üye

Ruhunu Dinle O kalbine Giden yolu BulacaktÑr

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2016, 14:04:19 ÖS »

işte burdaki amaç ta bu senin anlatmaman onun görerek deneyerek öğrenmesi 20 yıl sonra biz babamla civili maç yapardık demesi (:

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2016, 14:13:21 ÖS »

1:25-1:26 Saniyelik Görüntüde Görünen Kişiler Gerçek Atarici Kahkaha
O Kabin Zangırdayacak Arkadaş Kahkaha

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2016, 14:30:47 ÖS »

Hoş bir etkinlik olmuş ancak kimse kusura bakmasın ben böyle bir etkinliğe cihaz falan götürmem. Kimseye de tavsiye etmem. 30-35 yılı devirmiş cihazlar eskisi gibi tam zamanlı çalışmaya gelemiyor malesef. Demo partilere çok ekipman taşıdım. Parti süresince arızalanan çok cihaz gördüm. Benim cihazlarımdan bozulan da oldu. Hiç üzülmedim. Pişman olmadım. Çünkü gerçekten bu hobiye gönül vermiş arkadaşlarımla güzel vakit geçirmeme vesile oldular. Bir nevi şehitlik mertebesine eriştiler. Ancak böyle AVM'de kurulan bir standda, beş dakika öncesine kadar tamamen unutmuş olduğu bir oyunu yad eden birinin elinde kalan cihaz benim gözümde ancak niyazi olur.

Bu kısa girizgahtan sonra gözüme çarpan bir detaydan bahsedeyim. 00:47'de görünen pinball "Bridge of Pinbot"u muhtemelen tanıyorum. Adapazarı veya İzmit gibi bir yerden bizim yazlığa sezonluk olarak gelirdi. Sahibinin dükkanı da hala duruyor. Langırt ve Play Station ağırlıklı olsa da bir iki kabini hala tutuyor. Bu makinaden Türkiye'de çok fazla olduğunu zannetmiyorum. Bu abimizin deposundan çıkmış olma ihtimali bir hayli yüksek.

Ayrıca Retroman; o kabinin zangırdaması oyuncuların içindeki arcade ateşinden ziyade LCD ekranının hafifliğinden kaynaklanıyor bence

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2016, 15:31:49 ÖS »

Ayrıca Retroman; o kabinin zangırdaması oyuncuların içindeki arcade ateşinden ziyade LCD ekranının hafifliğinden kaynaklanıyor bence

Hocam Bu Video için Dogrudur ama Zamanında Klasik Kabinleri Yerinden Oynatan Çift Oyuncular Vardı.Tabi Sonları Sopa ile Salon Dışına Çıkarılmak Olurdu Kahkaha

Etkinlik Görüşlerinize Tamamen Katılıyorum.Ortak Degerlere Gönül Vermiş Kişiler ile Anlarım ama Yabancıların Elinde Hunharca Yıpratılmasına Gönül Razı Olmaz!

serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2016, 16:05:59 ÖS »

Ben de elektronik cihaz götürmem de kutu oyynlarımın hepsini götürürüm, tabi oyunu ben yönetirim Kahkaha

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2016, 16:11:00 ÖS »

Şöyle bir anım var. Zamanında Samurai Shadown II'de oldukça iyi bir arkadaş vardı. Fake hareketler, bebek çıkarmak gibi daha önce kimsenin heberi dahi olmayan hareketleri öğrenen yapan biraz da irice bir çocuk. İlk defa bu arkadaş son adama gelmeyi başarmıştı. Tabi o zaman kimse bilmiyor son adamı ikinci raunnda yenmek mümkün değil. Oyun mutlaka 3. raunda kalacak. İşte bu arakadaş 2. raundu kaybedince sinirine hakim olamayarak makineye kafa atmak suretiyle oyunun kilitlenmesine sebebiyet vermiş, akabinde salon sahibinden jetonunu geri almıştı. Ancak yarım saattir sırada bekleyenlerin gammazlaması neticesinde beleş jetonu kullanamadan solandan atılmıştı.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2016, 16:29:05 ÖS »

Zamanında Beyazıt üniversite meydanı açık hava retro festivali gibiydi neler neler düşerdi oraya aradığınız herşeyi bulurdunuz Sega Amiga Nintendo hatta Neo Geo bile düşerdi Tahtakale nin de gizli hazine yerleri vardı ne güzeldi yav

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: