Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: taş yokmu lan taş  (Okunma Sayısı 9368 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 25, 2007, 12:07:34 ÖS »

bazı şeyler birbirine karıştı açmak için prof yardımı lazım

sorun :  a600 denen illete WB 2.1 kurmaya karar verdim pc de saklı duran silahlarımı çektim hdd yi pc ye bağlayıp mount ettim haydi bu işler olmuşken şunlarıda diskete aktarayım dedim pc de hdd ye atıp amigada diskete geçirmeye kalktım oda ne en büyüğü 399 kb olan disketler 880 kb yi doldurduda taştı disketlerde boş hatta bomboş şimdi diyeceksiniz (yada diyorsunuz veya dediniz dahası diyebilirsiniz) adf den kurtar ama zaten dms formatında kayıtlılar 

sorun : o işten vaz geçtim tekrar pc nin başına geçtim hdd yi uae de gösterdim hatta sadece hdd den açtım formatladım sorunsuz os 2.1 i kurdum çalıştı dpaint ve bir iki hdd oyunu Dpaint whd vs..vs bir kaç program attım uae de canavar gibi bir hdd oldu ikonları falan değiştirdim off ki of şahane a600 e taktım ve açtım sorunsuz açıldı sonra bir oyun döktüreyim dedim whd açıldı ama oyuna sıra gelince ohh my good yetersiz memory demezmi dpaintte dahi öyle diyor bu a600 denen alete ilk kurulum yapmamdı zaten 1200 den aşşağısı ile pek uğraşmadım bu a600 denen meretle os kurulu iken os üzerinden oyun oynamak mümkün değilmi yoksa

nerede bu a600 ü 1 mb ram ile çıkartanlar haa taş yokmu lan taş.....

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2007, 12:31:41 ÖS »

Amiga600'ün sanırım büyük sorunu bu RAM olayı. Bende bir zamanlar vardı ek ram bir arkadaş, o ramdan faydalanarak, RAM kart üretmeyi planlıyordu. Eğer o proje hayata geçse, belki Amiga600'lerimiz kurtulurdu. Standart A600'ün WHDload oyunlarının çoğunda zorlanması muhtemel sanırım

Taşa gelince yok.. Amiga600 bence en sevimli güzel Amiga..Amiga1200 özelliklerini ona koymuş olsalar çok hoş olurdu..

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2007, 12:40:25 ÖS »

belki ufak bi hile ile 2 mb yapabilirim denemeye değer 

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2007, 13:12:59 ÖS »

yada belki sen bu ram kartını o arkadaştan alır bana satarsın bende sana bi adet commodore sx 64 yollarım (teklife bak teklife hahahahaa (şuraya bi kahkaha efekti yok şeyi hah suratı rica edicem yahu ben çok güler yüzlüyüm ama sırıtmaktan öte gidemiyorum))

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2007, 13:35:39 ÖS »

Valla ram kart en son ne oldu bilmiyorum Tek bildiğim şey, ozkano bir ara Amiga600'e ram takacağım dedi ve elindeki Amiga600'den oldu. Dikkatli olmanı öneririm

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 25, 2007, 13:41:04 ÖS »

1200 lere döner sonuç olsun gereksizde olsa tecrübe tecrübedir elde sağlam 1 adet bile 1200 yok ama cani emellere alet edilip katledilmiş 8 adet var ama belki bir daha hiç edinemeyeceğim tecrübeler edindim

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 25, 2007, 13:50:05 ÖS »

amiga 600 cok kucuk ve kullanisli bir model ama maalesef genisleme olanaklari da bir o kadar sinirli. 1mb chip ram karti olmadan maalesef pek bir ise yaramiyor. aslinda anladigim kadariyla 1mb ram kart basit bir kart. evde ugrasilarak da yapilabilir (almanyada biri yapmisti hatirladigim kadariyla) ama ugrasmak yerine vesalia'dan hazir da alinabilir (muhtemelen maliyet olarak da ayni kapiya gelecektir). ustelik vesalia daki kartlarda clock port da var.

onun disinda turbo kart takmadan a600'e ram takviyesi yapmanin tek yolu var, o da pcmcia ram kartlari. eski router larda filan kullanilan sram 16 bit kartlar oluyor bildigim kadariyla ve 2mb chip - 2mb fast bir a600'de bir cok whdload oyununu calistirabilirsiniz.

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 25, 2007, 13:53:02 ÖS »

coze, clockport olayına açıklık getirirmisin? ne işimize yarar clock port? USB'mi bağlanıyor ordan..Detaylı bilgi verirsen, hatta belkide başka bir başlık açarak (Amiga Donanım kısmında) faydalı olabilir.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 25, 2007, 14:03:06 ÖS »

clockport, amiga 1200'de bulunan clockport arayuzu. asil amaci a1200'e RTC devresi baglamak olan bu arayuz, ilerleyen zamanlarda a1200'deki arayuz sikintisi nedeniyle cok degisik amaclarla kullanilmaya baslandi. Hizli seri portlar, ses kartlari, catweasel ve hatta Subway USB baglamak mumkun. Bu arayuzun populerlesmesiyle Individual Computers firmasi cesitli birimlerine bu clockporttan eklemeye basladi. En son uretilen a600 ram kartlarinda da bu porttan var. Ayni zamanda A500 icin 68000 soketine takilan ve iki clockport veren bir birim mevcut. Clock portun en cekici noktasi subway ile usb olanagi saglamasi tabi burada a600 icin subway dusunurken subway in en az bir 68030 istedigini goz onunde bulundurmak gerek. tabi ayni durum a500 icinde gecerli.

Retro Hincal Uluc
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2007, 14:17:16 ÖS »

A600'e laf yok en sevdigim modelidir amiganin bi de butun A500 oyunlarini oynatsa tadindan yenmez....
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2007, 16:31:12 ÖS »

nerede bu a600 ü 1 mb ram ile çıkartanlar haa taş yokmu lan taş.....

maalesef commodore yonetimi bu gibi konularda cok dar goruslu kararlar vermesiyle unlu. mesela benim bildigim bir hikaye A1200'un aslinda 68030'la tasarlandigi ve sonradan maaliyeti dusurmek icin 68020'a gecildigi yonunde. Hatta ram olarak 1mb chip ile yollanmasi, ayri olarak satilacak bir ram marti ile 2mb a cikarilmasi bile dusunulmus (a600 gibi) ama teknik bolum oha artik o kadar da olmaz diyerek karsi cikmislar ve 2mb olarak surulmus piyasaya. Bugun A1200 clock port larin yaninda uzerine pin gecirilmemis lehim yuvalari gorursunuz. Bunlarda A1200'un iptal edilmis ram kartinin izleriymis.

Retro Hincal Uluc
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: