Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBorcumu nasıl ödiyebilirim ?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Borcumu nasıl ödiyebilirim ?  (Okunma Sayısı 14249 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kamilsorhan
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 14, 2017, 19:17:06 ÖS »

Bir kaç ay önce aynısını bende yaşadım,ürünün teslim zamanı geçince dispute açtım paramı 5 gün sonra iade ettiler ertesi gün ürün geldi. Satıcıya 3 kere  mesaj attım bir kere de aliexpress'in canlı mesaj hattındaki kişi benim adıma mesaj attı,satıcı cevap bile vermedi.
     Yani ürünün parasını ödeyemedim,satıcının hakkı üzerimde kalmasın diye kendimce
şöyle bir yol buldum.Yolda gördüğüm engelli vatandaşlarımıza özellikle kolu yada bacağı olmayan çalışamayacak durumda olanlara 3-5 lira vererek ürünü parasını bitirmeye çalışıyorum.Umarım doğru yapıyorum.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 14, 2017, 22:02:09 ÖS »

Bu tarz sitelerde satış yapanlar bu tarz olasılıkları göze alıyorlardır muhtemelen. Ürünün geç gelmesi veya gelmemesi onların suçu da olmayabilir, kargoda takılır, kaybolur, çok çok gecikir, herşey olabilir. Satıcı bunu göze almıştır muhtemelen. O yüzden bu satıcı, şahsi değil de toptancı filan ise, çok da uğraşmayın derim, zaten ürün geç gelmiş bu onun sorunu. Eğer içinizi rahatlatmak istiyorsanız gerçekten ihitacı olan birine bir yardımda bulunun mesela.

Yani ürünün parasını ödeyemedim,satıcının hakkı üzerimde kalmasın diye kendimce
şöyle bir yol buldum.Yolda gördüğüm engelli vatandaşlarımıza özellikle kolu yada bacağı olmayan çalışamayacak durumda olanlara 3-5 lira vererek ürünü parasını bitirmeye çalışıyorum.Umarım doğru yapıyorum.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
kamilsorhan
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 14, 2017, 22:10:08 ÖS »

Satıcı, bir şahıs değil toptancı idi cevap verme ihtiyacını bile hissetmedi.Sizin de belirttiğiniz gibi özellikle  engellilere yardım ederek parayı bitirmeye çalışıyorum.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Şubat 14, 2017, 23:09:08 ÖS »

Satıcı tarafından bakarsak, satılan ürün ucuz olsun diye takipli gönderi seçeneği koymamışsa :

Öncelikle zaten bir miktarının gerçekten postada kaybolacağını hesap etmiştir. Ancak bu durumu suistimal edenler de çıkacaktır. Ürün geldiği halde dispute açıp para iadesi/ürünün yeniden gönderimini isteyenler olacaktır.

Benim tercihim bu noktada satıcıya sormak olurdu :  Sana dispute açıp para iadesi aldığım ürün yeni ulaştı, geri ödemek istiyorum, ne yapayım?

Misal şöyle bir şey diyerek :
"I just got the shipment for the disputed order #..... how could I pay you back? I can't use paypal"

Satıcının taahhüt ettiği sürede ürünü gönderme zorunluluğu var, hem ürünü hem para iadesini almayı da hak yemek gibi görmemek lazım. Ancak ürünün geç ulaşmasının tek sorumlusu satıcı da olmayabilir. Bu noktada benim tercihim parayı bir şekilde iade etmek oluyor. Bir defa başıma geldi, üstte yazdığım gibi sordum. Bu zaten adamlar için sıradan bir iletişim biçimi, başlarına sürekli gelen bir şey. Şu paypal adresime gönder yahut aynı üründen al ama bana ürünü gönderme diye yaz dedi amcam. İkincisini yaptım.

Sallamıyor, cevap vermiyorsa bence bir şey yapmaya da gerek yok çünkü bir nevi sigorta gibi aldığınız ürün bedeli içinde bu hali hazırda maliyetlendirilmiştir. Kimsenin hakkına hukukuna girme gibi bir durum yok. İade yaparsanız en azından Türkiyeden alışveriş yapan kitle ile ilgili pozitif bir algı yaratılmasına katkı sağlamış olursunuz.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 15, 2017, 09:03:23 ÖÖ »

İyi niyetli insanlarız ki bu tip şeyleri önemsiyoruz. İyi insanlarız vesselam

Eskiden Sendit.com vardı. (Şimdi site açılmıyor) Oradan zaman zaman oyun alırdım. Fakat, bir oyun gelmedi. Mail attım. Bir form yolladılar, doldurup faks çekin dediler. Vay arkadaş, form maille geliyor, faksla gidecek. Yurtdışına faks çektim. Ulaştı mı diye aradık birde. Tamam dediler, oyunu bir daha gönderdiler. Oyun geldi. Ama ilk gönderilen oyun hiç bir zaman gelmedi.

Sonradan, sağdan soldan duydum ki, Türkiye'den bir çok kişi ürünü geldiği halde gelmedi diye, yenisini talep etmiş. Sendit buna uyanınca Türkiye'ye gönderimi iptal etti zaten. Kurunun yanında yaş misali olduk. İngiltere'den Royal mail ile takipsiz yolluyorlardı. Paket nerede, kimde belli olmuyordu. Artık, adamların iyi niyetinden midir, kolaya kaçmak mıdır bilemiyorum? Böyle tiplerde var işte.... Herkes, sizin bizim gibi iyi niyetli düşünmüyor maalesef.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 15, 2017, 11:40:29 ÖÖ »

Losev bagis yap dogru adrese gitmis olur bence

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 15, 2017, 11:41:38 ÖÖ »

hak yeme meselelerinde benimde hakkımı yiyenler oluyor dükkandan malımı çalanlar oluyor görmediğimiz zamanlarda bu tarz insanlar malesef aramızda var ancak herkez kendi hesabını verir Bende kendi hesabımı düşündüğümden kimsenin bir kuruşunda gözüm yok kimsenin hakkıda bana geçmesin derdindeyim ki neticede hesabını vericeğimiz veya veremiyeceğimiz çok şey vardır sanırım  bunların üzerine hesabını veremiyeceğimiz şeyler eklenmesine gerek yok Ve şu durumdan aşırı rahatsız oldum bi şekilde bu parayı ödemem lazım bir yolunu bulup yoksa vicdanen rahat edemem .

Bağışta belli bir oranda çözüm olabilir ancak  bu çözüm bu parayı ödemenin hiç bir yolu olmadığı durumda olabilir.
« Son Düzenleme: Şubat 15, 2017, 19:05:35 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 15, 2017, 11:46:48 ÖÖ »

hak yeme meselelerinde benimde hakkımı yiyenler oluyor dükkandan malımı çalanlar oluyor görmediğimiz zamanlarda bu tarz insanlar malesef aramızda var ancak herkez kendi hesabını verir Bende kendi hesabımı düşündüğümden kimsenin bir kuruşunda gözüm yok kimsenin hakkıda bana geçmesin derdindeyim ki netice hesabını vericeğimiz veya veremiyeceğimiz çok şey vardır sanırım  bunların üzerine hesabını veremiyeceğimiz şeyler eklenmesine gerek yok Ve şu durumdan aşırı rahatsız oldum bi şekilde bu parayı ödemem lazım bir yolunu bulup yoksa vicdanen rahat edemem .

Bağışta belli bir oranda çözüm olabilir ancak  bu çözüm bu parayı ödemenin hiç bir yolu olmadığı durumda olabilir.
Bir önceki sayfada belirttiğim yöntemi bir deneyin..
Aynı fiyatta başka ürün alıp. Satıcıya örneğini verdiğim yazıyı gönderin.
Ürünü göndermesin ama siz onaylayın.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 15, 2017, 12:15:48 ÖS »

hak yeme meselelerinde benimde hakkımı yiyenler oluyor dükkandan malımı çalanlar oluyor görmediğimiz zamanlarda bu tarz insanlar malesef aramızda var ancak herkez kendi hesabını verir Bende kendi hesabımı düşündüğümden kimsenin bir kuruşunda gözüm yok kimsenin hakkıda bana geçmesin derdindeyim ki netice hesabını vericeğimiz veya veremiyeceğimiz çok şey vardır sanırım  bunların üzerine hesabını veremiyeceğimiz şeyler eklenmesine gerek yok Ve şu durumdan aşırı rahatsız oldum bi şekilde bu parayı ödemem lazım bir yolunu bulup yoksa vicdanen rahat edemem .

Bir önceki sayfada belirttiğim yöntemi bir deneyin..
Aynı fiyatta başka ürün alıp. Satıcıya örneğini verdiğim yazıyı gönderin.
Ürünü göndermesin ama siz onaylayın.

evet sanırım şu an için en mantıklı çözüm yolu bu .
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Şubat 15, 2017, 14:54:36 ÖS »

aşağıdaki yazıyı ingilizce bilen biri çevirebilirmi rica etsem google çeviri saçma sapan çevirir yanlış anlaşılır ürünü yollar diye çekiniyorum.

( ürünü göndermeyin göndermiş gibi siteye girin ürünü onaylıyıcam bu şekilde paranızı ödemiş olucam )
« Son Düzenleme: Şubat 15, 2017, 14:56:55 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 15, 2017, 17:09:40 ÖS »

Adamın paypal adresini bana ver. Göndereyim.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Şubat 15, 2017, 17:13:54 ÖS »

2 gündür ses çıkmayınca kimseden bende başka bir mal aldım adamdan gönderme diye mesaj attım eğer burdada sorun çıkarsa  ozaman senden rica ederim paypal ile yolla diye olurmu ?
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Şubat 15, 2017, 17:15:49 ÖS »

2 gündür ses çıkmayınca kimseden bende başka bir mal aldım adamdan gönderme diye mesaj attım eğer burdada sorun çıkarsa  ozaman senden rica ederim paypal ile yolla diye olurmu ?
Olur sorun değil. Konuyu görsem öncede yazardım.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: