Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Orjinal klon nintendo cihazlar hakkında  (Okunma Sayısı 3869 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tc63
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 08, 2016, 20:50:53 ÖS »

Merhabalar ,
Nintendo konsolları ve gameboy alırken orjinal yoksa klon mu diye çok fazla zorluk çekiyorum. Sadece nintendo değil sega playstation da aynı şekilde konsol olmasada oyunlarında zorluk orjinal mi yoksa kopya mı diye ayırt edemiyorum bazen. Forum da oldukça tecrübeli arkadaşlar var rica etsem herkes en iyi bildiği konsolları burda resimli olarak anlatabilir mi en azından alırken dikkat Etmemiz gereken şeyleri öncelikli bakmamız gereken yerleri anlatırsa çok sevinirim. Klon ve orjinal konsolları resimli olarak karşılaştırıp anlaşabilirler ve bilmeyen birçok arkadaş için bu konu çok iyi olacaktır. Biliyorum vaktinizı alacak ama en azından tecrübeli kişiler 1 er tane yapsa yeterli.
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2016, 20:53:11 ÖS Gönderen: Tc63 » Logged
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2016, 21:26:07 ÖS »

Merhaba,

Klon konsol konusunda çok sıkıntı çıkmaması lazım zira biraz web'de görsel aramasından sonra orijinal nintendo konsollarına aşina olmanız çok basit, bunların klonları da çok bariz şekilde farklı kasa/etiketlerle geliyor. (Orijinaline birebir benzeyen klon Snes Jr var benim bildiğim yalnızca)

Oyunlar ise mayın tarlası, genel olarak söyleyebileceğim memlekette en çok denk geleceğin klon oyunlar sega megadrive, ve gameboy türevi oyunlar olacak. Segalar genelde arkasındaki kutuyu tutan metal iki vida ve sega kabartmasından çıkar ortaya, gameboy , gbc ve gba'lar biraz daha aldatıcı olabiliyor yine arkasındaki isimlerde ve font şekillerinden çıkar ortaya. Alacağın oyunun etiketini webde bulduğun orijinal etiketiyle de karşılaştırman işleri kolaylaştıracaktır.

Snes klon oyunlar var yok değil ama kartuş üzerinde nintendo'ya dair herhangi bir yazı bulunmamakta ve etiketleri genelde orijinaline benzememekte.

Master System, Nintendo 64 klon kartuşuna hiç rastlamadım.

**** cartridge aramasıyla büyük görselleri incelersen biraz daha aşina olursun genel görünüşe.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2016, 23:01:55 ÖS »

keşke olsaydı n64 klon kartuş.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2016, 23:37:44 ÖS »

Master System, Nintendo 64 klon kartuşuna hiç rastlamadım.

**** cartridge aramasıyla büyük görselleri incelersen biraz daha aşina olursun genel görünüşe.

N64 klon kartuşa rastlamaman normal çünkü o zamanlarda nintendo cd dururken kartuşa devam ettiği için masraflarını arttırırken bir yandan da kapasite sınırlamasına takıldı. E haliyle korsancılarda play station cd lerine akın etti.

Tc63
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2016, 16:06:45 ÖS »

Açıklama için çok teşekkür ederim. Genelde türkçe yazı olmadığı için çok sıkıntı çekiyorum
 Özellikle gameboy lar da orjinal ve klon da arkasında hangi yazıların karşılaştırıldığı konusunda
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: