Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Donanımcommodore 1084 S d2 sorunu acil cozum bekliyor :D
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: commodore 1084 S d2 sorunu acil cozum bekliyor :D  (Okunma Sayısı 4202 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merty
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 04, 2015, 10:17:24 ÖÖ »

Merhaba elimde bir adet 1084s monitor var. 90 lı yıllarda amiga demo ve crack scene'ninde aktif iken kullandıgım monitor. hatta bir süre Needfull things bbs'inde ekranı olarak calisti. daha sonra benim amigayı bırakıp profesyonel yasama gecmemle beraber bütün setup depodaki yerini aldı. bir süre önce tekrar kurup hem commodore 64 ü hemde amigayı tekrar aktif hayata döndürmeye karar verdim. fakat monitor ile ilgili bir sorun var. aslında monitor calısıyor. tek sorunu rgb değil diger girislerine commodore64 taktıgımda bir parazitlenme oluyor. hani fis tam oturmazda düzeltirken ekrana parazitler gelir ya .iste tam olarak o sekilde. ne yaptıysam düzeltemedim. öndeki ayar dügmelerinden süpheledim ve onlara blower ile hava püskürtüp wd40 uyguladım. ama no luck. umarim cozumu hakkında bir fikri olan vardir. mutlaka birilerinin basına gelmistir.

yorumlarınızı bekliyorum.
« Son Düzenleme: Aralık 04, 2015, 10:48:18 ÖÖ Gönderen: merty » Logged

Ital of Freezers / Digital Corruption / Saints / Iris

retired Amiga Scene Superstar & sysop of legendary Amiga BBS Needful Things

Now a International Music Producer & DJ
120+ records worldwide | hosting a weekly show on RADIO FG 93.8

https://instagram.com/mertyucel
https://mertyucel.com
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2015, 11:06:31 ÖÖ »

bu tarz sorunlar genelde kalitesiz kablolardan kaynaklanır yada kabloların geçtiği yerdeki elektrik akımından etkilenmesi sonucuda olabilir bir diğer ihtimal ise zayıf ihtimal monitörün girişlerindeki oksitlemeden olabilir yada cihazın eskiliğini göz önüne alırsak potansların oksitlenmeside olabilir yada kondanstör lerin kurumasıda olabilir istimal çok neler yapabilirsin basitçe çözüm garanti değil onu baştan belirtiyim sonra yaptım yoruldum olmadı deme bana

1- kablolarını değiştirip bir dene elimde yok desen en kuvetli ihtimal buna veriyorum bence kablodan olma ihtimali yüksek

2- monitörü çalıştırdığın yeri değiştir başka bir yerde dene yakınlarındaki elektrikli cihazlardan etkileniyor olabilir

3- eğer varsa elinde sağda soldakulanılan manyetik boğum tak kablolarına.

4- cihazın kapağını aç içindeki potanslara kontak spreyi sık enayi markalardan alma kontak spreyini ( mavi kutu perfects marka kulan )

5- söket yerlerini kontrol et et lehimlerde çatlama yada tutmama (soğuk lehim) varsa bunları düzelt

6- kondanstörleri şöyle gözle bir kontrol et şişen varsa yenisini alıp değiştir

yazdıklarım için kesin çözüm olur diye garanti edemem yaoıp yapmamak sana kalmıştır kolay gelsin iyi şanşlar.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: