Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MSX Floppy meselesi  (Okunma Sayısı 10138 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 11, 2007, 18:21:47 ÖS »

Selam,

iki adet MSX sahibiyim. Birisi Vestel FC-200, digeri Sony Hit Bit HB-75P.

Sony Hit Bit, bir makine bu kadar mi güzel tasarlanir... Iscilik bu kadar mi kaliteli olur... Hayran kaldim. Arka panelde Scart baglantisini görünce koptum... Sony bir kez olsun kalitesiz bir sey üretmeyecek mi ben hayattayken? Keske Amiga'yi Sony alsaydi

Sunu söyleyeyim ki, pratikte MSX'e yabanciyim. Kaset sürücüsünden nasil oyun yüklenecegini dahi bilmiyorum

Okudugum kadariyla, MSX'ler icin sürücüler mevcut. Ancak, cihazda bir floppy kontrolcüsü olmadigi icin, kontrolcünün de dahil oldugu özel harici disket sürücüler baglamak gerekiyor. Amstrad'da oldugu gibi expansion port'a birebir eslemeyle PC floppy'si baglayamiyoruz bildigim kadariyla.

MSX icin bir disket sürücü bulmanin ihtimali yüzde kactir?

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2007, 19:55:03 ÖS »

Yüzde değilde, onbinde kaçtır şeklinde sormak daha doğru olur sanırım. Ben de uzun süredir arıyorum, fakat bulmak ne mümkün.

Bu arada ben Sony Hit-Bit'lerin cursor tuşlarını sevmiyorum. Çok kullanışsız yapılmış. MSX'lerde joystickiniz yoksa cursor tuşlarıyla tüm oyunları oynayabiliyorsunuz, fakat hitbit'ler bu durum için pek uygun değiller. Hit-Bit'in daha yakışıklı olduğu kesin, fakat ben Vestel'ciyim.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2007, 20:10:38 ÖS »

MSX icin bir disket sürücü bulmanin ihtimali yüzde kactir?

Eğer "Türkiye'de birinde var mıdır?" gibisinden soruyorsan yanıt evet. Peki kimde dersen? Bu sorunun da yanıtı; İyi insan, güzel dost, vicdanlı yönetici, CG dahisi birisi olabilir mesela... Bilin bakalım kim?

Bu arada Vestel, Sony, Philips, SVI markalarında MSX makinaların içini hem temizlik hem de inceleme amaçlı olarak açtım. Baskılı devre, kablolama, iç ergonomi, kullanılan malzeme kalitesi olarak Sony'nin üzerine yok. Ama Toshiba, Pioneer ve Canon MSX cihazları görmedim ve haliyle bunlara bir yorum getiremem. Onları da yine malum kişiye sormak lazım.

Not: GG den aldığın Vestel'in kartuşta ne çıktı?
« Son Düzenleme: Aralık 11, 2007, 20:13:08 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2007, 10:42:36 ÖÖ »

Alcofribas: bu mesajınla bir dedektif gibi çalıştığın ortaya çıktı

Ama haklısın Guvenc'in GG'den aldığı Vestelin kartuşunu bende çok merak ettim

MSX sürücüye gelince, sağolsun forumdan "modelist" SonyHit Bit için bir tane verdi Eee kısmet işte

MSX cihazlardan SVI ve Hitbit'i açıp kurcaladım. SVI o dönem isminden çok söz ettirmesine ve benim aklımda MSX'in en sağlam makinası olarak kalmasına rağmen, işçilik tam bir hayal kırıklığı oldu. En iyi işçiliği ve temiz yapıyıysa Yamaha YIS603'de gördüm.. Sony yine çok iyi..

MSX makinalarda Floppy genelde kartuş girişine takılan bir ara birimle birlikte çalışıyor. Bu nedenle direkt MSX makinanın üzerindeki çıkışlardan bir Disket sürücü bağlamak ne kadar mümkün bende bilmiyorum.

GG'de MN'yle başlayan ve bu tür cihazlara ilgisi olduğunu düşündüğüm bir üye, bir ara SVI'lar için birkaç arabirim satışa koymuştum. Eğer bu tür bir arabirim arıyorsanız (ya da işinizi görürse) tam kullanıcı adını bulup verebilirim...

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2007, 13:54:26 ÖS »

Dedektifler is basinda bakiyorum Kartustan Pine Applin adli bir platform oyunu cikti. Esas kasetlerden cikanlar daha basarili... River Raid var, daha ne diyeyim...

LW3D, SVI arabirimleri MSX ile uyumlu mudur? Zahmet olmazsa kullanicinin adini ÖM ile gönderebilirsin.

Bir de bana teypten oyun yüklemeyi ögretecek misiniz?

bload gibi bir komut gördüm internette ama...

Bir de, Vestel'in kullanim kilavuzunun taranmisi vs. var mi?

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2007, 14:23:41 ÖS »

SVI klasik bir MSX bilgisayar...Bu nedenle arabirimleri diğer MSX'lerde kullanmak sanırım sorun olmayacaktır.

MSX'de yüklemeye gelince teypden MSX'de birşey yüklemedim. Ama LOAD, CLOAD, BLOAD gibi komutlar var bildiğim. Yükleyeceğiniz dosya yapısına göre değişiyor sanırım. Kasetten CLOAD'la yükleme yapıyor sanırım.

Vestel Manual'i olsa olsa Alcofribas'da vardır
(Diğer Vestel'i GG'de hanginiz aldı...Ortaya çıksın).

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2007, 15:06:36 ÖS »

Teypten oyun yüklemek için birkaç farklı komut var. Kasetinizdeki oyuna uygun komutun hangisi olduğunu bulmak için deneme yanılma yöntemini uygulayabilirsiniz.

Run"Cas:" (Load"Cas:",r) - İki komut da aynı işleve sahiptir.
Bload"Cas:",r
Cload

Kasetteki ses başladıktan sonra en fazla 8-10 sayaç içerisinde Found:KONAMI gibi bir mesaj çıkmazsa diğer komutlardan birini deneyin.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: