Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGBA Micro Çalışmıyor Yardım
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: GBA Micro Çalışmıyor Yardım  (Okunma Sayısı 3504 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 02, 2018, 23:00:04 ÖS »

Merhaba,
diğer bir başlıkta arızalı bir GBA Micro aldığımı, bataryasının ölü olduğunu ve batarya aranıyor diye konu açmıştım,

Batarya bulamadım, bende cihazın sorunun batarya olup olmadığı test etmek için PS3 kolunun bataryasını modlayarak Micro'ya taktım, tabiki batarya çok büyük olduğu için cihaza sığmadı, asıl amaç cihazı çalışıp çalışmadığını test etmekti ancak cihaz yine çalışmadı.

Micro'nun sorununa gelirsek, cihazı şarj aletine bağladığımda öndeki start ve select tuşlarının ışıkları bir iki saniyeliğine mavi renkte yanıp sönüyor başka bir tepki vermiyor.

Cihazın açma kapama tuşu açık konumda şarja taktığımda ise bu sefer cihazın ekranı bir saniyeliğine sanki flaş çakarmış gibi bir kıvılcım yapıp kapanıyor öndeki ışıklarda yine  bir iki saniyeliğine mavi yanıp sönüyor.

Micro'nun orjinal  bataryası 3.8v 460mah, gamepadin bataryası ise 3.7v 610 mah.

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir, cihaz arızalı olduğundan mı yoksa bataryalar uyumsuz olduğundan mı? Eski cep telefonu bataryalarını da denedim sonuç değişmedi.

crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2018, 23:35:07 ÖS »

Büyük ihtimalle board arızalı. Dediğiniz sorun batarya ile alakalı değil.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2018, 23:41:24 ÖS »

DS'de ekran takılı değilken açmaya çalışınca benzer şekilde açılıp kapanır. Sorun ekranda yada ekranla ilgili kısımlardaki direnç ve kondansatörlerde olabilir.

crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2018, 23:45:12 ÖS »

Anakart üzerinde 2 adet F1 ve F2 kodlu sigorta var. Birisi ön yüzeyde sol üst kısımda diğer anakartın arka kartuş soketi bulunan kısımda soketin sağ üst köşesinde. Bunları kontrol edin eğer bunlardan birisi attıysa yani açık devre haline geldiyse bu bahsettiğiniz sorunu yapabilir cihaz.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2018, 12:36:03 ÖS »

Bu Nintendo'nun kullandığı vidalardan bıktım, çeşit çeşit karışık vida kullanıyor, elimde o kadar tornovida takımı var Tri Wing başlı küçük uç bulamadım. 

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2018, 19:05:41 ÖS »

Vidayı bir türlü sökemedim denemediğim yöntem kalmadı, var mı bir önerisi olan? 

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: