Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeVGA monitör TV bir nevi proje
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: VGA monitör TV bir nevi proje  (Okunma Sayısı 7281 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« : Şubat 18, 2016, 15:58:27 ÖS »

2 yaşındaki oğlum oyuncak vurmak suretiyle bir Led TV yi pert edince en azından biraz büyüyene kadar evdeki atıl CRT monitörü tv olarak kullanayım dedim,

ilk başta normal hdmi to vga konverter denedim görüntü bir gelip bir gitti monitör hz yi desteklemedi.

sonra hdmi to vga cihazını Av to vga cihazın VGA girişine ordan tekrar VGA çıkışını kullanarak monitöre bağladım, hz monitörün anlayacağı şekle geldi, sanırım 60 hz oldu. Yani bi nevi "VGA to VGA" oldu. ama hz si değişerek. Herşeyi dolabın arkasına koydum oğlan oynuyor diye dolabı tekrar yerini oynatmaya üşendiğimden kayda alamadım. Receiverdeki scarttaki ses uçlarına Basit 20 liralık ses sistemi bağladım. Monitörün tuşları bile plastikle kapattım çocuk oynuyor diye sonuçta böyle bişey oldu.

« Son Düzenleme: Şubat 18, 2016, 16:00:19 ÖS Gönderen: hakanzade » Logged
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2016, 19:23:41 ÖS »

Elinize sağlık. Yazdığınız iyi olmuş, av to vga'nın da ismini bilmiyordum, uzun sürer diye de hiç arayasım gelmiyordu 

Use the brute force, Luke
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2016, 20:08:56 ÖS »

GORUNTU NETLIGI  nasıl acaba net mı yoksa solgun soluk tarzı bırsey mı  Av to vga cihazın ıstenılenı pc netlıgı varmı?

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2016, 21:39:28 ÖS »

Bu şekilde bağlamamın sebebi zaten görüntünün çok net olması, cep kamera çekiminde belli olmuyor, doğrudan scarttan av to vga cihaza girip görüntü aldım ama berbat oldu. receiver ayarlarından çıkışı 720p yaptım şuan vga monitörde sanırım 1280×720 görüntü var 4:3 ekranda 720p olunda kafalar uzun oluyor ama iyi bence.

« Son Düzenleme: Şubat 18, 2016, 21:50:37 ÖS Gönderen: hakanzade » Logged
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2016, 12:29:24 ÖS »

Çok iuimis o zaman güle gile killan

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2016, 07:27:38 ÖÖ »

Bu şekilde bağlamamın sebebi zaten görüntünün çok net olması, cep kamera çekiminde belli olmuyor, doğrudan scarttan av to vga cihaza girip görüntü aldım ama berbat oldu. receiver ayarlarından çıkışı 720p yaptım şuan vga monitörde sanırım 1280×720 görüntü var 4:3 ekranda 720p olunda kafalar uzun oluyor ama iyi bence.

O kafalari monitorun menusundeki Vertical Size ayarini iyice kisarak normal orantisina getirebilirsin sanirim. Ama Vertical Size ayari resmi 16x9 yapabilecek kadar daraltabilir mi bilmiyorum. O kadar daraltmak monitore zarar verir mi onu da bilmiyorum
« Son Düzenleme: Şubat 21, 2016, 09:08:44 ÖÖ Gönderen: мemrah » Logged
ahmet faruk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2016, 23:53:29 ÖS »

taktire şayan
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: